34 találat a(z) külföldi napidíj cimkére

Külszolgálati napidíj ügyvezetőnek Kérdés

Tisztelt Szakértő! Két kérdést szeretnék feltenni Önnek. Az első, hogy fuvarozással foglalkozó vállalkozás fizethet-e 40 euró külszolgálati napidíjat egyszerűsített foglalkoztatásban álló alkalmazottjának? Illetve, jelent-e az problémát egy esetleges ellenőrzésnél, ha az ügyvezető részt vesz a fuvarozásban, a vállalkozásból nem vesz ki jövedelmet, azonban a külföldi utak után kapja a napi 40 euró költségtérítést? A járulékokat megfizeti egy másik vállalkozásában főállású tagként. Válaszát előre is köszönöm!

Külföldi napidíj Kérdés

Tisztelt Adózóna! Alkalmi munkavállalóként alkalmazott gépkocsivezetőnek külföldi útja után adható-e a külföldi napidíj, és mennyi a napidíj adómentes kerete és maximuma? Köszönettel: Éva

Külföldi napidíj Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyszemélyes kft. személyesen közreműködő tagja, aki a társaságában kereskedelmi igazgató, valamint egyben ügyvezető igazgató is, elszámolhat-e kiküldetési rendelvény alapján külföldi napidíjat? Ha igen, milyen összeget és milyen árfolyammal kell átszámítani forintra, ez után milyen adót, járulékot kell fizetni? A 1408-as bevalláson havonta be kell-e vallani? Amennyiben csak ügyvezető igazgató lenne a tag, elszámolható-e napdíj? Előre is nagyon köszönöm válaszát! Tisztelettel: Rné

Külföldi napidíj: 2012-től újra igazolás nélkül lehet költséget elszámolni Szakértői Kommentár

Az adócsomag múlt heti részletes vitáját lezáró szavazással az Országgyűlés többek között elfogadta azt a képviselői indítványt, amely jövőre visszaállítja külföldi kiküldetés esetén igazolás nélkül elszámolható költséget.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Mezőgazdasági őstermelőnek történő kifizetések a járulékbevallásban

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Közösségen belüli értékesítés II.

Bunna Erika

adótanácsadó

Részesedés térítésmentes átadása

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 január
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close