34 találat a(z) lakás bérbeadása cimkére

Lakás, termőföld bérbeadása: mikor kell adószám, hogyan kell számlázni? Cikk

Amennyiben magánszemély termőföldet ad bérbe, azaz haszonbérleti díj címén tesz szert jövedelemre, akkor az – bizonyos feltételek mellett – adómentes, míg ha a lakását, nyaralóját hasznosítja ily módon, úgy számolnia kell az adó- és adott esetben egészségügyi hozzájárulás fizetésével is. Vajon a számla kiállítása során is ügyelni kell a részletekre, azaz mit írjunk a számlára? Esetleg adható másféle bizonylat is?

Lakáskiadás: feljelentők és NAV-ellenőrzés Cikk

Tömegesen érkeznek közérdekű bejelentések a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz, amelyekben ingatlan adózatlan bérbeadására hívják fel a figyelmet. Sokszor elég egy zajos albérlők által feldühített szomszéd, vagy a bérlő és a bérbeadó közötti elszámolási vita, és a feketéző bérbeadó máris az adóhivatal célkeresztjében találhatja magát. Ez pedig sokba kerülhet. Akár milliós ráfizetést is eredményezhet, ha valaki eltitkolja a lakáskiadásból származó jövedelmét, míg a befizetendő adó összege egy átlagos lakás esetén, éves szinten, pár tízezer forint - hívja fel a figyelmet a NAV.

Lakás bérbeadás külföldinek Kérdés

Milyen speciális szabályok vonatkoznak arra az esetre, ha magánszemélyként külföldi illetőségű magánszemélynek kívánom lakásomat haszon-bérbeadni ? Jól tudom-e ( Art.22. & ), hogy adószámot kell kiváltani, ha a bérbevevő az Európai Közösség más tagállamában illetőséggel bíró adóalany?Egyáltalán pontosan ki minősül annak?Ebben az esetben kell-e számlatömböt használni, és mi a helyzet az ÁFÁ-val?A másik kérdésem, hogy belföldi magánszemélynek történő bérbeadás esetén számlatömb hiányában pontosan milyen adatoknak kell szerepelnie az általam kibocsátott számviteli bizonylaton a nevemen és az adóazonosító jelemen kívül?

Hogyan adjunk és vegyünk bérbe lakást irodának? Cikk

A növekvő költségek és közterhek spórolásra késztetik a vállalkozásokat. Érdemes például a telephely (iroda) bérlési költségeket olcsóbb megoldásokkal kiváltani.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Reklámajándék 2.

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Eltulajdonított eszköz

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Meghiúsult tárgyieszköz-értékesítés

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close