3 találat a(z) kilépőpapír cimkére

Felmondott a dolgozó, tartozása van. Mi lesz a kilépőpapírokkal? Cikk

Visszatarthatja-e a munkáltató a munkavállaló kilépőpapírjait, mert az felmondott a tanulmányi szerződés lejárta előtt? Olvasói kérdésre dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogász ügyvéd válaszolt.

Munkaviszony megszűnése után megküldött orvosi igazolás Kérdés

Tisztelt Szakértő! 1. Munkavállaló munkaviszonyát megszüntettük (hiányzás miatt, eltűnt a munkavállaló), a kilépőpapírjait rendben megküldtük a részére. Azonban a kilépő papírok megküldése után 3 héttel juttatott el hozzánk egy orvosi igazolást. Ebben az esetben kötelesek vagyunk befogadni az orvosi igazolást, és a számfejtést módosítani, és esetleg egy járulékkülönbözet elszámolását kezdeményezni? 2. A munkavállaló munkaviszonyát megszüntettük (szintén eltűnés, hiányzás miatt), azonban a kilépőpapírok megküldése előtt tudomásunkra hozta, hogy beteg, és orvosi igazolással rendelkezik. A munkavállaló többszöri írásbeli felszólításra sem küldte meg az orvosi igazolásait. Ebben az esetben a Mt. szerinti 5 napos kiléptetés mennyire erős? Kötelesek vagyunk megvárni az orvosi igazolás beérkezését, és addig nem adjuk ki a papírokat, és nem fizetjük ki részére a helyes munkabért? Vagy ebben az esetben az 5 napos szabály az erősebb, és a rendelkezésünkre álló okiratok alapján számolunk el egymással? Ha akár hetekkel vagy hónapokkal később küldi meg az orvosi igazolását, szükséges visszamenőleg módosítani a számfejtést? Betegszabadság esetében kevesebb munkabér járna, tehát vissza kellene követelni a munkabért. Mi a teendő? Köszönöm a választ.

Tartozás levonása (munkaruha, leszerelő tartozás) Kérdés

Tisztelt Szakértő! Segítségét szeretnénk kérni abban, hogy mint munkáltató meddig élhetünk a munkavállalóval szemben a tartozás levonásával. Jelen esetben 2016-ban kilépett munkavállalók nem szereltek le a gyárban, és a kölcsönbevevő cég most jelezte, hogy követeljük vissza tőlük a munkaruha díját, és ennek megfizetésére szólítsuk fel őket. Mikor kiléptettük, ezt nem jelezték felénk. A leszerelőlap hiányában a kilépőpapírokat kiadtuk. A legtöbb ilyen munkavállaló 1-2 napos oktatáson vett részt csak és azután nem ment be többet dolgozni, tehát a bére terhére sem tudtuk akkor ezt beállítani de mivel nem is jelezték felénk, tartozás mentesen adtunk ki papírokat. Mennyi ennek az elévülési ideje, felszólíthatjuk-e még erre a munkavállalókat? Jogosan követelhetjük-e vissza ezt a pénzt úgy, hogy emiatt nagy valószínűséggel új kilépő papírokat kell adjunk? Segítségét köszönve, Bóné Bernadett munkaügyi előadó

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egyesület – könyvelés

Pölöskei Pálné

adószakértő

Számlázás

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Pénztárgép, számlázás

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close