50 találat a(z) korhatár cimkére

Kiss a nyugdíjrendszer átalakításáról: 10-20 év múlva jelentkezhet a hatása Cikk

További nagy átalakítások indítására már nincs lehetőség - mondta Kiss Péter kancelláriaminiszter a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában pénteken, hozzátéve: a kormány az elmúlt időszakban számos nagy reformot indított, ezek egy részénél a hatás csak évekkel később jelentkezik.

A nyugdíjkorhatár 65 év lesz a cseheknél Cikk

Csehországban 65 évre emelkedik 2030-tól a jelenlegi 63 éves nyugdíjkorhatár. A parlament által júliusban elfogadott sokat vitatott törvénymódosítást Václav Klaus államfő aláírta - közölte szerdán az elnöki iroda. Ez azt jelenti, hogy a döntés végleges, és a törvény életbe léphet. A módosítás része a csehországi nyugdíjreform első szakaszának.

Hogyan számolják az uniós nyugdíjakat? Cikk

Nyugdíjazásakor milyen nehézségekkel és lehetőségekkel kell szembenéznie annak, aki az unió több tagállamában él és dolgozik? A kiszámítás módja országonkánt eltérő, de az Európai Unió jogszabályai is bonyolítják a dolgot: arányosítás, "kedvezőbb megoldás" -elve és a jogosultság feltételei. Molnár László, az Adózóna nyugdíj - szakértője, az Közép-magyarországi Regionális Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság igazgatója összefoglalja a tudnivalókat egy négy országban dolgozó magyar férfi példáján keresztül.

Egyelőre nem lesz nyugdíjkorhatár-emelés Cikk

A kormány egyelőre nem tervezi a nyugdíjkorhatár felemelését, a következő öt-hat évben a legfontosabb a tényleges nyugdíjba vonulási korcentrum emelése lesz - mondta Korózs Lajos, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára, az Országos Idősügyi Tanács titkára kedden Veszprémben, sajtótájékoztatón.

Az osztrák kormány 10 évvel tolná a nyugdíjreformot Cikk

Új modellt dolgozott ki az osztrák kormány a nyugdíjrendszer karbantartására: a tervezet kötelező intézkedéseket irányoz elő, ha nő a várható élettartam, illetve romlik a nyugdíjalap bevételi-kiadási aránya.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Felmondáskori bér kifizetésének napja

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Végkielégítés, felmondási idő

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Munkavégzés helye

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 május
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close