50 találat a(z) keresőképtelen cimkére

Keresőképtelen dolgozónak mondtak fel. A Kúriánál keresték igazukat Cikk

Rendkívüli felmondással megszüntette az őt megtévesztő dolgozó munkaviszonyát a munkáltató. A peres ügy a Kúriánál kötött ki.

Betegszabadság alatti munkaviszony-megszüntetés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném megkérdezni, hogy meg lehet-e szüntetni a munkavállaló munkaviszonyát betegszabadság (keresőképtelen állomány) alatt közös megegyezéssel? Előre is köszönöm a válaszukat.

Rokkantnyugdíjas társas vállalkozó járulékfizetése Kérdés

Tisztelt Szakértők! A következő témában kérem szíves segítségüket: Egy betéti társaság képviseletére jogosult és a társasági szerződés szerint személyesen közreműködő "rokkantnyugdíjas" beltag/társas vállalkozó után tudomásom szerint ugyanúgy meg kell fizetni legalább a kötelező minimális járulékokat, mint a főállású társas vállalkozóknak. Ezzel kapcsolatban az a kérdésem, ha az érintett vállalkozó bizonyos ideig - éppen betegsége miatt - munkaképtelen (például kórházban tartózkodik), akkor erre az időszakra is meg kell fizetni a járulékokat? Nem találtam a vonatkozó jogszabályokban olyan rendelkezést, mely alapján erre az időszakra mentesülne a járulékfizetés alól. Köszönöm válaszukat!

Rendkívüli felmondás: az sem kizáró ok, ha valaki beteg Cikk

Kirúghatnak-e bárkit azért, mert nem tájékoztatta főnökét arról, hogy beteg és emiatt nem dolgozik? Olvasói kérdésre Viszló László, a hvg.hu és az Adózóna munkajogi szakértője válaszol.

Gyes, gyed, rokkantnyugdíj:melyik kompenzálja leginkább a kieső jövedelmet? Cikk

Egyetemista koráig egy családnak átlagosan évi 1,25 millió forintjába kerül egy gyerek. Erre két szülő – fejenként bruttó 210 ezer forintos – átlagkeresetéből még úgy-ahogy telik, de hogy boldogul a család, ha az egyikük keresőképtelenné válik?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Családi gazdálkodó szocho elszámolása

Lepsényi Mária

adószakértő

Ingatlan ajándékozása utáni szja

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 május
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close