144 találat a(z) magánnyugdíjpénztár cimkére

Horizont Magánnyugdíjpénztár: sikerült teljesíteni a feltételeket Cikk

Megvan a 70 százalékos tagdíjfizetési arány a Horizont Magánnyugdíjpénztárnál. Az idén már biztosan nem indítják el emiatt az intézmény végelszámolását. A fenntartásra is lesz pénz, a tagok 60 százaléka befizette a működési támogatást – írja a napi.hu.

Kötelező magánnyugdíjpénztár Kérdés

Szja-bevallás, "önellenőrzés" Kérdés

Öngondoskodás – nő a pénztárak felügyeleti díja Cikk

Az Országgyűléshez tegnap beterjesztett T/7842. számú törvényjavaslat értelmében a kormány módosítaná a magán-nyugdíjpénztárak és az önkéntes pénztárak fizetendő felügyeleti díját.

Kié a hozam? A magánnyugdíjpénztári tagok mellé állt az MNB Cikk

Nagy jelentőségű állásfoglalást hozott a Magyar Nemzeti Bank a magánnyugdíjpénztári önkéntes tagdíjfizetéssel kapcsolatban. Ha a tag visszalép a társadalombiztosítási nyugdíjrendszerbe, az önkéntes befizetések után az egyéni számlán jóváírt összeg és annak összes hozama őt illeti meg – írja azenpenzem.hu.

Feljelentették Orbán Viktort a magánnyugdíjpénztári megtakarítások kezelése miatt Cikk

Feljelentette a szocialista Korózs Lajos mások mellett Orbán Viktort szerdán a Legfőbb Ügyészségen, mivel szerinte a miniszterelnök is felelős azért, hogy csalással vették el hárommillió ember összesen háromezer-milliárd forintnyi magánnyugdíjpénztári megtakarítását.

Önellenőrzés magán-nyugdíjpénztári tagság miatt Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyik munkavállalónk, aki 2013.09.01-től dolgozik cégünknél a héten (3,5 év után!)tájékoztatott minket arról, hogy annak idején nem lépett át, hanem magán-nyugdíjpénzári tag maradt. Belépéskor a munkavállaló felénk nem nyilatkozott erről, és az előző munkahelyéről kapott kilépő papírokon sem szerepel ilyen adat. Ilyen esetben mi a teendő? Minket, mint munkaadót terhel a felelősség? Önellenőrzést kellene beadnunk minden egyes '08-as bevallásra 3,5 év időszakában?

Nyugdíj "újratervezése" Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben szeretném kérni szakmai segítségét, véleményét. Egy 1951-ben született magánszemélyről lenne szó, akire irányadó öregségi nyugdíjkorhatár 62 év, amit 2013-ban be is töltött. Nyugdíjba nem vonult, tovább dolgozott, illetve dolgozik. A tervezett nyugdíjba vonulás időpontja 2017. február. Esetében az így összegyűjtött évek száma valamivel több mint 47 év lesz. Az illető úr 1998-tól tagja volt egy magánnyugdíjpénztárnak, ami 2013-ban már végelszámolás alatt állt. A hosszú évek alatt felgyülemlett tőkerészt és hozamot egy összegben ki is fizette részére a pénztár. Számításaink és a jelenlegi egészségi állapota alapján még feltételezett 15-20 nyugdíjra alapozott év azt mutatják, hogy minél magasabb nyugdíjat állapítanak meg, annál rövidebb ideig képes fedezni a már kifizetett magánnyugdíjpénztári megtakarítás az "állami büntetés" miatt csökkentett kifizetést, illetve az anélkül "kapható" közötti különbséget. Itt merült fel a gondolat, hogy (ha tényleg 4-6 évnél tovább kénytelenek nyugdíjat szolgáltatni, jobban járna-e az úr, ha a TELJES ÁLLAMI nyugdíjat kapná, akár a már felvett korábbi megtakarítás, vagy annak a teljes nyugdíjra jogosító részének a befizetésével, ha ez egyáltalán még lehetséges? Ebben az esetben milyen lehetőségek merülhetnek fel? Mire érdemes, és kell oda figyelni? Vissza lehet-e fizetni a megtakarítást, hogy a nulladik pillanattól kezdve a magasabb, állami nyugdíjat kaphassa? Köszönöm!

