81 találat a(z) közteher cimkére

Válság és közteher-fizetés: mennyi mozgástere lehet egy vállalkozásnak? Cikk

Érdemes tisztában lenni azokkal a törvényes lehetőségekkel, amelyek (meghatározott feltételek mellett) segítséget jelenthetnek a pénzügyi-gazdasági szempontból nehéz helyzetbe került vállalkozásoknak.

Törvényes lehetőségek vállalkozóknak a közteher-mentességre Szakértői Kommentár

2012-ben – amikor a vállalkozók társadalombiztosítással kapcsolatos közterhei jelentősen megnőttek – fontos lehet azoknak a törvényes lehetőségeknek az áttekintése, amelyek (meghatározott feltételek mellett) segítséget jelenthetnek a pénzügyi-gazdasági szempontból nehéz helyzetbe került vállalkozások számára.

Korhatár előtt: az egyéni vállalkozó szüneteltetheti tevékenységét Szakértői Kommentár

Az utóbbi évek leépítési hullámában korhatár előtt nyugdíjazott, az ellátásuk mellett egyéni vállalkozással jövedelmet szerzők most azzal szembesülnek, hogy nem minősülnek kiegészítő tevékenységet folytatónak, így akkor is, ha egyáltalán nincs ennyi bevételük – a korábbihoz képest mintegy tízszeres – havonta (a tevékenységükhöz szükséges képzettségtől függően, kerekítve) 50-57 ezer forint közterhet kell viselniük. Sokan fontolgatják a vállalkozási tevékenység megszüntetését, helyette azonban megoldást jelenthet a tevékenység szüneteltetése is.

Egíszerűsített foglakoztatás utáni járulék befizetése Esemény

Kevesebbet a munkára, többet a fogyasztásra: áll az alku? Cikk

Több adónövelő tétel előzetes feláldozásával elkerülte a kudarcot a Bajnai-kormány a 2010-es adócsomag módosító javaslatainak hétfői parlamenti voksolásakor – a képviselők néhány kivétellel átengedték az új szabályokat.

Aránytalan közteherviselés: ki állja az szja egyharmadát? Cikk

A személyi jövedelemadó mindössze vékony szelet a magyar adórendszerben, az ezen a címen befizetett összeg a teljes adóbevétel ötödét sem éri el. Mégis állandó témája közéletünknek, sorozatos viták zajlanak annak mértékéről, progressziójáról, avagy éppenséggel lineárissá változtatásáról. (Érthető, hiszen ez az az adó, amelyet rögtön látunk a bérpapíron, vagyis az a bér, amelyet meg sem kapunk.) Ennek ellenére személyes tapasztalatom, hogy sokszor a vitázók nem, vagy alig ismerik azokat a tényeket, adatokat, amelyek nélkül jó néhány megállapítást nem is tennének, vagy nem úgy tennének, mint az adatok pontos ismeretével.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egyesület – könyvelés

Pölöskei Pálné

adószakértő

Számlázás

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Pénztárgép, számlázás

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close