23 találat a(z) keresőképtelenség cimkére

Keresőképtelenség és táppénz: új szabályok az orvosi elbírálásra Cikk

Ez év január 1-jétől néhány ponton módosult a keresőképtelenség és keresőképesség orvosi elbírálásáról és annak ellenőrzéséről szóló kormányrendelet.

Betegszabadság, táppénz: a keresőképtelenség jelentősége Cikk

Mind a betegszabadság, mind a táppénz előfeltétele, hogy a dolgozó keresőképtelen legyen. A keresőképtelenség fennállását minden jogviszonyban külön-külön kell megállapítani.

Keresőképtelenség alatti szabadság Kérdés

Keresőképtelenség számolása Kérdés

Felmondás átadása és keresőképtelenség kezdete azonos napon Kérdés

Ekho-s jövedelemmel rendelkező munkavállaló keresőképtelensége Kérdés

Keresőképtelenség és visszakövetelt díj munkáltató által Kérdés

Munkaviszony-megszüntetés táppénz alatt? Cikk

Megszüntethető-e a munkaviszony a keresőképtelenség tartama alatt? A keresőképtelenség visszamenőleges igazolásával elodázható-e a munkaviszony megszüntetése? Mi történik, ha a munkaadó átadja a felmondást, a dolgozó pedig egy-két nappal korábbi dátummal igazolja keresőképtelenségét? Ekkor valóban csak a keresőképtelenséget követően kezdődik a felmondási idő? Írásunkból megtudhatja.

Így számolhatja ki táppénzét! Cikk

Az Adózóna kalkulátora a biztosítási jogviszonnyal rendelkező munkavállaló betegség miatti kereső képtelenségének idejére eső táppénz napi összegét számolja ki, beleértve a fekvőbeteg ellátás esetén érvényes napi táppénz összegét is.

Kilépés táppénzt követően Kérdés

Keresőképtelen munkavállaló Kérdés

Így dolgozhat táppénz mellett, ha több állása van egyszerre Cikk

Gyakran felmerül a kérdés: lehetővé teszik-e a jogszabályok, hogy ha valaki több jogviszonnyal rendelkezik, megbetegszik, de betegsége miatt csak az egyikben nem tudja ellátni a feladatát, a másik fajta munka levégzésére viszont alkalmas, dolgozhat-e, miközben a másik jogviszonyában táppénzt kap? Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan lehetséges ez.

Táppénzes dolgozó kirúgása: mit tehet a sejk, aki mit se sejt? Cikk

Mikor, hogyan köteles bejelenteni a munkavállaló a keresőképtelenségét, és milyen kötelezettségei vannak a munkáltatónak beteg dolgozójával kapcsolatban, s mit jelent az általános elvárhatóság követelménye?

9 ok, ami miatt nem tud dolgozni: ezt kell olyankor tennie Cikk

A keresőképtelenség kifejezés hallatán szinte automatikusan a táppénzre asszociálunk, holott a keresőképtelen állapot csak egyike a táppénz jogosultsági feltételeinek, és számtalan olyan helyzetet említhetnénk, amikor a keresőképtelen személy nem jogosult táppénzre.

Ezért nem szeretünk (nem merünk?) táppénzre menni Cikk

Anyagi okai vannak annak, hogy sem a munkaadók, sem a munkavállalók nem kedvelik a táppénzes napokat. Vannak azonban olyanok, akiknek éppen gazdasági szempontból érné meg betegség esetén a keresőképtelenség választása.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Ügyvezető elnök

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Üzletág-értékesítés szabályai az áfában

Szipszer Tamás

adószakértő

Családi adókedvezmény

Surányi Imréné

okleveles közgazda

2020 január
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X