Nyugdíjkockázatok: ők veszíthetnek a magánpénztári tagsággal Cikk

Bizonytalanok egyes munkáltatók, milyen többletkötelezettségük van, ha a munkavállalójuk magánnyugdíj-pénztári tag, miközben ennél sokkal fontosabb kérdés, mit kockáztatnak a magánpénztárakban maradók?

Ekho és magánnyugdíjpénztár Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdéssel fordult hozzánk egy ügyfelünk: “Jelenleg ugyan nem vagyok magánnyugdíj-pénztári tag, de ha jól tudom, lehetőség volna arra, hogy a 15 százalékos mértékkel levont ekho összegének a 26 százalékát magán-nyugdíjpénztárba utalja a cég. Amennyiben ez valóban így van, elképzelhető, hogy belépnék valahova, erről Ti mit tudtok?” Válaszát előre is köszönöm.

Megéri a pénzét a magánnyugdíjpénztár Cikk

Elégedettek lehetnek azok a magánnyugdíj-pénztári tagok, akik nem engedték, hogy az állam „megmentse” a nyugdíjukat. Az Azénpénzem.hu számításai szerint a magánnyugdíjpénztárakban a többségnek 5-8 százalékkal nőtt a vagyona.

Vizsgálja az MNB a magán-nyugdíjpénztárakat Cikk

Mind a négy magánnyugdíjpénztárnál elérte a tagdíjfizetők aránya a 70 százalékos minimumot szeptemberben a kasszák honlapjain közzétett információk szerint. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) törvényi kötelezettségének megfelelően a szeptember 30-ai – és az azt megelőző hónapok – adatainak ismeretében áttekinti, hogy a hazai piacon tevékenykedő magán-nyugdíjpénztárak megfelelnek-e a 70 százalékos tagdíjfizetési szabálynak – mondta az MTI-nek Binder István, az MNB felügyeleti szóvivője.

Szja-bevallás Kérdés

Tisztelt Szakértő! A munkavállaló kapott egy járulékigazolást, amely tartalmazza az éves levont, illetve megfizetett járulékokat, s azon százalékos eho címén nulla szerepel. A munkáltató elvileg a cafetériakereten felül adott a munkavállalónak x forint magánnyugdíj-pénztári hozzájárulást, ami a magánnyugdíj-pénztár igazolása szerint ez munkáltatói befizetés és nem adomány. Ebben az esetben a munkavállalónak be kell-e vallania azt az szja-bevallásban? Illetve jól gondolom, hogy a munkáltatónak ez szja- és ehokötelezettséget eredményez, vagy van olyan lehetőség, mely szerint a munkavállalónak kell megfizetnie az szja-t és az ehót (az adomány lehetőségén kívül)? Várom mielőbbi válaszát.

Magánnyugdíj: itt van Varga Mihály legújabb bejelentése Cikk

Csak 2015 szeptemberétől lehet vizsgálni a megelőző hat havi tagdíjbefizetést a magánnyugdíj-pénztáraknál – közölte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az M1 Az Este című műsorának hétfői adásában. Az erre vonatkozó módosító indítványt mostanáig még nem nyújtották be a parlamentnek.

Egyéni nyugdíjszámla, magánnyugdíjpénztár: hányadán állunk? Cikk

Szigorú feltételhez kötné a kormány a magánnyugdíj-pénztárak fennmaradását, miközben számos ponton jelentős, a piaci szereplők által régóta szorgalmazott engedményeket tenne. A kormány szerint a tagdíjfizetők arányára előírt kötelező elvárással a nyugdíjvagyont védenék meg, a pénztárak szerint ez az érv botorság. Az általunk megkérdezett pénztári vezető egyenesen kijelentette: soha nem valósul meg, hogy az állami nyugdíjrendszerben – akár virtuálisan is – a valós befizetéseket tükröző egyéni számlákon írják jóvá a befizetett járulékokat.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Tagi munkavégzés

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Ügyvezető 36 órát elérő munkaviszonnyal

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs