144 találat a(z) magánnyugdíjpénztár cimkére

Reálhozam: mikor lehet perelni a magánnyugdíjpénztárat? Kérdés

A Budapest Magánnyugdíjpénztártól léptem vissza az állami rendszerbe és a tájékoztatásuk szerint a fedezeti tartalékon jóváírt összeg május 31-én 5.457.387 forint. Erre az összegre a pénztár nem tudott reálhozamot produkálni, amit én nagyon furcsának tartok. Kérdésem, hogy tudnak-e ez ügyben eljárni, érdemes a pénztárat perelni?A pénztárt abban az esetben lehet érdemes perelni, ha a jogszabályban (a magánnyugdíjról és magánnyugdíjpénztárakról szóló 1997. évi LXXXII. törvény 3. számú melléklete) meghatározott képlettel kiszámolható mértékű hozamgarantált tőkét meghaladó mértékű hozamot produkált befektetéseivel, és ennek ellenére nem fizette ki Önnek az állami rendszerbe való átlépéskor a hozamgarantált tőkét meghaladó hozamot, azaz az úgynevezett reálhozamot.

Magánnyugdíjpénztárak: beolvad a Pannónia Nyugdíjpénztárba az Évgyűrűk és a Postás Cikk

Beolvad a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. stratégiai partnereként működő Pannónia Nyugdíjpénztárba az Évgyűrűk Magánnyugdíjpénztár és a Postás Magánnyugdíjpénztár - tette közzé az életbiztosító hétfőn a BÉT honlapján.

Az adóváltozások a fogyasztás ellen hatnak Cikk

A kiskereskedelmi forgalom visszaesése év végére csillapodhat a bázishatások miatt, de a fogyasztás továbbra sem bővül érdemben, és a jövő évi adóváltozások miatt élénkülés 2012-ben sem várható az MTI által megkérdezett elemzők szerint.

Reálhozam: "620 ezer forintom tűnt el hat nap alatt" Cikk

Az elmúlt hetekben igen sok rémtörténetet hallani a nyugdíjpénztári reálhozamok ki nem fizetéséről, késésekről, a korábban számított összegtől jelentősen eltérő tényleges utalásokról. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéhez több ezer panasz érkezett már a végső tájékoztatási határidő lejárta előtt is, amelyekben a korábbi ügyfelek többségében az elszámolás helyességét vitatták. Alábbi cikkünkben egy konkrét eset kapcsán járjuk végig, hogy mi vezethet a pénztár és az ügyfél közötti félreértésekhez, s mit tehet a magánszemély, ha elszámolási jogvitába keveredik egy pénztárral.

Matolcsy: az IMF visszavonatná a bankadót és a magánnyugdíjpénztárakkal kapcsolatos döntést Cikk

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) nemcsak nem értett egyet a bankadóval, a magánnyugdíj-pénztári rendszer reformjával és a krízisadóval, de mindent megtett nyíltan és a kulisszák mögött azért, hogy a magyar kormány ne hozza meg az ezekről szóló döntéseket, illetve vonja vissza azokat - mondta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter hétfőn a parlament gazdasági és informatikai bizottságának ülésén.

Magánnyugdíjpénztárak: mi lesz a veszteségesen működőkkel? Cikk

A 18 magánnyugdíjpénztár 5,092 millárd forint működési veszteséggel zárta az első félévet, ami több mint kétszerese a tavalyi egész évinek (2,382 milliárd forint) és mintegy nyolcszorosa a tavalyi első félévinek (643 millió forint) - derül ki a felügyeleti adatokból. Június végén a kasszáknak 100 625 tagjuk volt, a pénztári portfólió piaci értéke pedig 244,299 milliárd forintot tett ki.

Az OTP is átutalta a reálhozamokat Cikk

Több mint 56 milliárd forintnyi reálhozamot utalt át az OTP Magánnyugdíjpénztár a tb-rendszerbe visszalépő tagjainak.

A nyugdíjpénztárak befejezték a reálhozamok átutalását Cikk

Határidőre befejezte a reálhozamok átutalásának elindítását az összes magánnyugdíjpénztár, a pénzügyi közvetítő rendszeren múlik, mikor juthatnak hozzá pénzükhöz az érintettek - közölte a Stabilitás Pénztárszövetség.

Magánnyugdíjpénztár és állami nyugdíj: az MSZP akár Strasbourgig is elmegy Cikk

Ha az Alkotmánybíróság (Ab) úgy dönt, hogy a megmaradt magán-nyugdíjpénztári tagok nem jogosultak az állami nyugdíjra, akkor az MSZP a strasbourgi bírósághoz fordul az ügyben - mondta hétfői, az Alkotmánybíróság épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján Korózs Lajos.

Reálhozam: zavar a rendszerben Cikk

A helytelen vagy elégtelen adatokkal érkező magán-nyugdíjpénztári utalványokat a Magyar Posta Zrt. minden esetben visszaküldte a pénztáraknak - közölte a posta.

Az OKSZ hálás a reálhozamnak és az szja-kedvezményeknek Cikk

A magán-nyugdíjpénztári reálhozamok kifizetésének és a személyi jövedelemadó (szja) kedvezményeknek köszönhető, hogy nem esett vissza jelentősen a fogyasztói piac Magyarországon 2011 eddig eltelt hónapjaiban - vélekedik az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ).

Rossz címre küldött reálhozam: nem mindig tud pontosítani a pénztár Cikk

A Stabilitás Pénztárszövetség egyetért a felügyelet azon álláspontjával, amely szerint eleget kell tenni a tagok adatmódosítási kérelmeinek, ennek teljesítéséhez azonban jogszabály-módosításra volna szükség a szervezet pénteki közleménye szerint.

Reálhozam: hasznot hoz a bankoknak Cikk

Nem várt hasznot hoz a bankoknak és a Postának a 2,5 millió korábbi magán-nyugdíjpénztári tag reálhozamának közvetítése, mely költségeket a pénztárak sem nyelhetik le.

Stabilitás: torz számításokra hivatkozik Selmeczi Cikk

A Stabilitás Pénztárszövetség szerint alapvetően hibás adatokból vont le téves következtetést Selmeczi Gabriella miniszterelnöki megbízott, amikor hétfői sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a magánpénztári rendszerben közel 700 milliárd forint veszteség keletkezett az elmúlt években.

Gyakran rossz címre érkezik a reálhozam Cikk

Több esetben fordult elő, hogy a postahelyekre téves címzéssel érkeztek a magán-nyugdíjpénztári reálhozamok kifizetési utalványai, ilyen esetekben az utalványokat visszaküldik a feladó magánnyugdíjpénztárnak - közölte a Magyar Posta az elmúl tíz munkanap postai feldolgozási és kézbesítési tapasztalatai alapján.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Végelszámolás befejezése elutasító végzés esetén

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Tagi munkavégzés

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs