291 találat a(z) külügyminiszter cimkére

Szijjártó Péter a globális minimumadóról és a háborúról Cikk

Közép-Európában a fegyelmezett költségvetési politikának köszönhetően Európa legalacsonyabb társasági adóit kell fizetni, a globális minimumadó kivetése Magyarországon komoly adóemeléssel és munkahelyek tízezreinek veszélybe kerülésével járna – fogalmazott a külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Elfogadták az Oroszország elleni szankciócsomagot Cikk

Az uniós tagállamok külügyminiszterei politikai támogatásukat adták az Oroszország elleni legújabb szankciócsomaghoz, amelynek intézkedései hétfőn lépnek életbe – jelentette be vasárnap esti sajtótájékoztatóján Josep Borrell, az Európai Unió kül-és biztonságpolitikáért felelős főképviselője.

Szijjártó: két életbevágóan fontos szerződést kötöttünk idén Oroszországgal Cikk

Magyarország két életbevágó fontosságú megállapodást kötött idén Oroszországgal: az életmentő vakcinavásárlásit és a fűtést biztosító gázszállítási szerződést – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a magyar-orosz kormányközi gazdasági bizottság pénteki obnyinszki ülését követő sajtótájékoztatóján.

Hamarosan megnyílik Csehország felé is a szabad utazás lehetősége Cikk

A koronavírus ellen beoltott állampolgárok Magyarország és Csehország közötti szabad utazásáról is tárgyalt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Jakub Kulhánek cseh külügyminiszterrel kedden Budapesten.

Gondot okoz az osztrák határszigorítás az ingázóknak – Magyarország gyorsabb, rugalmasabb határátkelést kér Cikk

Az osztrák határszigorítást követően a határátkelés gyorsabbá és rugalmasabbá tételét kéri Magyarország Ausztriától – ismertette a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn az MTI-vel, miután határmenti választókerületek országgyűlési képviselőivel egyeztetett.

Különgép hozza haza a Marokkóban rekedt magyarokat Cikk

Magyarország különgépet küld azért a 146 magyarért, aki Marokkóban rekedt, amiért az észak-afrikai ország az új koronavírus-járvány miatt leállította a menetrend szerinti repülőjáratokat – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebookon szerda reggel.

Csúszópénz elfogadása miatt dutyiba kerül a volt román külügyminiszter Cikk

Négy év letöltendő börtönbüntetésre ítélték szerdán Adrian Severin volt román külügyminisztert és európai parlamenti képviselőt, aki vállalta, hogy százezer euró csúszópénz ellenében törvénymódosító javaslatokat nyújt be az Európai Parlament szakbizottságaiban.

1/2014. (II. 19.) KüM rendelet Jogszabályok és jogi tartalmak

A közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 259. § (4) bekezdésében, valamint a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény 298. § (6) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján, az egyes miniszterek, valamint a Miniszterelnökséget vezető államtitkár feladat- és hatásköréről szóló 212/2010. (VII. 1.) Korm. rendelet 114. § a) pontjában foglalt feladatkörömben eljárva a következőket rendelem el:

Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.
E rendelet rend...

4/2013. (X. 30.) KüM rendelet Jogszabályok és jogi tartalmak

A konzuli védelemről szóló 2001. évi XLVI. törvény 21. § b) pontjában kapott felhatalmazás alapján, az egyes miniszterek, valamint a Miniszterelnökséget vezető államtitkár feladat- és hatásköréről szóló 212/2010. (VII. 1.) Korm. rendelet 114. § a) pontjában meghatározott feladatkörömben eljárva, a Kormányrendelet 73. § c) pontjában meghatározott feladatkörében eljáró nemzetgazdasági miniszterrel egyetértésben a következőket rendelem el:


Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatál...

3/2013. (X. 25.) KüM rendelet Jogszabályok és jogi tartalmak

A közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 259. § (4) bekezdésében, valamint a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény 298. § (6) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján, az egyes miniszterek, valamint a Miniszterelnökséget vezető államtitkár feladat- és hatásköréről szóló 212/2010. (VII. 1.) Korm. rendelet 114. § a) pontjában foglalt feladatkörömben eljárva a következőket rendelem el:

Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

Közlemény (HÉ 2013/46.) Jogszabályok és jogi tartalmak

Közlemény (HÉ 2013/31.) Jogszabályok és jogi tartalmak

Közlemény (HÉ 2013/25.) Jogszabályok és jogi tartalmak

19/2013. (V. 2.) KüM közlemény Jogszabályok és jogi tartalmak

A 2012. évi LIV. törvénnyel a Magyar Közlöny 2012. május 30-ai, 63. számában kihirdetett, a Magyarország Kormánya és Új-Zéland Kormánya között az ideiglenesen munkát vállaló turisták programjáról szóló Megállapodás 19. pontja a hatálybalépésről az alábbiak szerint rendelkezik:
"Ez a Megállapodás azon későbbi diplomáciai jegyzék kézhezvételének időpontjában lép hatályba, amelyben a Szerződő Felek értesítik egymást arról, hogy a Megállapodás hatályba lépéséhez szükséges belső jogi előírásaikna...

Közlemény (HÉ 2013/17.) Jogszabályok és jogi tartalmak

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Személyautó-eladás számlázása

Kelemen László

adószakértő, jogász

Online számla rendszer

Kelemen László

adószakértő, jogász

Átalányadózó egyéni vállalkozó

Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs