37 találat a(z) kamarai hozzájárulás cimkére

Orvos egyéni vállalkozó kamarai tagsága Kérdés

Tisztelt Szakértő! Katás egyéni vállalkozó ügyfelem orvosként dolgozik, tagja a Magyar Orvosi Kamarának. Meg kell-e fizetnie az 5 000 forintot a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarának? Köszönöm szépen! Vágner Emília

Egyéni vállalkozók, cégek figyelem: kedden lejár a határidő! Cikk

Márciius 31-én lejár a kamarai hozzájárulás megfizetésének határideje.

Hamarosan itt a fizetési határidő! Cikk

Két hét múlva lejár a kamarai hozzájárulás fizetési határideje.

Agrárkamara vagy kereskedelmi és iparkamara? Kérdés

Ügyfelem tevékenységi köre 477601 virág-koszorú-dísznövény kiskereskedelem. 2012-ben regisztrált a kereskedelmi és iparkamarához, és fizeti az évi 5000 forint kamarai hozzájárulást. Az agrárkamaránál a tudta nélkül 2013-ra regisztráció szerepel. Kértük a regisztráció törlését, de csak 2013. 12. 31-ével törölték. 2013-ra követelik az 5000 forint hozzájárulást. Jogosan? Kell két kamarához is fizetni?

Nem fizetett kamarai hozzájárulást? A NAV inkasszálja Cikk

Június végén 68,4 millió forint elmaradt kamarai hozzájárulás behajtására 6349 behajtási eljárás volt folyamatban; a 2013-ban behajtott összeggel együtt 2014. június végéig összesen 53,3 millió forintot hajtott be a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ezen a jogcímen az érintett adózóktól - tudta meg az MTI az adóhatóságtól.

Kötelező kamarai tagság - a szakmai kamaráknak sem tetszik Cikk

A Magyar Szakmai Kamarák Szövetsége (MSZKSZ) tiltakozik a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) küldöttgyűlésén elfogadott vitaanyag ellen, amely egyebek mellett a kötelező iparkamarai tagság bevezetését tartalmazza - közölte a szövetség szerdán az MTI-vel.

Kötelező kamarai tagság: tiltakoznak az adótanácsadók Cikk

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) szerint kötelező iparkamarai tagság esetén a tagdíjat törvényben kellene szabályozni, és általánosságban csak olyan megoldás tudnak támogatni, amelyben a fizetendő tagdíjak mértéke, a szavazati jogok és a kapott szolgáltatások arányban maradnak, a Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesülete pedig tiltakozik a kötelező tagság ellen.

Kamarai tagdíjak és szavazatok: a BKIK a kkv-k mellett Cikk

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) feltételekkel támogatja a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) előterjesztését a kötelezető kamarai tagság bevezetéséről.

Kötelező tagságot szeretne a kamara: sokak terhe növekedne Cikk

Kötelező kamarai tagságot vezetne be a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) – írja keddi számában a Népszabadság.

6,5 milliárdot fizettek be a vállalkozások – mit ad érte a kamara? Cikk

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) a kamarai hozzájárulás fejében járó ingyenes szolgáltatások bővítésén dolgozik - mondta az MTI-nek Dunai Péter, az MKIK főtitkára, aki megfontolandónak tartaná, hogy a nyilvános regisztrációban csak a működő vállalkozások szerepeljenek.

Vállalkozások figyelem! Ma még megúszható a büntetés Cikk

A már működő gazdasági vállalkozásoknak március 31-éig kell befizetniük a kamarai hozzájárulást. Az újonnan alakulókra más előírások érvényesek.

Kamarai hozzájárulás: hamarosan fizetni kell Cikk

Hamarosan itt van az idei kamarai hozzájárulás megfizetésének határideje. Mi a teendője az új vállalkozásoknak? Milyen esetben kell kapcsolatba lépni a kamarákkal a régebben alakult cégeknek? Bemutatjuk.

Kamarai hozzájárulás: közeleg a határidő Cikk

Közeleg a kamarai hozzájárulás megfizetésének határideje. Mit kell tenniük az újonnan alakuló és az adatváltozással érintett vállalkozásoknak? Mit kaphat a kamarától a regisztrált vállalkozás? Összefoglaltuk.

Kamarai tagdíj számlái? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérem szíves véleményüket a Kereskedelmi és Iparkamara 5000 forintos tagdíbeszedési gyakorlatáról. Ezért közölnék Önökkel egy levélváltást, amiben én kérném az átutalásra való bizonylatot. Továbbá az erre adott válaszukat.Tisztelt Főtitkár Úr! 2013.10.10-én felszólító levelet kaptam Önöktől , hogy a 2013. évi tagdíjat nem fizettem be. 2013.01.10-én eleget téve a törvényi kötelezettségemnek, regisztráltam a kamarájuknál, és átutaltam 2013. január 2. napján az 5000 forint hozzájárulást. 2013 évre nem kaptam sem díjbekérőt sem számlát, hogy fizessem be az összeget, ennek ellenére a felszólítást kiküldték. Sajnos a saját könyvelésemben és a bankszámlámról történő utalást is csak hiteles bizonylat alapján tudom kezdeményezni, aminek meg kell előznie a díjfizetést. Ezért a kamarai hozzájárulást, vagy díjbekérő vagy számla, esetleg számviteli bizonylat alapján tudom teljesíteni, ezért kérem, hogy a címemre valamely bizonylatot elküldeni szíveskedjenek.Na, erre ma ezt a választ kaptam: Tisztelt xy! A kamarai hozzájárulás befizetési határideje adott év 03.31. A hozzájárulásról számla nem készül, az a banki bizonylat, illetve befizetési pénztárbizonylat alapján elszámolható. A befizetés után küldünk igazolást az email címre. Üdvözlettel:-------------------------------------------------------------------Teski HAjnalkaPest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara (PMKIK)telefon: 06 (1) 317-77-55fax: 06 (1) 317-78-66web: http://www.pmkik.hu Önök szerint milyen törvény alapján járnak el? Ez nem kivetéses adó, de arra is kell adóhatározat, értesítő, díjbekérő stb.

Javaslat a kötelező kamarai tagság és hozzájárulás eltörlésére Cikk

Eltörölné a kötelező kamarai tagságot és a kamarai hozzájárulást az Országgyűlésnek ma benyújtott törvényjavaslata szerint Scheiring Gábor fuggetlen képviselő.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Felmondáskori bér kifizetésének napja

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Végkielégítés, felmondási idő

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Munkavégzés helye

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 május
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close