261 találat a(z) különadó cimkére

Különadó levonása magánszemélyektől Esemény

Uniós jogot sért a baleseti adó? Cikk

Rengeteg kgfb-szerződés évközbeni törléséhez vezethet a baleseti különadó bevezetése - vélik a Napi Gazdaság által megkérdezett iparági szakértők, akik szerint az adó kivetésének az adócsomag-tervezetben szereplő módja uniós jogelveket is sérthet. A megugró biztosítási díjak miatt a díjelmaradások és biztosítás törlések felfutása várható.

Kávéadó: elbírjuk az áremelést? Cikk

A magyar kávéfogyasztókat és a forgalmazó vállalatokat egyaránt érzékenyen érintheti a kormány legújabb terve, miszerint a chipsadót kiterjesztenék a kávéra is.

Távközlései különadó: Brüsszel még bízik a megegyezésben Cikk

Az Európai Bizottság még bízik abban, hogy az Európai Bíróság bevonása nélkül is rendezhető a távközlési szektor magyarországi különadójának ügyében kialakult nézeteltérés.

Távközlési különadó: a magyar kormány szerint nincs ok a változtatásra Cikk

A magyar kormány több szektor számára megteremtette a lehetőséget arra, hogy arányosan kivegyék részüket a közteherviselésből, ez történt a távközléssel is. A kabinet semmilyen okot nem lát változtatásra a távközlési adón, vállalja az erről szóló vitát az Európai Bíróság előtt is - mondta Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője csütörtökön Varsóban a magyar sajtó képviselőinek.

Brüsszel üzent: el kell törölni a távközlési szektor különadóját Cikk

A távközlési szolgáltató cégeket sújtó, tavaly októberben bevezetett különadó eltörlésére szólította fel Magyarországot csütörtökön az Európai Bizottság.

Különadót vezetnek be a franciák a magas jövedelmekre Cikk

A francia kormány az államháztartási hiány csökkentésére tett ígéret tiszteletben tartását tekinti megkérdőjelezhetetlen célnak a szerdán nyilvánosságra hozott jövő évi költségvetési tervezetében. A megtakarítási intézkedéseket 12 milliárd euróra tervezik adókedvezmények megszüntetésével és az 500 ezer euró feletti éves jövedelmek 3 százalékos különadójával.

Félmilliárd forintot próbál behajtani az elbocsátott dolgozókon az adóhivatal Cikk

Összesen 3,5 milliárd forint különadó folyt be a végkielégítések után 2010-ben, s mintegy félmilliárd forint hiányzik az államkasszából - derült ki a Nemzeti Adó-és Vámhivatal sajtótájékoztatóján. Ezt az 500 millió forintot, összesen 600 adózó nem vallotta be, miközben munkáltatójuk arról tájékoztatta az adóhatóságot , hogy végkielégítüsüket kifizették.

Válságadók: érezhető hatások Cikk

A válság előtti, 2007-es szintre ugrott a hazai A kategóriás tőzsdei cégek összesített nyeresége az első félévben, ám a profittömeg tavalyihoz viszonyított duplázódásában a Mol eredménye képezte a húzóerőt, a válságadó viszont változatlanul érezteti hatását.

A politikusok közel fele nem fizette be a különadót Cikk

A Pénzcentrum.hu az adóhatóság tájékoztatására hivatkozva csütörtökön arról számolt be, hogy a 98 százalékos különadó által érintett képviselők mintegy negyven százaléka, vagyis összesen 85 politikus nem tett eleget befizetési kötelezettségének a július 31-i határidőig.

Engedményt kér a Tesco a bérleti díjból a különadó miatt Cikk

Az önkormányzatokon spórolná meg a kormány által kirótt különadót a Tesco–Global Áruházak Zrt.

Különadó: 168 parlamenti képviselőnek kell fizetnie Cikk

Összesen 224 politikusnak kell 98 százalékos különadót - hozzávetőleg összesen 75 millió forintot - fizetnie a 2010-ben kapott végkielégítése után a törvényben előírt július 31-i időpontig a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közlése szerint.

GKI: a válságadók visszafogják a munkahelyteremtést Cikk

A GKI Gazdaságkutató Zrt. legújabb gyorselemzése szerint a visszamenőleges válságadók, a magánnyugdíj-pénztári vagyon államosítása, a jelenlegi politika kedvezőtlen helyzetbe hozta az érintett szektorokat, és ezen keresztül Magyarországot is, ez visszafogja a munkahelyteremtést.

Különadó-ellenőrzések: milyen papírokat kérhet tőlünk a revizor? Cikk

A Nemzeti Adó-és Vámhivatal megkezdte azoknak a magánszemélyeknek az ellenőrzését az adóhatóság, akika munkáltató adatszolgáltatás ellenére nem fizették be a 98 százalékos különadót és bevallást sem nyújtottak be. Mit ellenőrizhet az adóhatóság a 98 százalékos különadó bevallásoknál?

Különadó: aki nem vallott, azt megkeresi a NAV Cikk

Megkezdte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) azoknak a magánszemélyeknek az ellenőrzését, akiknek a munkáltatói adatszolgáltatások szerint 98 százalékos különadót kellett volna fizetniük, de még bevallást sem nyújtottak be - tudta meg a Pénzcentrum.hu az adóhatóságtól.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Előtársaság ügyvezető

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Egyéni vállalkozó kkv-besorolása

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs