34 találat a(z) kereskedő cimkére

Sok kereskedő önhibáján kívül nem jut online pénztárgéphez Cikk

Jövő szerdán ugyan lejár az online pénztárgépekhez igényelhető 50 ezer forintos állami támogatás igénybevételének lehetősége, ám a közeli határidő ellenére továbbra is jelentős azoknak a kereskedőknek a száma, akik jogosultak a támogatásra, de önhibájukon kívül nem jutnak hozzá a pénztárgéphez április 30-áig, mert a szállító nem tudta még átadni a megrendelt eszközt - mondta Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára az MTI kérdésére.

Számlázás áfaregisztráció után Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy EU-országban székhellyel rendelkező külföldi kereskedő cég magyarországi áfa nyilvántartásba vételt kezdeményez, mert a Magyarországon, magyar áfaalanyoktól beszerzett szolgáltatások áfáját le szeretné vonni. Korábban EU-adószámmal áfa felszámítása nélkül értékesített árut Magyarországra. Fióktelepe nincs Magyarországon, ezért nem kötelezett magyar áfaregisztrációra. Kérdéseim a következők: 1. A magyar áfás adószám kiváltása után csak a magyar adószámmal és áfa felszámításával értékesíthet árut Magyarországon a külföldi cég, vagy továbbra is számlázhat a külföldi uniós adószámával is áfa felszámítása nélkül? 2. Az adott cég magyar leányvállalata marketing szolgáltatásokat számláz ki a cégnek áfa felszámítása nélkül (területi hatályon kívül eső szolgáltatás-értékesítés). A magyar adószám kiváltása után a leányvállalat az anyacég melyik adószámára állítsa ki a számlát? Jól értelmezem-e, hogy azután is területi hatályon kívüli értékesítés az anyacégnek a leányvállalat által nyújtott marketing szolgáltatás, miután az anyacég kiváltotta a magyar adószámot? Válaszát előre is köszönöm.

Illegális öntöde: tizenkétmilliós bírságra számíthat a tulajdonos Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei hatósági ellenőrzést tartottak egy budapesti ingatlanon. Az itt talált anyagok eredetét a tulajdonos nem tudta igazolni és nem volt fémkereskedelmi engedélye sem. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal az ingatlan tulajdonosa ellen fémkereskedelmi eljárást indított, a bírság várható összege 12,6 millió forint.

Iparűzési adó: mennyit buktak idáig a pereskedők? Cikk

Fellélegezhet a kormány és az önkormányzatok többsége is, miután az Európai Bíróság a múlt héten úgy döntött: nem ellentétes az uniós előírásokkal az iparűzési adó. Pórul jártak viszont az iparűzési adó eltörléséért pereskedő cégek.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Földmunkák számlázása

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

485/2020. kormányrendelet

Széles Imre

tb-szakértő

EU-n kívüli eszközbeszerzések

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 április
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close