208 találat a(z) különadó cimkére

Tízéves viszonylatban jövőre fizetik a legtöbb járulékot az alacsony bérűek Cikk

Az adó- és járulékváltozások nemcsak a munkavállalók nettó bérét érintik majd jövő évtől, de a munkaerőköltségre is negatív hatással lesznek.

Pénzügyi szervezetek különadója Esemény

Döntött a kormány a cafetéria-juttatásokról: mivel számoljunk 2012-ben? Cikk

Az adótörvényeket módosító törvény végszavazásával véglegessé váltak a személyi jövedelemadó törvény 2012-ben hatályos szabályai. Az adójóváírás megszűnése mellett, a legnagyobb várakozás a munkavállalókat a béren felül megillető juttatások sorsát övezi. Mi adózik kedvezményesen és mennyi az éves keret?

Új étkezési jegy: mennyi lehet a havi maximum? Szakértői Kommentár

Az elfogadott adótörvény-módosítások egyike szerint jövőre kedvezményes adózású étkezési juttatást havi 5 ezer forintig Erzsébet-utalvány formájában lehet adni.

Egyéb cafetéria-juttatások: mi változik, mennyivel adózik? Szakértői Kommentár

Változik azoknak az egyes meghatározott juttatásoknak a köre is, amelyek után a közterheket a juttató fizeti meg. Összefoglaltuk, mit érdemes tudni.

Különadó befizetése magánszemélyeknek Esemény

Eho-hozzájárulás befizetése a különadó-alap után Esemény

Különadó levonása magánszemélyektől Esemény

Uniós jogot sért a baleseti adó? Cikk

Rengeteg kgfb-szerződés évközbeni törléséhez vezethet a baleseti különadó bevezetése - vélik a Napi Gazdaság által megkérdezett iparági szakértők, akik szerint az adó kivetésének az adócsomag-tervezetben szereplő módja uniós jogelveket is sérthet. A megugró biztosítási díjak miatt a díjelmaradások és biztosítás törlések felfutása várható.

Kávéadó: elbírjuk az áremelést? Cikk

A magyar kávéfogyasztókat és a forgalmazó vállalatokat egyaránt érzékenyen érintheti a kormány legújabb terve, miszerint a chipsadót kiterjesztenék a kávéra is.

Távközlései különadó: Brüsszel még bízik a megegyezésben Cikk

Az Európai Bizottság még bízik abban, hogy az Európai Bíróság bevonása nélkül is rendezhető a távközlési szektor magyarországi különadójának ügyében kialakult nézeteltérés.

Távközlési különadó: a magyar kormány szerint nincs ok a változtatásra Cikk

A magyar kormány több szektor számára megteremtette a lehetőséget arra, hogy arányosan kivegyék részüket a közteherviselésből, ez történt a távközléssel is. A kabinet semmilyen okot nem lát változtatásra a távközlési adón, vállalja az erről szóló vitát az Európai Bíróság előtt is - mondta Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője csütörtökön Varsóban a magyar sajtó képviselőinek.

Brüsszel üzent: el kell törölni a távközlési szektor különadóját Cikk

A távközlési szolgáltató cégeket sújtó, tavaly októberben bevezetett különadó eltörlésére szólította fel Magyarországot csütörtökön az Európai Bizottság.

Különadót vezetnek be a franciák a magas jövedelmekre Cikk

A francia kormány az államháztartási hiány csökkentésére tett ígéret tiszteletben tartását tekinti megkérdőjelezhetetlen célnak a szerdán nyilvánosságra hozott jövő évi költségvetési tervezetében. A megtakarítási intézkedéseket 12 milliárd euróra tervezik adókedvezmények megszüntetésével és az 500 ezer euró feletti éves jövedelmek 3 százalékos különadójával.

Félmilliárd forintot próbál behajtani az elbocsátott dolgozókon az adóhivatal Cikk

Összesen 3,5 milliárd forint különadó folyt be a végkielégítések után 2010-ben, s mintegy félmilliárd forint hiányzik az államkasszából - derült ki a Nemzeti Adó-és Vámhivatal sajtótájékoztatóján. Ezt az 500 millió forintot, összesen 600 adózó nem vallotta be, miközben munkáltatójuk arról tájékoztatta az adóhatóságot , hogy végkielégítüsüket kifizették.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Bankból utalás – számla nincs

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 március
H K Sze Cs P Sz V
24 25 26 27 28 29 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close