41 találat a(z) keresőképtelen cimkére

Órabéres munkavállaló betegszabadsága Kérdés

Tisztelt Szakértő! Órabéres munkavállaló keresőképtelen állományban volt 2016. március17-étől 2016. április 2-áig. Április 3-án keresőképes. Kérdésünk, hogy március 28-ára (húsvéthétfő) betegszabadság, vagy távolléti díj illeti-e meg? Várom megtisztelő válaszukat Handlné

Katások, itt az új szabály: nem bevétel, ami eddig az volt Cikk

Előnyösen változnak a katások számára a tegnap megszavazott adócsomag alapján a jogszabályok. Nem minősülnek például bevételnek meghatározott támogatások, s bizonyos esetekben nem kell fizetni az átalányadót. Persze akadnak szigorítások is.

Táppénz, biztosítási idő Kérdés

Tisztelt Szakértő! A következő gondom van. A férjemet 2015. 11. 16-án baleset érte, azóta táppénzen van. 2016. 05. 19-én kaptunk egy levelet, hogy 2016. 04. 04-étől a táppénzkérelmet elutasítják a következőkért: "Tekintettel arra, hogy az Ön biztosítási jogviszonya 2015. 07. 08-án, keresőképtelensége 2015. 11. 16-án kezdődött, 0 nap előzmény figyelembevételével, 131 nap biztosítási idő alapján a jogosultsága 2016. 04. 03-án lejárt, így hivatalunk a rendelkező részben foglaltak szerint határozott." A férjem előző munka viszonya 2015. 05. 31-ével szűnt meg, és az új munkahelyére 2015. 07. 08-ával lett bejelentve. 1. Szeretném kérdezni, hogy akkor nincs mit tenni, és el kell ezt fogadnunk? A férjem még mindig lábadozik, hosszú a felépülés, mivel gerinctöréssel operálták. Még nem tudni, mikor fog tudni dolgozni, illetve amit csinált, azt tudja-e majd folytatni! 2. Ha el kell fogadnunk, és nem kap táppénzt tovább, akkor április 04-től a mai napig azt hogyan rendezzük, mert a cégnél, ahol dolgozik, a könyvelő nem tudja, mert közölte, hogy ő nem tb-ügyintéző. Köszönöm a segítségét előre is. Üdvözlettel.

Beteg vagy szimuláns? Ezt lehet, és ezt kell tenni Cikk

A munkavállalók gyakran betegen, lázasan is dolgoznak, mert féltik az állásukat, vagy a helyettesítési nehézségek miatt nem tehetik meg, hogy otthon gyógyuljanak. De mit tehet a munkáltató, ha arra gyanakszik, munkavállalója nem is betegség miatt maradt távol?

Öregségi nyugdíjas keresőképtelensége, munkajogi helyzete. Kérdés

Tisztelt Szakértő! Öregségi nyugdíjas munkavállalónk (2012.05.01-jétől) 2014. 08.01-jétől keresőképtelen állományba került – részére a 15 munkanap betegszabadságot számfejtettük, majd havonta számfejtéskor – táppénzre nem jogosultként rögzítettük. Kérdésem lenne; – az ő esetében is figyelem a 365 nap keresőképtelenséget, mely 2015. augusztus 18-án lejárt, ha igen, mi a munkavállaló munkajogi helyzete, mint munkáltató mi a kötelezettségem jelenleg – munkaviszony megszüntetése, felmondás, szabadság 2015. évre? Sajnos keresőképtelensége hosszabb ideig tart, neki is kellett volna a 240 napon túli keresőképtelenségét felülvizsgáltatni a háziorvosnak? Köszönöm válaszát.

A nyugdíjas bt.-beltag meddig lehet keresőképtelen? Kérdés

Ha nyugdíjas bt.-beltag az egészsége megromlása miatt véglegesen beteg, meddig lehet keresőképtelen? A táppénz egyébként sem jár a nyugdíjasnak.

Keresőképtelen dolgozónak mondtak fel. A Kúriánál keresték igazukat Cikk

Rendkívüli felmondással megszüntette az őt megtévesztő dolgozó munkaviszonyát a munkáltató. A peres ügy a Kúriánál kötött ki.

Betegszabadság alatti munkaviszony-megszüntetés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném megkérdezni, hogy meg lehet-e szüntetni a munkavállaló munkaviszonyát betegszabadság (keresőképtelen állomány) alatt közös megegyezéssel? Előre is köszönöm a válaszukat.

Rokkantnyugdíjas társas vállalkozó járulékfizetése Kérdés

Tisztelt Szakértők! A következő témában kérem szíves segítségüket: Egy betéti társaság képviseletére jogosult és a társasági szerződés szerint személyesen közreműködő "rokkantnyugdíjas" beltag/társas vállalkozó után tudomásom szerint ugyanúgy meg kell fizetni legalább a kötelező minimális járulékokat, mint a főállású társas vállalkozóknak. Ezzel kapcsolatban az a kérdésem, ha az érintett vállalkozó bizonyos ideig - éppen betegsége miatt - munkaképtelen (például kórházban tartózkodik), akkor erre az időszakra is meg kell fizetni a járulékokat? Nem találtam a vonatkozó jogszabályokban olyan rendelkezést, mely alapján erre az időszakra mentesülne a járulékfizetés alól. Köszönöm válaszukat!

Rendkívüli felmondás: az sem kizáró ok, ha valaki beteg Cikk

Kirúghatnak-e bárkit azért, mert nem tájékoztatta főnökét arról, hogy beteg és emiatt nem dolgozik? Olvasói kérdésre Viszló László, a hvg.hu és az Adózóna munkajogi szakértője válaszol.

Gyes, gyed, rokkantnyugdíj:melyik kompenzálja leginkább a kieső jövedelmet? Cikk

Egyetemista koráig egy családnak átlagosan évi 1,25 millió forintjába kerül egy gyerek. Erre két szülő – fejenként bruttó 210 ezer forintos – átlagkeresetéből még úgy-ahogy telik, de hogy boldogul a család, ha az egyikük keresőképtelenné válik?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Társaságiadó-kedvezmény

Pölöskei Pálné

adószakértő

Helyi iparűzési adó feltöltése

Pölöskei Pálné

adószakértő

Építőipari kivitelező cég alvállalkozója

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close