223 találat a(z) lakás cimkére

Áfa: beindult a lobbi Cikk

A sertéshús áfájának csökkentése után a többi húságazat is lobbizik az adó mérsékléséért. Közben az építőiparban az anyagárak növekedésére számítanak az új lakásokra bevezetett 5 százalékos áfa miatt.

Új lakás, áfatörvény Kérdés

Munkáltatói lakáscélú kölcsön Kérdés

Ingatlanminősítés Kérdés

Új: lakásépítésnél így kaphat vissza milliókat az áfából Cikk

A telek, a garázs árából, az épületszerkezethez, továbbá a lakás- és házépítéshez kapcsolódó más költségek után is áfa-visszatérítés kapható. Ismertetjük a feltételeket.

Drágulnak az új lakások Cikk

Az új lakások piacán áremelkedés várható, ezt támasztja alá a meghirdetett telkek és új lakások árának emelkedése is a GKI Gazdaságkutató Zrt. hétfőn közzétett elemzése szerint.

Ismét a lakás áfájáról – milliók forognak kockán Cikk

Az új lakás módosított áfakulcsa továbbra is sok olvasónkat foglalkoztatja. Ezúttal Bartha László adójogi szakjogász kérdésekre adott válaszait ismertetjük.

Lakás: előleg, foglaló visszafizetése esetén az áfa mértéke Kérdés

Lakásértékesítés áfa Kérdés

Ingatlanértékesítés – áfa Kérdés

Lakást vesz? Nézze meg, mennyit nyer az áfacsökkentésen! Cikk

Hogyan befolyásolja a 2015-ben adott 27 százalékos előleg a 2016-ban megépített lakások értékét, tekintettel az áfakulcs 2016-ban hatályba lépett csökkentésére? Példákon mutatjuk be a szabályokat.

Ismét kata! Kérdés

A 10 + 10 milliós lakástámogatáshoz munkaviszony és büntetlenség is kell Cikk

Legalább fél év munkaviszony és büntetlen előélet is szükséges a tíz plusz tízmillió forintos családtámogatáshoz – mondta Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán.

Airbnb-s szobakiadás adókilátással Cikk

Ha egy magánszemély airbnb keretében adja ki saját tulajdonú lakását, jellemzően külföldi turistáknak, választhatja-e e tevékenységére a tételes átalányadózást a személyi jövedelemadóban, vagyis elegendő-e, ha szobánként évi 32 ezer forint adót fizet? Olvasói kérdésre Lepsényi Mária adószakértő válaszolt.

Húzd meg, ereszd meg a lakásáfában Cikk

Az új lakásokra már kifizetett, 27 százalékos áfával számított előlegeket nem érinti az áfacsökkentés, aki már idén leszerződött az új lakására és előleget is fizetett korábban, az csak a vételár maradék, jövőre esedékes részére érvényesítheti a kedvezményes, 5 százalékos áfát – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön az MTI kérdésére. Az új lakások áfájának csökkentését energiahatékonysághoz kötné a MEHI.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Éven átnyúló kivitelezés számviteli elszámolása

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Csekély értékű ajándék 2020

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel
2020 január
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X