239 találat a(z) különadó cimkére

Különadó befizetése Esemény

Kötelezettség Bevallás száma Kire vonatkozik? Pénzügyi szervezetek 2012.

A magyar válságadó sajátosságai Cikk

A hazai távhőszektorba évente nagyjából a Főtáv jelenlegi piaci értékének megfelelő korszerűsítésösztönzési pénzt önthetne a kormány a távhőszolgáltatás versenyképesebbé tétele címén beszedett adóból. Mivel azonban ezt a költségvetési hiány csökkentésére költik, a fogyasztók nem a szolgáltatás minőségén érzik majd meg, hogy a sarc jövőre megduplázódik.

Mégis uniós jogot sért a telefon és az internetadó Cikk

Internetes portálok a minap tényként közölték a kormány által legújabban megszellőztetett telefon, internet adóról, hogy ezek nem sértenek uniós jogot. Csakhogy ez az állítás több helyen is sántít.

Egy újabb adónem bevezetéséről dönthet a kormány Cikk

Pénzügyi tranzakciós adót vezetne be a kormány - írja az Origo.

Távközlési adó: az Európai Bírósághoz fordul az Európai Bizottság Cikk

Az Európai Bizottság az Európai Bírósághoz fordul a távközlési szektor magyarországi különadójának ügyében, mert "a tagállam az uniós szabályokat megszegve továbbra is árbevételen alapuló különadó-fizetésre kötelezi a távközlési szolgáltatókat". A Bizottság egyelőre nem kéri semmiféle bírság kiszabását Magyarország ellen - jelentették be csütörtökön Brüsszelben.

NGM: a távközlési szektor különadója nem ütközik az uniós jogba Cikk

A távközlési szektor különadója nem ütközik az uniós jogba, ezért magyar kormány bízik abban, hogy az Európai Unió Bírósága - elfogadva a magyar jogi érveket - az Európai Bizottság keresetét el fogja utasítani - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

Pénzügyi szervezetek 2012. évi különadójának első részlete Esemény

Bevallás a pénzügyi szervezetek 2012. évi különadójáról Esemény

Módosulnak a különadó-visszatérítés szabályai Cikk

Módosulnak a pénzügyi szervezetek különadó-visszatérítésének szabályai a parlament hétfői döntésével: továbbra is állampapírban történhet a visszatérítés, de az árfolyamot nem a tőzsde, hanem az elsődleges forgalmazók árjegyzése határozza meg.

Támogatott Rogán-javaslat: visszajáró adó állampapírokban Cikk

A költségvetési bizottság tárgysorozatba vette és általános vitára alkalmasnak minősítette Rogán Antal (Fidesz) javaslatát a különadó törvény módosítására, amely szerint a visszajáró adót állampapírban utalhatná az állam a cégeknek.

A minimálbér-emelés is a magas jövedelműeknek kedvez Szakértői Kommentár

Az adójóváírás kivezetése miatt jelentősen csökkenne az alacsony keresetűek nettó jövedelme. Ezt a kormány az elvárt béremelés intézményével próbálja ellensúlyozni. Vannak azonban olyan kifizetések is, amelyek szintén bérjövedelemnek minősülnek. Például a terhességi gyermekágyi segély, a gyed, illetve a táppénz. Az adójóváírás kivezetése az alacsony keresetűeknél ezen kifizetéseknél is nettó jövedelmük csökkenését eredményezi.

Elvárt béremelés-munkaügyi ellenőrzéshez Válasz

Téves döntést hozott a cége. Havi 200 ezer alatt átlagban 15 százalékkal kell emelni a béreket.

"Az adóhatóság saját magával vitatkozik" Cikk

Az úgynevezett bizonytalan adójogi helyzet bejelentésére 2012. január 1-jétől van lehetősége az adózóknak akkor, ha úgy véli, hogy az adókötelezettsége adójogi megítélésében bizonytalan. Az adóhatóság szerint nem fordulhat elő olyan eset, hogy az adónyilatkozatot kitöltő magánszemélynek be kelljen jelölnie a bizonytalan adójogi helyzetét az adónyilatkozaton. Az adóhatóság, Angyal József, az Adózóna okleveles adószakértője szerint téved.

Visszatér a mobilszolgáltatók különadója Horvátországban, az érintettek megdöbbentek Cikk

Visszatér a mobiladó Horvátországban: a kormány csütörtöki döntése értelmében visszahozzák az előző horvát kormány által 2009-ben bevezetett, majd 2011 végével megszüntetett különadót, amelyet a mobilszolgáltatók bevételeik után fizettek.

Új előírások ingóság értékesítésénél, adóelőleg levonásánál Cikk

Új előírás, hogy gazdasági tevékenységnek minősül, ha valamely tevékenység üzletszerű, illetőleg tartós vagy rendszeres jelleggel folytatják, feltéve, ha az ellenérték elérésére irányul, vagy azt eredményezi, és annak végzése független formában történik. Mi változik még?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kifizető vagy nem kifizető?

Szipszer Tamás

adószakértő

NAV jogkövetési vizsgálat, adókülönbözet

Kocsis Zoltán

közgazdász

Dr. Szeiler & Partners Könyvelő és Adótanácsadó Iroda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 november
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetÉs