26 találat a(z) katafizetés cimkére

Katafizetés csed alatt – alkalmazottal végzett tevékenység Kérdés

Katafizetés nagysága veszélyhelyzet alatt Kérdés

Lehetünk-e két katás cégben tulajdonosok? Kérdés

Katás vállalkozó kedvezménye Kérdés

Katás vállalkozónak nem kell fizetnie a jelenlegi jogszabály szerint, mivel teaor szám alapján beleesik a jelenlegi járvány miatti kedvezményezett körbe. Hol és melyik nyomtatványon kell ezt bejelenteni, illetve kérni? Néztem a 20T201 és a 20T101 nyomtatványokat, de ott nincs ilyen.

Katamentesség Kérdés

Tisztelt Adózóna! Katás bt. vagyok. Milyen nyomtatványon kell kérnem a katafizetés alóli mentességet ügyfeleim részére? A NAV tájékoztatása szerint ez automatikusan történik, ha ez szerepel a tevékenységi körben. De mi van akkor, ha van ilyen tevékenység, de az ügyfelem nem gyakorolja? Köszönöm!

61/2020. kormányrendelet szerint katás kedvezmény Kérdés

Kérdésem ezzel kapcsolatban: a katamentesség a kiegészítő tevékenységet végzőkre (havi 25 ezer forintot fizetőkre) is vonatkozik?

Kata megfizetése Kérdés

https://adozona.hu/2020_as_adovaltozasok/Ado_es_jarulekfizetesi_konnyites_itt_a_rend_VKFLWK A kérdésem az ezzel kapcsolatban: én decembertől február végéig szüneteltettem a vállalkozásomat. Én kiesek most a kedvezményezettek közül?

Katás bt.-ből származó jövedelem elosztása, katafizetési kötelezettség Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy új katás bt. alapítására készülünk. Mind a beltag, mind a kültag rendelkezik főállású munkaviszonnyal. Kérdésünk az, hogy mind a beltag és kültag köteles-e katát fizetni (25 ezer forintot havonta), és ez függ-e az osztalékfizetéstől, azaz attól, hogy melyikük vesz ki jövedelmet a bt.-ből? A terv az lenne, hogy csak a beltag venne ki jövedelmet a bt.-ből, amennyiben ezt a társasági szerződés/alapító okirat megengedi, elegendő-e, ha katát csak a beltag fizet, aki jövedelmet realizál? Vagy kötelező-e a jövedelmek elosztásától a katafizetés, ilyen esetben mind a beltag és kültag köteles kata fizetésére? Köszönettel: Molnár Tibor

Katás bt. Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbiakban kérném a segítségét: adott egy bt., ahol év közben átjelentettük a beltagot kata hatálya alá. A kérdésem: ebben az esetben a magánszemélynek vagy a bt.-nek kell megfizetnie az 50 000 Ft-ot, mivel sem a magánszemély sem a bt. adófolyószámláján nincs előírva a fizetési kötelezettsége. Válaszát köszönöm.

Nyugdíjas katás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy katás egyéni vállalkozó 2017. 12. 25-étől 40 éves jogviszonyára tekintettel nyugdíjban részesül. Kérdésem: mennyi katát kell neki fizetni? Vonatkozik-e rá a 25 000 Ft-os katafizetés? Van-e jövedelemkorlát, aminél szüneteltetni kell a nyugdíját, ha katás egyéni vállalkozóként bevétele van (biztosítási ügynök). Hogyan számolom a katánál a jövedelmet (bevétel 60%-a vagy a 90 000 Ft)? Előre is köszönöm.

Katás bt.-t alapítana? Mutatjuk, mire kell odafigyelnie Cikk

Temérdek kérdés merül fel egy társaság létrehozása előtt, s különösen érdekes dilemmákat vet fel egy katás bt. alapítása, pláne akkor, ha megalakul, de csak később kezd el érdemben működni. Példa erre az a kérdéshalom, amellyel olvasónk szakértőnket – Sinka Júlia, okleveles adószakértőt – elárasztotta.

Kisadózó bt.-ben és egyéni vállalkozásban Kérdés

Tisztelt Szakértő! Főállású katás egyéni vállalkozó katásként szeretne tevékenykedni egy bt.-ben is, a másik tag nem működne személyesen közre, nem lenne biztosított a bt.-ben. Elegendő-e, ha a bt.-ben mellékállású katásként 25 ezer forintot fizet a személyesen közreműködő tag, az egyéni vállalkozásban pedig 50 vagy 75 ezret? Az világos, hogy az egyéni vállalkozásában főállású katás maradna a biztosított, a bt.-ben pedig nem lenne biztosított. Ön szerint ez így megoldható? Köszönettel: Boldog Zsuzsanna

Gyedes kismama megítélése a kata szempontjából. Kérdés

Gyedes kismama egyéni vállalkozást szeretne indítani kata szerint. Mi vonatkozik rá: a főfoglalkozású 50 ezer forint, vagy a mellékfoglakozású 25 ezer forintos befizetés? Köszönöm a válaszukat. Biorex Kft. dr. Radnóti Zsuszanna

Katás járulékfizetés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben szeretném a válaszát kérni. Katás egyéni vállalkozó eddig 36 órát meghaladó munkaviszonnyal rendelkezett, így a 25 ezer forintot fizette meg. Januártól viszont kettő, 20 órás munkaviszonnyal rendelkezik. Ebben az esetben ezeket össze lehet-e vonni,vagy külön-külön kell őket figyelembe venni? És emiatt a 25 ezer vagy az 50 ezer forintot kell megfizetnie? Válaszukat előre is köszönöm.

Gyes melletti vállalkozó Kérdés

A munkaviszonyában gyesen (tehát fizetés nélküli szabadságon) lévő anya, aki társas vállalkozás tagja és ügyvezetője is – személyesen nem működik közre – társas vállalkozóként –, illetve katás egyéni vállalkozó is (jelenleg szünetelteti egyéni vállalkozását) gyes mellett most folytatná egyéni vállalkozását. Régebben a munkaviszonyára tekintettel 25 ezer forint katát fizetett, most 50 ezret kellene neki fizetni vagy 25 ezret? Milyen járulékfizetési kötelezettség terheli katás egyéni vállalkozóként?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

2021 CMR szigorú számadású nyomtatvány

Bunna Erika

adótanácsadó

Egyszemélyes kft. végelszámolása

Pölöskei Pálné

adószakértő

Cégautó magánhasználat

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 október
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs