14 találat a(z) kockázatos cimkére

Koronavírus: jövő héten pirosba fordulhat Horvátország Cikk

A magyar turisták körében is kedvelt horvát tengerparton jövő hétre sokat romolhat a járványhelyzet, emiatt a jelenlegi, narancssárga minősítés pirosra, azaz súlyosan fertőzöttre változhat, olvasható a hvg.hu oldalán.

NAV: Balaton környéki ellenőrzések Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai 2021. júliusban és augusztusban összehangoltan ellenőrzik a Balaton környéki települések kereskedőit és szolgáltatóit, tette közzé honlapján a NAV.

Kártevőveszély az Európán kívüli országokból behozott növények miatt Cikk

Kockázatosak lehetnek növényegészségügyi szempontból az Európán kívüli országokból poggyászban behozott növények és növényi termékek, mivel azokban betelepíthetők nem honos károsítók – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kedden az MTI-vel.

Jelöletlen zöldségeket foglaltak le a pénzügyőrök Cikk

Megközelítőleg öt tonna ismeretlen eredetű zöldségszállítmányt találtak a pénzügyőrök egy tehergépjárműben Makó térségében – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-t.

Nőtt a megbízható adózók száma Cikk

Decemberhez képest húszezerrel több vállalkozás büszkélkedhet azzal, hogy megbízható minősítést kapott a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól. Idén már az „alvó” cégeket is kidobja a rendszer, ezért gazdasági teljesítmény nélkül egy cég sem kerülhet a megbízható kategóriába – közölte a NAV.

Ezért érdemes megbízható adózónak lenni Cikk

A NAV a vállalkozásokat 2016. első negyedévét követően negyedévente minősíti, és meghatározott esetben megbízható adózók vagy kockázatos adózók közé sorolja be azokat. Az adózás során történő, önkéntes jogkövetés ösztönzésére a megbízható adózók számára bizonyos előnyöket biztosítanak, amelyek javítják a megbízható adózók likviditási helyzetét, és ezen keresztül gyorsítják a pénzügyi folyamataikat, segítik a működésüket, foglalta össze hírlevelében a Deloitte.

Újabb gazdálkodói hibákat büntet és erényeket jutalmaz a NAV Cikk

Szigorodik januártól az adózói minősítés rendszere; az adózónak újabb feltételeket kell teljesíteni ahhoz, hogy a NAV-tól jó osztályzatot kapjon a rendszeres bizonyítványosztáskor, ugyanakkor újabb körülményeket tekint hibának az adóhivatal. Szerencsére lesz némi enyhítés is.

Ekáerváltozás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Sajnos számunkra nem egyértelmű, hogy kire vonatkozik az augusztusi módosítás. Kockázatos termékekre vagy a nem kockázatosra is? Az augusztus 1-jétől hatályos Art. 22/E (1) változásával nem kellett volna az 5/2015. NGM-rendeletet is módosítani? A 3,5 tonna össztömeget meghaladó gépjárművel végzett fuvarozásra konkrétan mikor kell ekáerszámot igényelni? Például nem útdíjköteles autón három vevőnek 600-600 kilogramm nem kockázatos áruja van, így meghaladja a 3,5 tonnát. Kell-e ekáerszám? Válaszát előre is köszönjük!

Csalóka adat a kockázatos adózókról Cikk

Nagyon kevés a kockázatos az adózó, derült ki a NAV első alkalommal készített adózói minősítésének összesítése kapcsán.

Jön az adózók minősítése extra jutalmakkal és bírságokkal Cikk

Hamarosan kiosztja az adózók első bizonyítványát a NAV. Attól függően, hogy megbízható vagy kockázatos adózónak minősülnek, különleges elbánásra, jutalomra vagy büntetésre számíthatnak.

Adózók figyelem, jön az első bizonyítvány! Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) áprilisban megkezdi az adóalanyok minősítését, megbízható, kockázatos és egyéb kategóriába sorolva őket.

Listázzák az adózókat – ezt gondolja a szakértő Cikk

Feltétlenül javulni fog az adófizetési morál azzal, hogy megbízható és kockázatos kategóriákba sorolják az adózókat – mondta Vámosi-Nagy Szabolcs adószakértő az M1 aktuális csatornán kedden.

Jó adózó, rossz adózó – előny vagy hátrány a NAV-nál Cikk

2016-tól a NAV megbízható, illetve kockázatos kategóriába sorolja az adózókat, mely alapján meghatározott kedvezményeket kapnak, vagy éppen ellenkezőleg szigorúbb elbánásban fognak részesülni – írja a leitnerleitner blogjában Siklós Márta.

A NAV nevében szednének pénzt, ne dőljön be! Cikk

Egy adózó bejelentése hívta fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal figyelmét arra, hogy egy ismeretlen cég nevében többen telefonhívást kaptak, amelyben 6900 forint ellenében olyan „tanúsítványt” ígértek nekik, amely „kockázatmentes” adózói minőségüket igazolja.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kamatkedvezményből származó jövedelem

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Gépjárműoktatók költségelszámolása

Szipszer Tamás

adószakértő

Kiküldetési rendelvény tagi jogviszony esetében

Kis Gábor

számviteli és adótanácsadás

Finacont Kft

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 február
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
hirdetÉs