81 találat a(z) közteher cimkére

Kft. ügyvezetőjének megbízási díja Kérdés

Tisztelt Szakértő! Van egy kft., amelynek az ügyvezetője megbízással ügyvezető, nem tulajdonos. A megbízási díja havi bruttó 30 ezer forint. E mellett ő öregségi nyugdíjas (1951-es születésű). Kell-e utána szochót fizetni? Biztosított-e? Egyáltalán mit kell utána fizetni? Kisösszegű kifizetés? Válaszát előre is köszönöm.

Itt az alkalmi munkák fő szezonja, erre ügyeljen karácsonykor! Cikk

A karácsonyi ünnepek környékén is nagy segítséget jelenthetnek az idény-, illetve alkalmi munkavállalók. Ebben az időszakban megemelkedő forgalommal számolhatnak az üdülők, a vendéglátó, illetve kereskedelmi egységek. Erre tekintettel áttekintjük ennek az atipikus foglalkoztatási formának a legfontosabb szabályait, buktatóit.

Cafetéria: új adómentes elemek, de költségesebbek is lesznek Cikk

2017. január 1-jétől jelentősen változik a nem pénzben nyújtható juttatások adózása, emiatt a korábbi években már megszokott cafetériaelemek kikerülhetnek a választható juttatások köréből, az adómentesen nyújtható juttatások pedig új elemekkel bővülnek. A legfontosabb változásokra a Deloitte szakértője hívja fel a figyelmet.

Ajándekozási illeték külföld Kérdés

Tisztelt Szakértő! Keletkezik-e illetékfizetési kötelezettsége annak a magyar adórezidens magánszemélynek, aki Ausztriában kap készpénzt ajándékba és azt egy osztrákban bankban helyezi el? Illetve bármilyen közteherfizetési kötelezettsége keletkezik-e, ha a saját osztrák bankszámlájáról magyarországi bankszámlájára utalja át az összeget? Válaszát előre is köszönöm!

Alapítvány pályázata Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy színiiskolát működtető alapítvány pályázatot írna ki az oktatóknak. A nyertes pályázónak milyen jogcímen fizethet ki jövedelmet az alapítvány, és milyen közterhek terhelik a kifizetett összeget? Válaszát előre is köszönöm.

Alkalmi és idénymunka: lehetőségek, korlátok, bérek, közterhek Cikk

Gyakori, hogy a gazdálkodók egyes tevékenységek, mezőgazdasági, illetve turisztikai idénymunka ellátását egyszerűsített foglalkoztatással oldják meg. Ismertetjük, hogy erre hogyan, milyen korlátok között van lehetőség, milyen kötelezettségei vannak a foglalkoztatónak és a foglalkoztatottnak.

Mélyponton a cafeteria, csaknem 50 százalék lesz a közlekedési költségtérítés közterhe Cikk

A kis- és középvállalkozások (kkv) csaknem kétharmada nem tervezi béren kívüli juttatással támogatni dolgozóit a következő egy évben, az év eleji átmeneti javulás után az idei második fél évben folytatódott a csökkenő trend, amellyel újabb mélypontot ért el a cafeteriát tervező cégek aránya – derül ki a K&H kkv-bizalmi index adataiból.

Gondolja meg! Ennyivel lesz több az átvállalt tandíj közterhe Cikk

A munka mellett továbbtanulók és az őket támogató munkáltatók számára új helyzetben kezdődik a 2016-2017. évi kurzus: Jövőre és a további években több lesz az átvállalt képzési költségek közterhe, ami a megkezdett kézésre is vonatkozik. Mutatjuk, mivel számoljanak?

Katás adózás Kérdés

Kérdésem, hogy a katás egyéni vállalkozó adózónál a havi 50 000 forint milyen közterheket fed le? Ezzel az egyéni vállalkozó szja, áfa és járulék terhei is fedezve vannak? Áfás számlát kell kiállítani, ha nem alanyi mentességet választott? Továbbá ezzel biztositottá válik? Mi képezi a nyugdija alapját? A választ előre is köszönöm

Megváltozott munkaképességűek tb-je, kedvezményei Cikk

Az elismert és igazolt megváltozott munkaképesség, illetve az ehhez kapcsolódóan megállapított ellátás jelentősen befolyásolhatja az érintett személy társadalombiztosítási jogállását, munkavállalóként, vagy vállalkozóként az utána, illetve az általa fizetett közterhek mértékét.

Ügyvezető és a kata Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kétszemélyes kft.-ben tag és ügyvezető is egyben az illető, akinek mellette van egy katás vállalkozása főállású kisadózóként. A kft.-ben heti 5 óra munkaviszonyra van bejelentve, mivel a munka mennyisége ennyit kíván meg. A heti 5 óra után a garantált bérminimum arányosan van megfizetve + a katában az 50 000 forint. Helyes-e ebben a jogviszonyban ez a közteher, amit a kft.-ben, illetve a katában fizet? Köszönöm

Akik után kisebb terheket fizetnek a munkaadók Cikk

A munkahelyvédelmi akció révén 2015-ben több mint 135 milliárd forinttal, a program 2013-as indulása óta pedig már 357 milliárd forinttal csökkentek a munkáltatók terhei – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

Ügyvezetés közterhei Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kft. gyesen lévő tagja a társaság ügyvezetője, a társaságban ténylegesen tevékenységet végez heti 40 órában, ezért a garantált bérminimumot kapja, máshol nincs munkaviszonya. A társasági szerződés nem tartalmaz adatot arra vonatkozóan, hogy az ügyvezető milyen formában látja el a feladatát. Hogyan alakul ebben az esetben a munkáltatói járulékok alapja? Szintén kft. esetében az ügyvezetést a kft. nyugdíjas tagja látja el. Hivatkozott cikkük alapján (http://adozona.hu/tb_jarulekok_nyugdij/Surget_az_ido_az_ugyvezetoknek_igazodniuk_k_416QG0#utm_source=adozona.hu&utm_medium=email&utm_campaign=ado_weekly) nincs egészségügyi szolgáltatási járulék fizetési kötelezettség. Kérem ebben az esetben a tisztelt szakértő megerősítését. Előre is köszönöm.

Ezekre figyeljen, ha alkalmi munkavállalót foglalkoztat! Cikk

Az alkalmi munkavállalás olyan különleges munkaviszony, amely alapján az alkalmi munkavállaló nem lesz biztosított és a munka törvénykönyve szabályai is csak részben érvényesek rá. Összefoglaltuk a fontosabb szabályokat.

Fiktív számlákkal akarták megúszni a közterheket Cikk

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt emelt vádat a Szegedi Járási Ügyészség hat emberrel szemben a KSE-ügyben – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Járulékalap külföldi kiküldetés esetén

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Ausztriai magánszemély megbízási jogviszonyban

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Osztalékelőleg osztalékká válásakor bejelentés

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close