208 találat a(z) különadó cimkére

Végkielégítés különadója: tévedett volna az Alkotmánybíróság? Cikk

Alkotmányellenesnek nyilvánította az Alkotmánybíróság (Ab) a 98 százalékos különadót és visszamenőleges hatállyal megsemmisítette. A bíróság indoklása nem megalapozott - hangsúlyozta Angyal József okleveles adószakértő, aki a kormány új különadóra vonatkozó törvényjavaslatát is vitatja. Hack Péter alkotmányjogász azonban egyetért az Ab döntésével.

A Ludas Matyi-adó és a válság: érintettség és felháborodás Cikk

Az EU szigorában bíznak a különadó kivetésén felháborodott távközlési, energia- és kiskereskedelmi cégek. A többletteher miatt nemcsak beruházások elmaradása, de a kisebb szolgáltatók bedőlése is várható.

Jövő márciusig kellene befizetni az új különadót Cikk

Az Alkotmánybíróság hétfőn délelőtt megsemmisítette a végkielégítések 98 százalékos különadójáról szóló törvényt visszamenőleges hatállyal. Alig pár órával később a kormány új különadóra és az alkotmány módosítására vonatkozó törvényjavaslata már olvasható volt az Országgyűlés honlapján. Az új különadó törvény eszerint december végétől lenne hatályos, de - a korábbiakkal ellentétben - nem visszamenőleges hatállyal.

Elmeszelik-e a különadót? - hamarosan dönt az Ab Cikk

Jövő hét kedden dönt az Ab, hogy alkotmányellenes-e a végkielégítés után 98 százalékos különadót fizetni.

Végül kinek fáj majd a legjobban a különadó? Cikk

A tavalyi adatokhoz képest az energiaszektor adózott eredményének 32 százalékát, a távközlési szolgáltatók profitjuk 73 százalékát veszíthetik el a különadóval, a nagy élelmiszerláncok tavalyi vesztesége pedig négyszeresére emelkedhet – derül ki az Opten céginformációs szolgáltató elemzéséből.

Végkielégítések különadója: kinek kell befizetni október végéig? Cikk

Az Alkotmánybíróság előrevette a 98 százalékos különadóról szóló szakszervezeti beadványt. A szakszervezetek abban bíznak, hogy még az október 31-i határidő előtt döntés születik a 98 százalékos különadóról, így visszamenőleg már nem kellene azt befizetni.

Plusz forrásra lenne szükség a különadó bevezetéséhez Cikk

Az elmúlt hetekben ugyan több fideszes politikus is beszélt arról, hogy a bankadó mintájára az energiaipari és a távközlési társaságokra is plusz adót vetnének ki már 2011-ben, de egyelőre csak politikusi felvetésekről van szó arra az esetre, ha a költségvetés egyensúlyának biztosításhoz a büdzsének többletforrásokra lenne szüksége - írják az energiainfo.hu-n.

Végkielégítések különadója: miért meszelhetné el az új törvényt az AB? Cikk

Számos érdekvédelmi és szakmai szervezet is jelezte, hogy Alkotmánybírósághoz fordulnak a jó erkölcsbe ütköző végkielégítések 98 százalékos különadója miatt. Az Adózóna okleveles adószakértője szerint azonban az eddig beérkezett 52 beadvány megalapozatlan. Miről szólnak a beadványok és mi a valós probléma?

Mennyit kell adóznom a végkielégítésem után? - új kalkulátor az Adózónán Cikk

Az utóbbi időben több egymásnak ellentmondó szakértői vélemény látott napvilágot azzal kapcsolatban, kettő vagy négymillió forint végkielégítés után kell-e adózni az új törvény értelmében. De Angyal József, az Adózóna okleveles adószakértője továbbra is ragaszkodik saját jogértelmézéshez, mely szerint 4 millió forintig különadómentes a végkielégítés. Ezzel számol az Adózóna új kalkulátora is.

Végkielégítés különadója: sok múlik az APEH-nyomtatványán Cikk

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerint félreértésen alapszik az az Adózóna által elsőként közölt jogszabály-magyarázat, miszerint akár a négymillió forintig is különadómentes lehet a végkielégítés. Angyal József szerint azonban az NGM álláspontja a jogszabály téves értelmezésén alapul.

Bankadó kivételekkel: kinek mennyi különadót kell fizetni? Cikk

Sértheti a versenysemlegességet, hogy több biztosítónak nem kell különadót fizetnie. Azok viszont, akiknek viselniük kell a sarcot, ebből várhatóan mintegy 80 milliárd forintot az ügyfeleiken vasalnak be.

Meddig különadó-mentes a végkielégítés? - számítási példák Cikk

Különadó-mentesek a havi egymillió forint alatti jövedelmek alapján fizetett végkielégítések, amennyiben nem több mint 4 hónapig fizetik. Az erről szóló törvényjavaslatot pénteken terjesztették be. Kiknek kell 98 százalékos különadót fizetni és mekkora összegtől?

Adókivetés válság után: különadó a bankokra Cikk

Amerikában a bankokra kivetett különadóval, Európában a bankárprémiumok felének elvonásával próbálják visszaszerezni a pénzügyi mentőakció költségeit és önmérsékletre késztetni a szektort - írja a HVG.

Különadó: megszűnik, de mi lesz az előlegekkel? Cikk

A különadó megszűnik ugyan, de mi történik a már bevallott és előlegfizetési kötelezettségként már befizetett összegekkel? Mit tesz majd az adóhatóság és mire számíthatnak a befizetők?

Munkáltatói hozzájárulás különadója: vége az öngondoskodásnak? Cikk

Az önkéntes pénztári szektor 21 százalékát tömörítő független és munkáltatói önkéntes pénztárak és szövetségeik elfogadhatatlannak tartják a kormány elképzelését, mely szerint a munkáltatói hozzájárulást 2010 januárjától külön adó sújtaná.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 március
H K Sze Cs P Sz V
24 25 26 27 28 29 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close