55 találat a(z) korrekció cimkére

Üzleti vagy cégérték – társaságiadó-alap korrekciók, példákkal Cikk

Az üzleti vagy cégértékhez kapcsolódóan a társaságiadó-alapnál érvényesíthető értékcsökkenési leírás változása kapcsán a cikk átfogóan mutatja be az ezen eszközhöz kapcsolódó módosító tételeket.

Korrekciók a kivában: itt van a hivatalos jogértelmezés Cikk

Miként kell értelmezni a kiva korrekciójára a 2015. január 1-jétől hatályos pontosításokat? Erről adott ki közleményt az NGM és a NAV.

Nyakunkon az iparűzésiadó-előleg. Keresztfélév, évesítés, példák Cikk

Közeledik az egyik legbonyolultabban kiszámítható adó (és előleg) befizetési határideje. Szeptember 15-én esedékes a 2013. adóévről szóló bevallásban bevallott iparűzésiadó-előleg első részletének és – katás, tételes adóalap után adózó vállalkozó esetén – az éves iparűzési adó második részletének megfizetése. Példákkal mutatjuk be, mit jelent a keresztfélév, az évesítés, hogyan kell kiszámolni a csonka év iparűzési adóját.

Kivások figyelem! NAV-példák korábbi követelés kiegyenlítésének korrekciójára Cikk

Hogyan kell korrigálni a kisvállalati adóalanyiságot megelőző időszaki teljesítés kiva alatt kiegyenlített összegét? Itt van a Nemzeti Adó- és Vámhivatal közleménye, példákkal.

A NAV közbeszól – tárgyi eszközökkel kapcsolatos korrekciók elszámolása Cikk

Előfordul, hogy a „vállalkozási tevékenység érdekében beszerzett eszköz” fogalmát a NAV másként értelmezi, mint a vizsgált cég. Ekkor a pórul járt társaságnak – az adóhiány és a szankciók pénzügyi rendezésén túl – számviteli feladatai is keletkeznek.

Nyereségminimum megállapítása Kérdés

Tisztelt Pölöskei Lászlóné! Korábban feltett nyereségadóra vonatkozó kérdésem a nyereségminimum megállapításának alapjára vonatkozott. Elnézést kérek, ha pongyolán fogalmaztam, de tisztelettel megjegyzem, hogy a korábbi kérdésemben leírtak értelmezése alapján másra nem is lehetett gondolni. Kérdem tehát ismét, hogy a nyereségminimum megállapításánál kell-e korrigálnom az alapot a megállapított osztalékkal? Ennek korrekciójáról a 6. paragrafus rendelkezik. Kell-e tehát korrigálni? Remélem, itt sem kell! És milyen hivatkozást keressek hozzá?

Értelmezési zűrök az áfakulcs körül - így javítható a tévedés Cikk

Akkor most mennyi a bontott félsertés áfája? A március közepéig kialakult gyakorlat ellentétes a NAV Szakértői Intézetének álláspontjával. Így kell korrigálni, ha valaki helytelen áfamértékkel számlázott.

Kiva-megszűnésnél készlet korrekció Kérdés

Üdvözlöm Önöket! A kiva-alanyiság megszűnéséhez tartozik egy készlet korrekció (03-02 lap / 27.sor ) miszerint növelő tétel : "az adóalanyisága időszaka alatt beszerzett, kifizetett év végén kimutatott készlet értéke" . Egy saját termelésű készlet értékénél hogyan lehet ezt praktikusan kiszámolni?

Adóbírságot és munkát takaríthat meg! Itt az új szabály! Cikk

Kijavítási kérelem címszó alatt új lehetőséget kaptak az adózók január 1-jétől arra, hogy helyrehozzák korábbi tévedésüket. Ha kihasználják a lehetőséget, felesleges munkát és adóbírságot is megtakaríthatnak.

Hasznos részletek a 2014-es áfa-módosításokról Cikk

Milyen időponthoz kötődik az áfa-fizetési kötelezettség? Milyen esetekben csökkenthető utólag az áfa-alap kötelező korrekció nélkül? Mi szükséges az adómentes termékexporthoz? Összefoglaltuk a 2014-es adócsomag általános forgalmi adóra vonatkozó legfontosabb módosításait.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Mezőgazdasági támogatás elszámolása

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Angliai munkabér adózása Magyarországon

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 május
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close