74 találat a(z) köztisztviselő cimkére

Adatszolgáltatási határidő Esemény

Létezik, hogy 2 gyerek szülése után 0 Ft a szabadság-megváltási összeg jár? Kérdés

2015. március és 2017. júniusban született a 2. és 3. gyerekem. Köztisztviselőként dolgoztam. 2019. júniusban közös megegyezéssel megszűnt a munkaviszonyom. A munkáltatóm szerint 0 Ft jár az eltelt 4 év 3 hónapra. Jár-e részemre valamilyen juttatás, szabadságmegváltás? Tisztelt Szakértők! Kérem segítségét, hova fordulhatok, ha igen. Vagy nyugodjak bele, hogy 3 gyerek mellett semmit nem jár?

Illetményük miatt sztrájkoló köztisztviselők Cikk

Országszerte 7500 köztisztviselő vesz részt a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) által meghirdetett csütörtöki sztrájkban – közölte az érdekképviselet elnöke, a főváros XV. kerületének önkormányzatánál elindítva a munkabeszüntetést.

Ők nyertek a legtöbbet a közigazgatási reformmal Cikk

A helyettes államtitkárok, miniszteri biztosok, kormánybiztosok nyerték a legtöbbet a közigazgatási reformmal. Miközben több ezer köztisztviselőt bocsátottak el, egyetlen helyettes államtitkári posztot sem szüntettek meg, ráadásul még a fizetésük is tetemes mértékben nőtt márciustól – írja a Blikk.

Ezt követeli a szakszervezet a közszférában elbocsátandók érdekében Cikk

Szakszerű, jogszerű és humánus létszámleépítést vár el a kormánytól Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége. Álláspontja szerint a modernizációra valóban szükség lenne, ami feladatcsökkenést, egyszerűbb és gyorsabb ügyintézést és jelentős hatáskör-decentralizálást jelentene. Ezeket követően lehetne a létszámcsökkentést végrehajtani a tíz éve befagyasztott közszolgálati bérek 50 százalékos emelésével összekötve – írja az érdekképviselet MTI-OS közleményében.

Köztisztviselő felmentése, végkielégítése Cikk

Mikor közölhető a köztisztviselővel a felmentés, a felmentési időszak alatt bekövetkezett illetményalap-emelést figyelembe kell-e venni a végkielégítésnél? Olvasói kérdésre dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogász ügyvéd válaszolt.

Köztisztviselő felmentése átszervezési okból Kérdés

T. Szakértő! Szeretném megkérdezni, hogy az alábbi esetben mi a követendő eljárás? Polgármesteri hivatalnál osztályvezetői munkakörben foglalkoztatott köztisztviselő jogviszonyának átszervezéssel történő megszüntetésére kerülne sor. A képviselő-testület november közepén fog dönteni arról, hogy a hivatal SZMSZ-ét módosítja, így két osztály összevonására kerül sor december 1-jétől. Az egyik osztályvezető kapja meg a két osztály feladatait, a másik munkaköre megszűnne. Ebben az esetben az osztályvezető felmentésére sor kerülhet átszervezési indokkal? A képviselő-testület döntését követően át lehet adni a felmentést azzal, hogy december 1-jén indulna a felmentési idő, vagy meg kell várni a hatályba lépést és december 1-jén adható át legkorábban a felmentés? Abban az esetben, ha a képviselő-testületi döntést követően a köztisztviselő keresőképtelen lesz (nem beteg gyermek miatt), postai úton is lehet kézbesíteni a felmentést azzal, hogy a felmentési idő december 1-jén, vagy a keresőképtelenség lejártát követően kezdődik. A végkielégítés alapja a felmentési idő kezdetekor érvényes illetmény? A köztisztviselőnek december 31-éig illetményeltérítése van, és a képviselő-testület várhatóan január 1-jétől emelni fogja az illetményalapot. Ebben az esetben a januári felmentési időre járó illetmény az osztályvezetői besorolásnak megfelelő 100 százalékos beállású, magasabb illetményalappal kiszámolt illetmény lesz?

Köztisztviselők besorolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az a köztisztviselő, aki mérlegképes könyvelő (OKJ: 55...) és önkormányzat pénzügyi osztályán könyvelő, milyen kategóriába sorolható I. vagy II.?

Béremelési ígéretei elmaradására figyelmezteti az Orbán-kormányt a szakszervezet Cikk

A nagyböjt befejeződött, de nem mindenki számára. A központi közigazgatásban dolgozó kormánytisztviselők „böjtje” tíz éve tart. 2008 óta nem kaptak semmiféle béremelést. Reálkeresetük azóta 34 százalékkal csökkent, miközben a nemzetgazdasági átlagkereset 50 százalékkal nőtt!

Óriási béremelésre számíthatnak az országgyűlési köztisztviselők: Cikk

Átlagosan 45 százalékkal növekedhet az Országgyűlés Hivatalánál dolgozó köztisztviselők bére a tervezett életpályamodell bevezetésével – mondta Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője, az életpályamodell bevezetéséről szóló, a parlamentnek szerdán benyújtott előterjesztés társszerzője az MTI-nek.

Bérük növeléséért sztrájkoltak ma a közszférában Cikk

Ötezernél többen vettek részt a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) által az önkormányzati hivatalokban dolgozó köztisztviselők munkahelyi szervezeteinek hirdetett, béremelést célzó kétórás munkabeszüntetésben – mondta el Boros Péterné, az érdekképviselet elnöke hétfő délelőtt Budapesten, sajtótájékoztatón.

Bt.-tag, közalkalmazott Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az ügyfél beltagja és ügyvezetője egy bt.-nek, egy másiknak pedig kültagja (ott nem tevékenykedik). Mindkét cég katás. Az ügyfél pedagógus, most sikerült neki egy másik állás, ami viszont köztisztviselői státusz. Ha jól tudom, ez összeférhetetlen. Ebben az esetben ki kell lépnie mind két cégből, vagy csak ügyvezető nem lehet?

Áthelyezés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Azt szeretném megkérdezni, hogy köztisztviselő közalkalmazotti jogviszonyba történő áthelyezése esetén a köztisztviselő által ki nem vett szabadságnapok átvihetők-e a közalkalmazotti jogviszonyba?

Közös megegyezés megtámadása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Azt szeretném megkérdezni, hogy Kttv. alkalmazása esetén közös megegyezéssel történő jogviszony-megszüntetéskor a köztisztviselőnek mennyi ideje van megtámadni a közös megegyezést a 238. § (4) bekezdését figyelembe véve?

Köztisztviselői béremelés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Abban szeretném a segítségét kérni, hogy a 2011. évi CXCIX törvény 1. § c. pontja alapján nevesített "a rendőrség, a büntetés-végrehajtás és a hivatásos katasztrófa-védelemi szerv központi, területi és helyi szervei" dolgozóira vonatkozik-e a 2016. évi LII törvény? Itt nincsenek ők nevesítve, tehát ez azt jelenti, hogy például egy büntetés-végrehajtási megyei intézményben jelenleg pártfogó felügyelőként dolgozó kormánytisztviselő marad a 2011. évi 199. törvény hatálya alatt, és nem vonatkozik rá a 2016. évi 52. törvény semmilyen előírása sem? Ezek szerint a béremelésből a helyi önkormányzati dolgozókon kívül ők sem részesülnek? Válaszukat előre is köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Pótbefizetés rendezése

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Finacont Kft

Kft. és katás vállalkozás

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Átalányadózó egyéni vállalkozó szocho maximum

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs