2 találat a(z) külföldi munkahely cimkére

Home office-ban, határon innen – kötelezettségek és jogosultságok Cikk

Évek óta beszédtéma a tanácsadók körében, hogy külföldi jogviszonyban foglalkoztatott magánszemélynek is keletkezik adófizetési kötelezettsége a „home country”-ban, ha ez utóbbi ország az adóügyi illetőség állama. Nem gondoltam volna, hogy egy világjárvány következtében fogom ismertetni az idevonatkozó rendelkezéseket…

Külföldi munkavállalás esetén szja-bevallás készítése Kérdés

Május végétől december végéig 40 órában dolgozom egy bécsi cégnél, itt van az ideiglenes lakcímem is. Ebben az esetben vannak-e kötelezettségeim a magyar adóbevallást illetően, ha nem volt otthon előtte jövedelmem (ösztöndíjat kaptam)? Ugyanez a cég januártól egy új szerződést kötne velem, amelyet úgy hívnak, hogy Werkvertrag, azaz vállalkozási szerződés. Ennek az lenne a lényege, hogy nem vagyok helyhez kötve, tehát a magyar lakhelyemről dolgoznék. Ebben az esetben milyen szabályok szerint kell adóznom? Egyáltalán Magyarországon leszek adóköteles? Milyen adókulccsal kell számolnom, ha a munka mellett még diák státuszom lesz? Mennyi adminisztrációval fog ez járni? Van-e esetleg valamilyen módszer/tanács, amellyel egyszerűbb lehet az életem? Előre is köszönöm a segítséget!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Katás vállalkozónak adott 500 ezer Ft

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close