2 találat a(z) külföldi fizetőeszköz cimkére

Felvásárlási jegy külföldi fizetőeszközben? Kérdés

Tisztelt Adózóna! Lehet-e felvásárlási jegyet euróban kiállítani? Kompenzációs felár forintban történő meghatározása megegyezik a devizás áfás számla kiállítás szabályaival? Akinek kiállítják a felvásárlási jegyet, az az őstermelő átalányadózású, ilyen esetben milyen árfolyamon számolódik az árbevétele? Válaszukat előre is köszönöm!

Árfolyam Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérem, legyen kedves válaszának pontosítására az alábbi kérdésemnél: http://adozona.hu/kerdesek/2015_10_16_arfolyam_xim A pontosítást a következőkben kérném: Válaszát köszönöm. Kérem, legyen kedves még kiegészíteni véleményét azzal, hogy ha arról van szó, hogy egy társas vállalkozás külföldi fizetőeszközt is elfogad partnereitől (jellemzően euró valutát), akkor milyen árfolyamot alkalmazhat a fizetéskor (akár dönthet úgy, hogy 1 forint nála 1 eurót ér), és vajon ettől eltérő árfolyamon kell-e nyilvántartania a készletei között ezt a pénzértéket? Magam azt gondolnám, hogy olyan árfolyamon vált, ahogy a választott pénzintézete valuta vételi árfolyama van megadva és attól nem térhet el (csak rögzítse a számviteli politikában, hogy milyenen akar), év végén pedig értékel vagy MNB közép vagy a választott bank középárfolyamán. Tévedek?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Őstermelő földvásárlása (szántó)

Lepsényi Mária

adószakértő

Kapcsolt vállalkozás

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 április
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close