2678 találat a(z) koronavírus cimkére

Oltómunka háziorvosoknak: 5 millió forint is lehet a bírság Cikk

Müller Cecília kötelező oltómunkát rendelt el a háziorvosoknak, aki nem végzi el, 5 milliós bírságot is kaphat – írja a hvg.hu.

A nap kérdése: magzati életkor igazolása szja-visszatérítésnél Cikk

Érdekes kérdést vetett fel az Adózóna egyik olvasója az szja-visszatérítés kapcsán. Surányi Imréné okleveles közgazda válaszolt.

Meghosszabbodnak a Széchenyi Újraindítási Hitelek Cikk

Meghosszabbodnak a hazai vállalkozások újraindítását segítő hiteltermékek a Széchenyi Kártya Programban – tájékoztatta az Invovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közleményben az MTI-t kedden.

NAV: még öt nap van a VISSZADO-nyilatkozat kitöltésére Cikk

December 31-éig lehet kitölteni és benyújtani a VISSZADO-nyilatkozatot a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV). A gyermeket nevelő szülők csak akkor kaphatják meg 2022. február 15-éig az idén befizetett adójukat, ha a NAV ismeri a kiutaláshoz szükséges adatokat.

Tovább marad hatályban az építőanyagok kivitelét korlátozó rendelet Cikk

A Magyar Közlöny 241. számában megjelent kormányrendelet június 30-áig meghosszabbította az építőanyagok kivitelét korlátozó kormányrendelet hatályát.

Januártól újra fizethetnek osztalékot a bankok Cikk

2022 januárjától ismét fizethetnek osztalékot a hitelintézetek, lehetővé válnak a részvényesek díjazását célzó részvény-visszavásárlások és a teljesítményjavadalmazást szolgáló kifizetések is. Az MNB – összhangban az EKB szeptember végi hasonló döntésével – ugyanis nem hosszabbítja meg ezek korlátozását, mivel jelentősen csökkentek a törlesztési moratóriummal kapcsolatos kockázatok és megfelelő a bankok értékvesztés-fedezettségi szintje.

Koronavírus: újabb korlátozások Skóciában, Walesben és Észak-Írországban Cikk

Új egészségvédelmi szabályokat vezet be vasárnaptól Skócia, Wales és Észak-Írország a koronavírusos megbetegedések növekvő száma miatt, Angliában a politikusok ugyanakkor hétfőig valószínűleg nem tárgyalnak további intézkedésekről.

Megjelent a kormányrendelet a lakossági hitelek kamatfixálásáról Cikk

2021. december 24-én megjelent a rendelet a lakossági hitelek átmeneti kamatfixálásáról, amelyet kamatstopnak is neveznek. A rendeletből számos eddig tisztázatlan részletre fény derül. Az intézkedés előreláthatóan közel fél millió családnak jelent majd komoly segítséget. A részleteket összeszedték a Bankmonitor szakértői.

Oltási igazolások ezreit hamisították Svájcban Cikk

Oltási igazolások ezreit hamisították az északkelet-svájci Sankt Gallenben – közölte a kanton vezetése csütörtökön.

Koronavírus-járvány: Szlovénia újabb korlátozásokat vezet be Cikk

Újabb járványügyi korlátozásokat vezetnek be Szlovéniában az új típusú koronavírus omikron nevű változata miatt – közölte a ljubljanai kormány csütörtökön.

Koronavírus: drágák a gyorstesztek, a GVH utánanéz, hogy miért Cikk

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) gyorsított ágazati vizsgálatot indított a SARS-CoV-2 antigénkimutató tesztek hazai piacán, mert felmerült, hogy a hazai forgalomban kapható termékek kiskereskedelmi ára európai összehasonlításban magas. A gyorstesztek kapcsán több panasz is érkezett a hatósághoz, olvadható a GVH honlapján.

Megszűnik a koronavírus elleni oltóanyagok és hatóanyagaik kiviteli korlátozása Cikk

2022. január 1-jén megszűnik a koronavírus elleni oltóanyagok és hatóanyagaik kiviteli korlátozása, azaz ettől az időponttól kivitelükhöz és újrakivitelükhöz már nem kell engedély. Ugyanakkor a termékkör – a nyomonkövethetőség érdekében – 24 hónapos exportfelügyelet alá kerül, közölte honlapján a NAV.

Koronavírus-járvány: engedélyezték a Pfizer tablettáját otthoni kezelésre Cikk

Az amerikai élelmiszer- és gyógyszerfelügyelet (FDA) szerdán sürgősséggel engedélyezte otthoni kezelésre a Pfizer amerikai gyógyszergyár Covid-19 elleni, szájon át bevehető gyógyszerét a 12 év feletti korosztály részére. Ez az első otthon alkalmazható koronavírus elleni kezelés, amely esetlegesen fontos eszköze lehet a gyorsan terjedő omikron variáns elleni harcnak.

Döntött az adatvédelmi hatóság: kérhetnek védettségi igazolványt a fürdők Cikk

Szükséges és arányos intézkedés lehet az, ha a fürdők, az uszodák és a wellness-létesítmények üzemeltetői a beléptetés feltételéül szabják a koronavírus elleni védettség igazolását – állapította meg A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH).

Covid – szabadság Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Átalányadózás külföldi munkaviszony mellett

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Családi kedvezmény

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Repoharak helyes pénzügyi elszámolása

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs