226 találat a(z) különadó cimkére

Brüsszel üzent: el kell törölni a távközlési szektor különadóját Cikk

A távközlési szolgáltató cégeket sújtó, tavaly októberben bevezetett különadó eltörlésére szólította fel Magyarországot csütörtökön az Európai Bizottság.

Különadót vezetnek be a franciák a magas jövedelmekre Cikk

A francia kormány az államháztartási hiány csökkentésére tett ígéret tiszteletben tartását tekinti megkérdőjelezhetetlen célnak a szerdán nyilvánosságra hozott jövő évi költségvetési tervezetében. A megtakarítási intézkedéseket 12 milliárd euróra tervezik adókedvezmények megszüntetésével és az 500 ezer euró feletti éves jövedelmek 3 százalékos különadójával.

Félmilliárd forintot próbál behajtani az elbocsátott dolgozókon az adóhivatal Cikk

Összesen 3,5 milliárd forint különadó folyt be a végkielégítések után 2010-ben, s mintegy félmilliárd forint hiányzik az államkasszából - derült ki a Nemzeti Adó-és Vámhivatal sajtótájékoztatóján. Ezt az 500 millió forintot, összesen 600 adózó nem vallotta be, miközben munkáltatójuk arról tájékoztatta az adóhatóságot , hogy végkielégítüsüket kifizették.

Válságadók: érezhető hatások Cikk

A válság előtti, 2007-es szintre ugrott a hazai A kategóriás tőzsdei cégek összesített nyeresége az első félévben, ám a profittömeg tavalyihoz viszonyított duplázódásában a Mol eredménye képezte a húzóerőt, a válságadó viszont változatlanul érezteti hatását.

A politikusok közel fele nem fizette be a különadót Cikk

A Pénzcentrum.hu az adóhatóság tájékoztatására hivatkozva csütörtökön arról számolt be, hogy a 98 százalékos különadó által érintett képviselők mintegy negyven százaléka, vagyis összesen 85 politikus nem tett eleget befizetési kötelezettségének a július 31-i határidőig.

Engedményt kér a Tesco a bérleti díjból a különadó miatt Cikk

Az önkormányzatokon spórolná meg a kormány által kirótt különadót a Tesco–Global Áruházak Zrt.

Különadó: 168 parlamenti képviselőnek kell fizetnie Cikk

Összesen 224 politikusnak kell 98 százalékos különadót - hozzávetőleg összesen 75 millió forintot - fizetnie a 2010-ben kapott végkielégítése után a törvényben előírt július 31-i időpontig a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közlése szerint.

GKI: a válságadók visszafogják a munkahelyteremtést Cikk

A GKI Gazdaságkutató Zrt. legújabb gyorselemzése szerint a visszamenőleges válságadók, a magánnyugdíj-pénztári vagyon államosítása, a jelenlegi politika kedvezőtlen helyzetbe hozta az érintett szektorokat, és ezen keresztül Magyarországot is, ez visszafogja a munkahelyteremtést.

Különadó-ellenőrzések: milyen papírokat kérhet tőlünk a revizor? Cikk

A Nemzeti Adó-és Vámhivatal megkezdte azoknak a magánszemélyeknek az ellenőrzését az adóhatóság, akika munkáltató adatszolgáltatás ellenére nem fizették be a 98 százalékos különadót és bevallást sem nyújtottak be. Mit ellenőrizhet az adóhatóság a 98 százalékos különadó bevallásoknál?

Különadó: aki nem vallott, azt megkeresi a NAV Cikk

Megkezdte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) azoknak a magánszemélyeknek az ellenőrzését, akiknek a munkáltatói adatszolgáltatások szerint 98 százalékos különadót kellett volna fizetniük, de még bevallást sem nyújtottak be - tudta meg a Pénzcentrum.hu az adóhatóságtól.

Szijjártó: több európai állam is "Magyarország útját járja" az adópolitikájában Cikk

A miniszterelnök szóvivője szerint az elmúlt időszak kormányzati döntései forradalmi módon újították meg a magyar adórendszert. Szijjártó Péter kiemelte: több európai állam is "Magyarország útját járja" az adópolitikájában. Szólt arról is, hogy az államadósság-növekedés ügyében szerinte megkerülhetetlen volt miniszterelnökök, pénzügyminiszterek felelőssége.

Népszabadság: a válságadó miatt emelkedhetnek a mobiltarifák Cikk

Tíz év óta először emelkednek a mobiltelefon tarifák, pont azelőtt, hogy hatályba lép a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) rendelete a nagykereskedelmi hívásdíjak csökkentéséről - derül ki a Népszabadság szerdai számában megjelent összeállításból.

Különadó: a kötelezettek 40 százaléka nem küldött bevallást Cikk

A számok azt mutatják, hogy a töredékrésze folyt be a várt különadónak, az arra kötelezettek 40 százaléka nem nyújtotta be az adóhatóságnak a 98 százalékos különadóra vonatkozó bevallását - olvasható a Pénzcentrum.hu cikkében

A különadó vitte el az alapkezelők tavalyi profitját Cikk

A dinamikusan bővülő bevételek ellenére 0,8 százalékkal csökkent a hazai alapkezelők adózott profitja, amiben nagy szerepet játszott a különadó.

Angyal József Cikk

Okleveles matematikus végzettséggel, több mint 20 éves szoftverfejlesztői múlttal érte meg a rendszerváltást.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Gyesről visszatérő munkavállaló szabadsága részmunkaidőnél

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Csedre jogosultság

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Lejáró gyed veszélyhelyzetben

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close