226 találat a(z) különadó cimkére

NAV: eddig több mint egymilliárdot fizettek már be különadóként Cikk

Május 5-ig magánszemélyek 1,08 milliárd forint különadót fizettek meg az adóhatóság részére és 481 magánszemély nyújtott be a különadóról szóló bevallást - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az MTI kérdésére pénteken. Az adóhivatal a különadót az Ab-döntés nyomán visszatéríti, az eljárás módjáról a későbbiekben tájékoztat.

Mégsem kell visszamenőlegesen fizetni és bevallani a különadót - döntött az Ab Cikk

A testület álláspontja szerint az emberi méltóságot sérti, hogy a törvény a különadó hatályát olyan bevételekre is kiterjesztette, amelyeket bevallással lezárt adóévekben, törvény alapján szereztek a jogosultak.

Bevallás: új kalkulátor a különadó kiszámításához Cikk

Ez a kalkulátor kettős szerepet tölt be. Egyrészt segít eldönteni azt, hogy a magánszemély alanya a magánszemélyek 98 százalékos különadójának, másrészt kiszámítja a még visszamenőlegesen fizetendő különadót.

Végkielégítés különadója: tb sem jár az országgyűlési képviselőknek? Cikk

Ha elfogadnánk az Országgyűlési Hivatal álláspontját, hogy az országgyűlési képviselők nem foglalkoztatottak, őket a "nép" és nem az Országgyűlési Hivatal foglalkoztatja, akkor azt hihetnénk ők nem jogosultak tb-re és a nyugdíjra sem. Csakhogy a tb-törvény másként rendelkezik. És akkor most kinek kell bevallania a különadót?

98 százalékos különadó: 5 képviselőt érintene Cikk

Összesen öt volt országgyűlési képviselőt érintene az a jogszabály-módosítás, amelynek beterjesztését a Fidesz részéről Kósa Lajos ígérte meg kedden azt követően, hogy kiderült: az Országgyűlés Hivatala szerint a honatyákat - az alkotmány, az országgyűlési képviselők jogállásáról, illetve az országgyűlési képviselők javadalmazásáról szóló törvény alapján - nem érinti a különadó-fizetési kötelezettség, illetve maga az Országgyűlés sem tekinthető különadóval kapcsolatban érintett szervezetnek.

Végkielégítés:mikor lehet megúszni a különadót? Cikk

Munkaviszony megszűnése után ki mentesülhet a 98 százalékos különadó megfizetése alól? Olvasói kérdésre a Nemzeti Adó-és Vámhivatal válaszol.

Végkielégítés: buktatók a különadó bevallásánál Cikk

Sok munkavállalót érint és sokan kifogásolják a végkielégítésekre visszamenőlegesen kivetett 98 százalékos különadót. Bevallani ugyan május 20-ig kellene, de a munkavállalóknak ehhez állítólag nincs elég adat a birtokukban. Mit kéne tenni? Adószakértői kontra adóhatósági vélemény.

Távközlési különadó: Magyarország ellen eljárás indult Cikk

Az Európai Bizottság hétfőn úgy határozott, hogy tájékoztatást kér Magyarországtól a telekommunikációs ágazatban bevezetett új különadóról.

Egy multi adózása: a Tesco állítja, az Adózóna kommentálja Cikk

Az Adózónán január 28-án megjelent "Mennyit adóznak a multik és ki jár jól?" című írásunk több pontját vitatta és egyben kifogásolta a Tesco Globál Áruházak Zrt., arra hivatkozva, hogy az írásban megjelent információk a társaság magyarországi jelenlétét kívánják rossz színben feltüntetni. Az alábbiakban összefoglaltuk az írás Tesco által kifogásolt pontjait, a cég véleményét, s idézzük Béres Molnár Gergelynek, a cikk szerzőjének reagálását is.

Fidesz: helyi különadót nem lehet kivetni Cikk

A Fidesz Zala megyei gazdatagozatának elnöke kedden közölte: hecckampányt folytat a Jobbik Zalaegerszegen azzal, hogy a bankokra, multinacionális cégekre helyi különadó kivetését javasolja, mert erre nincs joga az önkormányzatoknak.

HVG Adó 2011: letölthető frissített törvények itt! Cikk

A HVG Adó 2011 különszámában megjelent jogszabályok módosított változatát közöljük.

Különadó: az MSZP tájékoztatást kér az EB-vizsgálatokról Cikk

Az Országgyűlés Számvevőszéki és költségvetési bizottságának összehívását kezdeményezi az MSZP, hogy a parlamenti pártok tájékoztatást kaphassanak a kormánytól a különadókkal kapcsolatos európai bizottsági vizsgálatokról - áll az ellenzéki párt hétfői, MTI-hez eljuttatott közleményében.

Ex-APEH elnök: a magán-nyugdíjpénztári vagyon államosítása történelmi bűn Cikk

Az adózási kérdésekben járatosak hónapok óta csak kapkodják a fejüket. A változások és a változások újólagos változásának ismeretében aligha gondolható, hogy ezek kiérlelt és összehangolt gazdaságpolitika részei lennének, sokkal inkább tűnnek rögtönzések sorozatának - írja Pitti Zoltán, az APEH volt elnöke a Népszabadságban megjelent véleménycikkében.

Különadó: a bankok 10-12-szeresét beszedhetik a számlavezetésért Cikk

Akciókkal édesgetik magukhoz és igyekeznek megtartani a számlájukat sokat használó ügyfeleket a bankok, bevételt nyerve a pénzforgalomból.

Ki fizeti meg a banki különadót? Cikk

A banki különadó terhét minden bizonnyal az ügyfelek is fizetik majd, a szabályozás ugyanis még nem elég szigorú.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Gyesről visszatérő munkavállaló szabadsága részmunkaidőnél

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Csedre jogosultság

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Lejáró gyed veszélyhelyzetben

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close