2 találat a(z) kiállítás napja cimkére

Készpénzes és előlegszámla kiállítási/teljesítési dátumai Kérdés

A könyvelők jelentős része úgy véli, hogy a készpénzes számlánál a teljesítési napnak is meg kell egyeznie a kiállítás napjával. Mi az igazság, lehet-e készpénzes számlát kiállítani egy olyan szolgáltatásról, melynek a teljesítési napja korábban volt vagy később lesz? Például, de nem kizárólag folyamatos teljesítésű szolgáltatásnál. Az előlegszámlával kapcsolatos kérdésem pedig az, hogy lehet-e előlegszámlát az előleg összegének jóváírása előtti napokon kiállítani, a kiállítás napjával megegyező teljesítési nappal? Az Áfa tv. 59. § szerint az adókat (gondolom, főként az áfát) a jóváírás napjával kell figyelembe venni, de jelenti-e ez az is, hogy az előlegszámlának a teljesítési napjaként a pénzügyi beérkezés/jóváírás napját kell szerepeltetni, és az nem lehet korábbi? Ha tehát díjbekérő helyett valaki előlegszámlát állít ki, az szabályos-e?

24 hónapos időszakra való számlázás Kérdés

Tisztelt Kelemen László! Köszönöm válaszát a 24 hónapra való előre számlázással kapcsolatban: https://adozona.hu/kerdesek/2019_1_23_24_honapra_elore_kiszamlazott_szo_ttp Javaslatként már felmerült nálunk is, hogy legyen megbontva a számla 12-12 hónapra, de a befogadó partner ragaszkodik hozzá, hogy egy számlát szeretne csak befogadni. Időközben felmerült az is, hogy az 58. § (3) bekezdést esetleg nem csak időszak utólagos számlázása esetén kell-e alkalmazni, és a 24 hónap előre való kiszámlázása miatt, nem tartozik-e az ügylet – függetlenül a 12 hónapot meghaladó időtartamtól – az Ön által is említett (1a) bekezdés a) pontja alá. Tehát nem lesz-e a teljesítés napja, az előre 24 hónapra szóló számla esetén is a kiállítás napja? Válaszát előre is köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Bérkifizetés tárgyi eszközzel

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Beteg gyermek után járó pótszabadság

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Öregségi nyugdíjkorhatár elérése

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close