144 találat a(z) magánnyugdíjpénztár cimkére

Lemond a kormány 200 milliárdról? Mentőöv a magánpénztáraknak Cikk

Nem lesz visszamenőleges a magánnyugdíj-pénztárakra vonatkozó új szabályozás hatálya – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI megkeresésére.

Mire gondol Varga Mihály? Így néz ki a magánnyugdíj-pénztári tagdíjfizetés Cikk

Tapasztalatok szerint értetlenül állnak a magánnyugdíj-pénztári tagok Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter azon kritikái előtt, hogy lényegében hibáznak, ha nem fizetnek tagdíjat. A piacon maradt négy magánnyugdíjpénztár közül ugyanis csak egy ír elő kötelező tagdíjfizetést, így a tagok jelentős része valóban "csak" parkoltatja a korábbi évek megtakarításait a számláján.

Egymás után húzzák le a rolót a magánnyugdíjpénztárak Cikk

A Pannónia Nyugdíjpénztár magán-nyugdíjpénztári ágának végelszámolásáról döntött a kassza csütörtöki közgyűlése, a vezetés a lépést azzal indokolta, hogy a jelenlegi jogszabályi környezetben a működést nem lehet tovább fenntartani - olvasható a Népszabadságban.

A magánnyugdíjpénztárak magasabb hozamot termeltek, mint az önkéntesek Cikk

Az önkéntes nyugdíjpénztárak átlaghozama 2012-ben éves szinten 13,13 százalékos volt, a magán-nyugdíjpénztári szektorban a vagyonnal súlyozott nettó átlaghozam 15,64 százalékot tett ki - közölte a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) szerdán.

Magánnyugdíjpénztári tagdíj megöröklése Kérdés

Az anya meghalt fia befizetett magánnyugdíjpénztári tagdií befizetéseit megörökölte, kell-e utána szja-t fizetni ? A fiúnak nem volt se gyereke, se felesége.

Magánnyugdíjpénztár: jól járt, aki nem lépett vissza Cikk

A magánkasszák portfóliói szinte kivétel nélkül szép reálhozamot értek el minden alapkategóriában. A pénztárak honlapján és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) internetes oldalán lévő friss adatok szerint 2012-ben egyetlen olyan nyugdíjpénztári alap sem volt, amelynek a hozama negatív lett volna, sőt az eddigi inflációs adatok alapján az is valószínűsíthető, hogy egyetlen alapot leszámítva minden magánnyugdíj-pénztári portfólió szép reálhozamot produkált, írja a vg.hu.

Világgazdaság: még kevesebben a nyugdíjkasszáknál Cikk

Az első félév végén már csak 75 ezer 136 tagja volt a magánnyugdíjpénztáraknak - írta a Világgazdaság pénteken a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) adatai alapján.

Nyugdíj és magánnyugdíj: így kell számolni 2013. január 1-től Cikk

Cikkünkből kiderül, hogy a magánnyugdíjpénztár-tagok teljes összegű tb-nyugdíjra jogosultak, s az is, hogy özvegyi járadék csak a visszalépők özvegyeinek jár.

Pert nyert a PSZÁF: pénzt kapnak az egykori és jelenlegi pénztártagok Cikk

Jogerősen pert nyert a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) az ING Önkéntes és Magánnyugdíjpénztárral szemben a pénztártagoktól korábban jogsértően elvont vagyonkezelési többletköltségek ügyében - tájékoztatta a PSZÁF. A nyugdíjpénztár közölte: néhány hónapon belül kifizethetik a különbözetet, a teljes összeg elkülönített számlán rendelkezésre áll.

Csökken Szlovákiában a magánnyugdíjpénztárakba kerülő járulékok aránya Cikk

Csökken a szlovákiai nyugdíjbiztosítási rendszer második pillérét képező magánnyugdíjpénztárakba kerülő járulékok aránya és önkéntessé válik az abba való belépés - közölte a Munka-, szociális és családügyi tárca kedden Pozsonyban.

Magánnyugdíjpénztári vizsgálat: 9 feljelentést tett a Kehi 3 pénztárnál Cikk

A magánnyugdíjpénztárak működési költségeinek felhasználásával kapcsolatos vizsgálatát a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) befejezte, a pénztárak befektetési tevékenységének ellenőrzése pedig várhatóan a nyár végén zárul le − mondta a Napi Gazdaságnak Gaál Szabolcs Barna, a Kehi elnöke. Tájékoztatása szerint a hivatal vizsgálatainak két fő iránya közül a pénztárak működésével kapcsolatos ügyek azok, amelyeknél a feltárt visszaélés-gyanúk miatt már 9 feljelentést tettek, összességében 5,2 milliárd forint körüli elkövetési értékre, a sajtóban megjelent három pénztár esetében.

Kehi: három magánnyugdíjpénztár esetében 9 feljelentés Cikk

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) a magánnyugdíjpénztárak ellenőrzése kapcsán a működési költségek kezelése miatt 3 pénztár esetében 9 feljelentést tett ismeretlen tettes ellen - mondta Gaál Szabolcs Barna, a Kehi elnöke, a főhatóság hétfői háttérbeszélgetésén.

Az Allianz és az ING is várja a pénztárrendszerben maradókat Cikk

Április elsejétől szétválik az Allianz önkéntes és magán-nyugdíjpénztári ága, az utóbbi független szolgáltatóvá alakul és Szövetség Magánnyugdíjpénztár néven együttműködést kínál a magánpénztári piac többi szereplőjének; az ING Nyugdíjpénztár nulla forintos magán-nyugdíjpénztári minimum tagdíjról döntött, és ugyancsak felkészült a pénztárrendszerben maradni szándékozók fogadására.

Nulla forintos minimum tagdíj az ING Nyugdíjpénztárnál Cikk

Az ING Nyugdíjpénztár igazgatótanácsa 0 forintos magán-nyugdíjpénztári minimum tagdíjról döntött. Az elmúlt hetekben több pénztár is jelezte, hogy végelszámolással megszűnik, így tagjai döntés előtt állnak, pénztári vagyonukat egy másik pénztárba irányíthatják, vagy visszatérhetnek az állami rendszerbe.

Tagdíjat szednének a magánnyugdíjpénztárakban maradóktól Cikk

A fennmaradó magán-nyugdíjpénztárak közül az ING és az OTP is tagdíjat szedhet maradó tagjaitól. Az Aegon magánnyugdíjpénztára megszűnik.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Végelszámolás befejezése elutasító végzés esetén

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Tagi munkavégzés

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs