21 találat a(z) közösségi termékértékesítés cimkére

Új tehergépjármű értékesítése Kérdés

Tehergépjármű uniós értékesítése Kérdés

Sztornószámla Kérdés

Számlakiállítás teljesítés előtt Cikk

Kiállíthatja-e a belföldi adóalany a számlát román partnerének a teljesítést megelőzően? – kérdezte az Adózóna olvasója. Tüske Zsuzsanna vámszakértő válaszolt.

Számlázás Angliába, kiszállítás az EU-ba Kérdés

Közösségi termékértékesítés fuvarozásának igazolása saját szállítás esetén Kérdés

Tisztelt Szakértő! Közösségi termékértékesítés elfuvarozásának igazolásával kapcsolatban kérem a segítségét. Egy kereskedelmi cég alkatrészt értékesít Magyarországtól eltérő tagállamban nyilvántartásba vett, ott közösségi adószámmal rendelkező (azaz a saját országában Közösségen belüli beszerzés címén adófizetésre kötelezett) adóalany részére. Az alkatrészt a vevő saját autójával szállítja el a boltból a közösség más tagállamába (székhelyére). A fenti esetben, amikor nincs fuvarozó cég, ezáltal nincs kiállítva CMR, milyen dokumentummal, hogyan tudnánk hitelt érdemlően igazolni az adómentes termékértékesítéshez, hogy az alkatrész igazoltan elhagyta Magyarországot, illetve a közösség más tagállamába került?

Közösségi termékértékesítés - 2020 Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbiakban kérném a segítségét! 2020. 01. 01-jétől közösségi termékértékesítés esetén a közösségi értékesítést két meglévő, egymástól független bizonylattal kell alátámasztani. Ezek a bizonylatok – amennyiben az eladó fuvaroz – az alábbiak. Rendelkezni kell kettő dokumentummal az alábbiakból: a termékek feladására vagy fuvarozására vonatkozó dokumentumok (pl. az aláírt CMR dokumentum vagy CMR-fuvarlevél; az áru fuvarozója által kiállított számla, hajóraklevél, a légi teherszállítási számla), vagy rendelkezni kell az előzőekből egy dokumentummal plusz eggyel az alábbiak közül: fuvarozási biztosítási kötvény; fuvarozás kifizetésének banki dokumentuma; a vevő tagállamában közjegyzői nyilatkozat, hogy a termék megérkezett; a célországban a raktár kezelőjének nyilatkozata, hogy bevételezték a terméket. Abban az esetben, ha az eladó saját maga juttatja el a termékeket, saját autójával a szlovák partneréhez (vevőjéhez), akkor hogyan lesz meg a két dokumentum? Szállítólevéllel rendelkezik az eladó, de egyéb – fentebb felsorolt – dokumentumok nem fognak a rendelkezésére állni. Mit lehet tenni ebben az esetben? Milyen dokumentum fogadható el még ez esetben? Válaszát előre is kösznöm!

Adózási határidők 2019. október 21-27. Cikk

Adózási határidők a NAV tájékoztatása szerint.

Bevallási határidő Esemény

Közösségi termékértékesítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Alanyi mentes adózó rendelkezik közösségi adószámmal. Könyvet értékesít EU országokba magánszemélyeknek. Kérdésem: áfa-, illetve közösségi adóbevallásban kell-e szerepeltetni? A kiállított számlán nem hárít át áfát. A számlára rá van írva, hogy "áfatörvény területi hatályán kívüli". Ugyanez a kérdésem, ha EU-n kívüli (Szerbia) országba számláz. Köszönettel.

Közösségi termékértékesítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben kérem segítségét. Saját előállítású kézműves termékeket értékesít egyéni vállalkozó alanyi adómentesen egy kft-nek, bizományosi körülmények között. Az árut nagyobb tételben a kft.-nél lerakta, és elszámolási időszakonként számlázza ki a kft. felé a fogyást. Ugyanakkor az egyéni vállalkozó Ausztriába költözik, és a számlázást osztrák adóalanyként végezné a továbbiakban. Kérdésem, hogy számlázhat-e közösségi termékértékesítést ebben a felállásban, vagy ez részéről belföldi termékértékesítésnek minősül? Maga az áru nem lép át országhatárt. Előre is köszönöm segítségét.

