239 találat a(z) különadó cimkére

Váratlan fizetési kötelezettség adója: Brüsszel még elemzi a magyar választ Cikk

Az Európai Bizottság még nem végezte el annak a magyar kormányzati válasznak, illetve a múlt pénteki magyar külügyminiszteri bejelentésnek a tartalmi értékelését, amely a legutóbbi magyar alkotmánymódosítással szemben korábban megfogalmazott uniós aggályokra válaszként született - közölte hétfőn Pia Ahrenkilde Hansen, az uniós javaslattevő-végrehajtó intézmény szóvivője.

Offshore: különadót vetnének ki a lengyelek az adóparadicsomokban érdekelt cégekre Cikk

A lengyel pénzügyminisztérium különadó kivetését tervezi az adóparadicsomokban bejegyzett leányvállalatokkal rendelkező lengyel cégekre - idézi a Puls Biznesu lengyel gazdasági lap értesülését az osztrák APA hírügynökség.

Aggódnak a különadók miatt, de megszüntethetik a túlzottdeficit-eljárást Magyarországgal szemben Cikk

A Magyarország ellen 2004-ben indított túlzottdeficit-eljárás megszüntetését javasolja a pénzügyminiszterek tanácsának az Európai Bizottság - derül ki a brüsszeli testület által a pénzügyminiszterek tanácsa számára megfogalmazott ajánlásból, amelyet szerdán tett közzé az Európai Bizottság. A bizottság úgy ítéli meg, hogy Magyarországon a túlzott hiány kiigazítása megtörtént, és úgy számol, hogy 2013-ban a bruttó hazai termék 2,7 százaléka, 2014-ben pedig 2,9 százaléka lesz az államháztartás hiánya - áll a dokumentumban.

Ítélet a 98 százalékos különadóról: nincs automatikus jogorvoslat Cikk

A 98 százalékos különadóval kapcsolatban nemzetközi szinten született ítélet magától értetődően generálja a kérdést: a hasonlóan jogsérelmet szenvedett valamennyi érintett részére automatikus jogorvoslatot jelenthet-e a strasbourgi székhelyű Emberi Jogok Európai Bíróságának (EJEB) - egyelőre nem „végleges” - ítélete vagy az ítélet csak a konkrét ügyben kötelező? Milyen természetű ítéletet hoz általában a Bíróság?

Különadó számítása 2013-ban Kérdés

A közszolgálati jogviszonyban foglalkoztatott munkavállaló jogviszonyát 2013. február 28. hatállyal megszüntették. Részére 6 havi végkielégítést fizettek ki egy összegben.Korábban 2012. október 01. napjától kezdődően 5 hónap felmentési időre (mely alatt a a munkavégzés alól felmentették) havonta kifizették az átlagkeresetét (430.000 Ft). Hogyan kell a különadó alapját meghatározni 2013-ban ? Az 5 hónapra járó felmentési időre járó keresetet kell-e beszámítani vagy csak a 2013. évre jutó 2 hónapot? Hogyan adózik a különadó alapját nem képező 3.500.000 Ft-os összeg után ? a 2012-re jutó 3 hónap felmentési időtartamra jutó jövedelmet kell-e szerepeltetni a 2012. évi SZJA bevallásban?

Különadót vetnek ki Ukrajnában az importautókra Cikk

Különadót vetnek ki Ukrajnában a külföldről behozott autókra, a motor teljesítményétől függően 6,46, illetve 12,95 százalékot.

Szijjártó: nem várható új szektorális adó Cikk

Nem várhatók új szektorális adók Magyarországon - jelentette ki Szijjártó Péter egy osztrák gazdasági napnak adott, csütörtökön megjelent interjúban.

Kivezetik a távközlési adót és a kiskereskedelmi különadókat Cikk

A kormányszóvivő okafogyottnak tartja az Európai Bizottság telekommunikációs és kiskereskedelmi különadókkal kapcsolatos, Magyarországhoz intézett felhívását, mert a magyar kormány már az értesítés előtt döntött a terhek 2013. január 1-jei kivezetéséről. Giró-Szász András kormányszóvivő egy csütörtöki televíziós interjúban ugyanakkor a kafetéria-rendszer miatti bizottsági felszólításról azt mondta: Magyarország nem tart tiszteletben olyan uniós felvetéseket, amelyek a magyar szuverenitást korlátozzák.

NGM: a kormány kivezeti a kiskereskedelmi és telekommunikációs különadót Cikk

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerint az Európai Bizottság "nyitott kapukat dönget", amikor azt kéri a magyar kormánytól, hogy 2013. január elsejével vezesse ki teljes egészében az átmeneti jelleggel bevezetett, egyes ágazatokat - így a kiskereskedelmet és a telekommunikációs szektort - terhelő különadókat.

Adó 2013: véglegesített bankadó, kivezetett különadók, 3 kulcsos társasági adó Cikk

A kormány 90 milliárd forintos intézkedéscsomagról döntött az államháztartási egyenleg javítása érdekében - tudatta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

Megérkezett az Európai Bíróságra a magyar válságadókkal kapcsolatos első ügy Cikk

Megérkezett az Európai Bíróságra a magyarországi válságadókkal kapcsolatos első ügy - közölte csütörtökön a luxembourgi székhelyű igazságszolgáltatási fórum sajtószolgálata.

A magánszemély által fizetendő különadó Esemény

A kifizető által a magánszemélytől levont különadó Esemény

Bérkompenzáció egyéni vállalkozóknál Cikk

Igénybe vehetem a kompenzációt egyéni vállalkozóként a saját magam után számított szociális hozzájárulási adó tekintetében,ha teljesítem az elvárt béremelés feltételeit?

Mennyi adót fizet az átlagpolgár? Cikk

Milyen hatással vannak a kisadók az életünkre, pénztárcánkra? Cikkünkben ennek jártunk utána.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kifizető vagy nem kifizető?

Szipszer Tamás

adószakértő

NAV jogkövetési vizsgálat, adókülönbözet

Kocsis Zoltán

közgazdász

Dr. Szeiler & Partners Könyvelő és Adótanácsadó Iroda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 november
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetÉs