51 találat a(z) korrekció cimkére

A NAV közbeszól – tárgyi eszközökkel kapcsolatos korrekciók elszámolása Cikk

Előfordul, hogy a „vállalkozási tevékenység érdekében beszerzett eszköz” fogalmát a NAV másként értelmezi, mint a vizsgált cég. Ekkor a pórul járt társaságnak – az adóhiány és a szankciók pénzügyi rendezésén túl – számviteli feladatai is keletkeznek.

Nyereségminimum megállapítása Kérdés

Tisztelt Pölöskei Lászlóné! Korábban feltett nyereségadóra vonatkozó kérdésem a nyereségminimum megállapításának alapjára vonatkozott. Elnézést kérek, ha pongyolán fogalmaztam, de tisztelettel megjegyzem, hogy a korábbi kérdésemben leírtak értelmezése alapján másra nem is lehetett gondolni. Kérdem tehát ismét, hogy a nyereségminimum megállapításánál kell-e korrigálnom az alapot a megállapított osztalékkal? Ennek korrekciójáról a 6. paragrafus rendelkezik. Kell-e tehát korrigálni? Remélem, itt sem kell! És milyen hivatkozást keressek hozzá?

Értelmezési zűrök az áfakulcs körül - így javítható a tévedés Cikk

Akkor most mennyi a bontott félsertés áfája? A március közepéig kialakult gyakorlat ellentétes a NAV Szakértői Intézetének álláspontjával. Így kell korrigálni, ha valaki helytelen áfamértékkel számlázott.

Kiva-megszűnésnél készlet korrekció Kérdés

Üdvözlöm Önöket! A kiva-alanyiság megszűnéséhez tartozik egy készlet korrekció (03-02 lap / 27.sor ) miszerint növelő tétel : "az adóalanyisága időszaka alatt beszerzett, kifizetett év végén kimutatott készlet értéke" . Egy saját termelésű készlet értékénél hogyan lehet ezt praktikusan kiszámolni?

Adóbírságot és munkát takaríthat meg! Itt az új szabály! Cikk

Kijavítási kérelem címszó alatt új lehetőséget kaptak az adózók január 1-jétől arra, hogy helyrehozzák korábbi tévedésüket. Ha kihasználják a lehetőséget, felesleges munkát és adóbírságot is megtakaríthatnak.

Hasznos részletek a 2014-es áfa-módosításokról Cikk

Milyen időponthoz kötődik az áfa-fizetési kötelezettség? Milyen esetekben csökkenthető utólag az áfa-alap kötelező korrekció nélkül? Mi szükséges az adómentes termékexporthoz? Összefoglaltuk a 2014-es adócsomag általános forgalmi adóra vonatkozó legfontosabb módosításait.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Alanyi adómentes őstermelő közösségi beszerzés

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Telek áfájának visszaigénylése

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Lakásáfa

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 február
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close