Közösségi termékértékesítés esetén használt árfolyam számlázáskor/vonatkozó áfabevallási időszak Kérdés

Tisztelt Szakértő! Közösségi termékértékesítésnél Ft-tól eltérő deviza esetén mely napra vonatkozó árfolyamot kell használni a kibocsátott számlában? A számla az áfabevallás mely időszakában kerül bevallásra? Köszönjük!

Láncügylet? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Segítségét szeretném kérni az alábbi ügylet helyes megítélésében. Cégünk korábban lengyel partnerünktől (A vállalat) alapanyagot vásárolt, amely beszerzések közösségi termékbeszerzés feltételeinek megfeleltek. A partnerünk a továbbiakban szeretne bevonni az ügyletbe egy magyarországi érdekeltségébe tartozó belföldi vállalatot (B vállalat). Az áru továbbra is Lengyelországból érkezne közvetlenül hozzánk, de a számlát a belföldi B számlázná felénk 27 százalékos áfával növelt áron. A vállalat B -nek közösségi termékértékesítésként számlázná az anyagot. Helyes-e a fentebb leírt számlázás ebben az esetben? Fennáll-e ebben az esetben a láncügylet lehetősége, és ha igen, akkor befogadhatjuk-e B vállalat áfás számláját, és levonhatjuk-e annak áfáját? Mi a helyes eljárás a fentebb leírt esetben, hogy az esetleges adókockázatot elkerüljük? Előre is köszönöm a válaszát!

Közösségi termékértékesítés Kérdés

Tisztelt Juhász Tibor! Olvastam a közösségi finanszírozásról szóló válaszát (2016.04.18.). Itt részletesen leírja az adózási szabályokat. Mi a teendő, ha nincs közvetlen kapcsolatunk a Backerekkel? Cégünknél egy játék legyártására indul a kampány egy ír cég közbenjárásával. Összeghatárok 1 Euro (ezért nem kap semmit a támogató) - 45 Euro (Ezért kap egy 15 Euro értékű játékot) - 53 Euro (Ezért kap egy 15 Euro értékű játékot) Nekünk a Backerekkel nem lesz közvetlen kapcsolatunk, természetesen ezért az ír cég díjat számít fel részünkre. A pénz sem a mi számlánkra érkezik. Minimum 30 000 eurót kell összeszedni, hogy a projekt megvalósuljon. Ha ez az összeg nem jön össze, akkor senki nem fizet senkinek és senki nem kap semmit. Ha az összeg összejön, akkor a gyártás beindul,majd kiküldjük a játékokat Németországba egy cégnek, akik a világ összes országába elküldik. (A magyar Backerek Magyarországról kapják meg a játékot.) Ebben az esetben hogyan történik az adózás, hisz nem mi küldjük szét a játékokat. Segítségét előre is köszönöm

Közösségi termékértékesítés – webáruház Kérdés

Az áfát általános szabályok szerint megállapító egyéni vállalkozó Ausztriában és Szlovéniában szeretne villanymotoros gumicsónakokat értékesíteni – üzletkötők segítségével – magánszemélyeknek és vállalkozásoknak is egyaránt. Milyen papírokkal tudja igazolni külföldi vállalkozásoknak értékesítés esetén, hogy a terméket külföldön adta el, és így azok ellenértékével közösségi bevételként lehessen elszámolni? Van-e Ausztriában, illetve Szlovéniában olyan értékhatár magánszemélyek vagy vállalkozások részére történő értékesítésnél, amikor az adott külföldi országban is be kell jelentkezni adóalanyként?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Tárgyi eszköz elmaradt nyilvántartásba vétele

Kis Gábor

számviteli és adótanácsadás

Finacont Kft

Megtérített perköltség könyvelése

Kis Gábor

számviteli és adótanácsadás

Finacont Kft

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 november
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetÉs