35 találat a(z) karácsony cimkére

Karácsony előtti nagytakarítás: így adhatja el a kinőtt, megunt cuccait Cikk

A karácsony előtti őszi nagytakarítás során is rengeteg holmit kiselejtezünk, amelyek még jó állapotban vannak, és mások számára hasznosak lehetnek. Egyre népszerűbb kiárusítási forma az úgynevezett garázsvásár, ahol magánszemélyek értékesítik megunt dolgaikat, műszaki cikkektől, ruháktól kezdve a bútorokig, könyvekig sokféle holmin próbálnak így túladni. Cikkünkben összefoglaljuk az említett ingóságok értékesítésére vonatkozó adózási szabályokat.

Karácsony ide vagy oda, ők sem ússzák meg az adózást Cikk

Reneszánszukat élik a kézzel készített ajándékok, így karácsony tájékán is egyre többen próbálnak kiegészítő jövedelemhez jutni kézimunkák készítéséből és árusításából. Tudni kell, hogy az így szerzett jövedelem is adóköteles; cikkünkben fogódzót nyújtunk a vonatkozó adózási szabályok megismeréséhez.

Amikor kikövetelhető a karácsonyi jutalom, és amikor nem Cikk

Karácsony alkalmából sok munkáltató részesíti jutalomban dolgozóit. A jutalom olyan anyagi juttatás, amelyről a munkáltató mérlegelési jogkörében eljárva dönt. Bár a munka törvénykönyvében nincsenek erre vonatkozó szabályok, a gyakorlatban elterjedt, a bíróságok által meghatározott keretek között.

Zárva lesz az APEH december 24-én Cikk

Az idei munkaszüneti napok körüli munkarendről szóló rendelet értelmében 2010. december 24-e péntek pihenőnap, így ezen a napon az APEH hivatalai, ügyfélszolgálatai zárva tartanak, sem személyes, sem telefonos ügyintézésre nem lesz lehetőség - közölte az APEH.

Így készül az APEH az ünnepekre Cikk

Az állami adóhatóság a korábbi évek gyakorlatához hasonlóan idén is központi akciókat tart decemberben, a karácsonyi és szilveszteri ünnepek környékén.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Munkavállalótól levont költség könyvelése

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Bérleti díj számlázása

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close