16 találat a(z) közműdíj cimkére

Társasház közös költsége és szolgáltatási számla kezelése Kérdés

Társasház könyvelése (felújítási alap, rezsi) Kérdés

Időszakos számlázás Kérdés

Bérbevett ingatlan felújítása Kérdés

Diákok albérletben – szerződés, bevétel, költség Cikk

A hírek szerint az albérleti díjak csökkentek, a kínálat nagyobb, de ennek ellenére fontos, hogy aki albérletben él, az körültekintően kössön szerződést. Mik a feltételei annak, hogy a kapott bérleti díjból levonható legyen a bérelt lakás díja? Hogyan számolható el a közös költségre, a rezsire kifizetett összeg? Ismertetjük.

Újítás a Nemzeti Közművektől: e-mail-címre is lehet utalni a számlaösszegeket Cikk

Új, innovatív fizetési megoldást kínál ügyfeleinek a Nemzeti Közművek (NKM), már nem csak bankszámlaszámra, hanem az újonnan bevezetett másodlagos azonosítókra, vagyis a [email protected] és [email protected] e-mail címekre is indíthatják az ügyfelek az utalást – közölte az NKM.

Közvetített szolgáltatások könyvelése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk ingatlan-bérbeadással foglalkozik, és ehhez kapcsolódóan közműszolgáltatásokat számláz tovább közvetített szolgáltatásként. Kérdésem arra vonatkozik, hogy milyen főkönyvi számlákon kell könyvelnünk a beérkező számlákat (mehet-e a cég normál közműköltségei közé)? A kérdésünk arra is vonatkozna, hogy a továbbszámlázást melyik bevételi főkönyvelő számra kell kontíroznunk? Jelenleg egyéb bevételek alatt van elkülönítve. Köszönettel várjuk válaszát.

Áfa levonhatósága egyéni vállalkozónál Kérdés

Tisztelt Szakértők! Egy áfakörös egyéni vállalkozó a tevékenységét bizonyíthatóan a saját lakóingatlanában végzi, és ehhez a közművek használatára is szüksege van. Ha nem lehet pontosan meghatározni a négyzetmétert, nincs külön almérő, akkor milyen arányban vonható le a közművek használatáról saját nevére szóló számlák áfa tartalma? Válaszát előre is köszönöm!

Ingatlan-bérbeadás esetén a közös költség továbbszámlázása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Magánszemély bérbeadók esetén a 2019. januártól életbelépő szabályok alapján nem kell (vagy nem szabad) a rezsiköltséget továbbszámlázni. Kérdésem a következő: Nem kell, vagy nem szabad továbbszámlázni az ingatlan rezsiköltségét? Tehát a bérbeadó eldöntheti-e ezt a dolgot, vagy törvényi kötelezettsége van? Mi a helyzet a közös költséggel? Része-e a rezsinek, vagy külön kezelendő és kötelező a továbbszámlázása? Amennyiben kötelező továbbszámlázni, és a közös költség vízmérő hiányában víz-, és csatorna díjat is tartalmaz, akkor a víz-, és csatornadíjjal csökkentett közös költséget kell továbbszámlázni? Nagyon köszönöm!

Szállító számla több évre visszamenőleg Kérdés

Tisztelt Szakértő! A vállalkozás bérel egy helyiséget, a rezsiszámlát nem a tulajdonos, hanem egy másik bérlő számlázza mert nála van a fő leolvasó óra. A bérleményt 2014. évben vették ki, a számlázás elmaradt, most érkezett egy számla áram- és gázelszámolás 2014--2017. 04. 19-éig. Kérdésem a következő áfa szempontjából elszámolhatom a számlát így, hogy már 3 évet érint? Valamint a vállalkozás mikrogazdálkodó beszámolót készít, így ha jól értelmezem, elszámolhatom 2017. évi költségként. Elég a főkönyvben, ha külön soron feltüntettem vagy szét kell bontanom 2017. évi és az előző évekre? Van esetleg még más teendőm a számlával kapcsolatban? Az iparűzési adóban is figyelembe vehetem? Válaszát előre is köszönöm üdvözlettel

Tartozás, közműdíj, tagi kölcsön elengedése: melyik illetékköteles? Cikk

Ajándék vagy nem ajándék, ha a jogosult elengedi követelését, azaz kell-e utána illetéket fizetni? Az attól függ. Összefoglaltuk, hogy mire, milyen előírás vonatkozik.

Ingatlan-bérbeadás: a közműdíj továbbszámlázása Cikk

Melyik évre számlázható tovább a bérbeadott ingatlan közműdíja? Az elszámolási időszakra, a számla beérkezésének évében, vagy részletfizetés esetén a kiegyenlítés évében? Olvasói kérdésre Juhász Tibor okleveles nemzetközi és ellenőrzési szakértő válaszolt.

Így számolható el a bérlemény rezsije Cikk

Ha egy társaság ingatlant bérel, gyakori, hogy külön fizeti a bérleti díjat és külön a közüzemi számlákat. Az utóbbi költségek hogyan számolhatók el, levonhatók-e az iparűzési adó alapjából – kérdezte Olvasónk. Kérdésére Szolnoki Béla könyvvizsgáló szakértőnk válaszolt.

Itt a legújabb rezsi-csökkentés Cikk

Németh Szilárd kormánypárti képviselő frakcióvezetőjével, Rogán Antallal közösen újabb rezsicsökkentési törvényjavaslatot nyújtott be vasárnap az Országgyűlésnek.

Gondnoki lakás bérleti díja Kérdés

32 éve épült saját tulajdonú 65 lakásos épületben 1 lakás (gondnoki) közös tulajdonban van, és mint közös helyiség után a közüzemi díja a 64 tulajdonost terheli. A gondnok a lakáshasználatért bérleti díjat nem fizet. A gondnoki lakás használata természetbeni juttatásnak minősül-e, ha igen, van-e fizetési kötelezettsége az adományozó közösségnek. A lakhatás biztosítása a bérezésnél figyelembe vehető-e, ha igen, milyen arányban. Kérhet-e a lakóközösség bérleti díjat a szolgálati lakásért, amennyiben a felek teljes munkaidős bérezésben állapodtak meg.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Pontgyűjtési kérdés

Nagy Norbert

adószakértő

Csed – átalányadózó vállalkozás alkalmazottal

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1