239 találat a(z) különadó cimkére

Kihirdették a különadó új szabályait Cikk

A Magyar Közlöny pénteki számában kihirdették a végkielégítéseket sújtó, 98 százalékos különadó Országgyűlés által hétfőn elfogadott új szabályait, amelyek így - a törvény szövege alapján - szombattól lépnek hatályba.

Új kalkulátor végkielégítések bevallásához: - törvénymódosítás után Cikk

Miután az Alkotmánybíróság megsemmisítette a különadó visszamenőleges hatályát, a kormány módosította a végkielégítésekre vonatkozó törvényt. Ez érinti a május 20-i bevallásokat, mivel újra kell számolni 2010-re a különadó alapját. Számoljon az Adózóna új kalkulátorával!

Különadó: hiába módosította a kormány a törvényt Cikk

Az Alkotmánybíróság megsemmisítette a 98 százalékos különadó törvény visszamenőleges hatályát előíró rendelkezését. A testület határozatában kiemeli, hogy a 2010-es év vonatkozásában jogalkotásra van szükség ahhoz, hogy a törvény kiterjedjen a nevezett évre is. A törvény megszületett. Mégsincs minden rendben. Miként néz ki a bevallás most?

Különadó: újabb bedvány kerülhet az Alkotmánybíróság elé Cikk

Alkotmánybírósághoz fordul a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) a 98 százalékos különadónak a parlament által hétfőn elfogadott új szabályai miatt; a beadvány a jövő hét végére elkészülhet - közölte Galló Istvánné, az érdekképviseleti szervezet elnöke kedden.

"Tévesen értékelték az Alkotmánybíróság május 6-i határozatát" Cikk

Visszaélés esetén akár öt évre visszamenőleg is kivethető a 98 százalékos különadó - mondta az Alkotmánybíróság (Ab) sajtófőnöke kedden.

Orbán Viktor a különadóról Cikk

A miniszterelnök szerint a magyar nép igazságérzetével ellenkezik, hogy csak a 2010 után kapott végkielégítéseket lehet 98 százalékos különadóval sújtani.

Különadó: átment a parlamenten Lázár javaslata Cikk

Lázár János törvénymódosítási javaslata értelmében a 98 százalékos különadó a 2010. január 1-jén vagy azt követően a jogszabályban meghatározott jogcímen megszerzett jövedelmeket sújtja.

Különadó: Rogánnak is van módosító indítványa Cikk

Az országgyűlési és az európai parlamenti (EP) képviselőkre, valamint az alpolgármesterekre is a 2010. január 1-jén vagy azt követően megszerzett jövedelmek alapján vonatkozzon a különadó-fizetési kötelezettség - ezt javasolja a fideszes Rogán Antal abban a módosító indítványában, amelyet hétfő délután nyújtott be az aznap reggel a különadóval kapcsolatban beterjesztett törvényjavaslathoz.

Már ma szavazhatnak a különadó újraszabályozásáról Cikk

Együtt, időkeretben tárgyalja meg hétfőn az Országgyűlés a 98 százalékos különadó újraszabályozására vonatkozó fideszes javaslatot, valamint a jó erkölcsbe ütköző egyes juttatások hatékonyabb visszaköveteléséhez szükséges egyes törvénymódosításokról szóló LMP-s indítványt. A határozathozatal is megtörténhet még a nap folyamán.

Benyújtotta Lázár a különadót újraszabályozó fideszes javaslatot Cikk

Hétfő reggel benyújtotta a parlamentnek a végkielégítéseket sújtó 98 százalékos különadó újraszabályozására vonatkozó javaslatát a Fidesz frakcióvezetője, miután az Alkotmánybíróság (Ab) múlt pénteken megsemmisítette a különadó visszamenőleges hatályát.

Gyurcsány "adóellenállásra" buzdít Cikk

A Facebookon Gyurcsány Ferenc "adóellenállásra" buzdít, azt javasolva: mindenki, akit érint a 98 százalékos különadó, hétfőn adja be adóbevallását, és ne tekintse a különadó alá eső jövedelemnek a végkielégítést, szabadságmegváltást.

Fidesz a különadóról: az ország érdekeivel ellentétes az Ab-döntés Cikk

A Fidesz meggyőződése, szerint az Alkotmánybíróság Magyarország érdekeivel ellentétes döntést hozott - reagált a párt frakcióvezetője a testület 98 százalékos különadó visszaható hatályát megsemmisítő döntésére.

Különadó: a szakszervezetek örülnek az AB-döntésnek Cikk

Üdvözlik a szakszervezeti szövetségek vezetői az Alkotmánybíróság (Ab) pénteken nyilvánosságra hozott határozatát, amelyben megsemmisítette a 98 százalékos különadó visszamenőleges hatályát.

NAV: eddig több mint egymilliárdot fizettek már be különadóként Cikk

Május 5-ig magánszemélyek 1,08 milliárd forint különadót fizettek meg az adóhatóság részére és 481 magánszemély nyújtott be a különadóról szóló bevallást - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az MTI kérdésére pénteken. Az adóhivatal a különadót az Ab-döntés nyomán visszatéríti, az eljárás módjáról a későbbiekben tájékoztat.

Mégsem kell visszamenőlegesen fizetni és bevallani a különadót - döntött az Ab Cikk

A testület álláspontja szerint az emberi méltóságot sérti, hogy a törvény a különadó hatályát olyan bevételekre is kiterjesztette, amelyeket bevallással lezárt adóévekben, törvény alapján szereztek a jogosultak.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kifizető vagy nem kifizető?

Szipszer Tamás

adószakértő

NAV jogkövetési vizsgálat, adókülönbözet

Kocsis Zoltán

közgazdász

Dr. Szeiler & Partners Könyvelő és Adótanácsadó Iroda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 november
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetÉs