47 találat a(z) közösségi értékesítés cimkére

Közösségi termékértékesítés számlatartalma Kérdés

Tisztelt Szakértő! Építőanyag-gyártó cég közösségen belül értékesít közösségi adószámmal rendelkező ügyfélnek. A terméket igazoltan a másik tagállamba fuvarozzák. Milyen szöveget kell a számlán szerepeltetni?

Webáruház értékesítése az áfában Kérdés

http://adozona.hu/kerdesek/2017_11_23_httpadozonahukerdesek2017118httpa_nkp Tisztelt Szakértő! Közösség területi hatályán kívüli-e az értékesítés, ha a vevő közösségi adóalany, az eladó közösségi adóalany, de a termék, melyet értékesítenek, nem jön be a Közösség területére? Tehát az eladó áruja harmadik országban van az érékesítés pillanatában, és a vevő harmadik országba kéri a szállítást. Mely bevallási sorban kell szerepeltetni az ügyletet, hogyan kell számlázni?

Közösségi értékesítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kérdésem a következő: közösségi adószámmal rendelkező partnernek értékesítünk terméket, a termék igazoltan elhagyja az országot. A számlán milyen kötelező szövegezés tüntetendő fel? Kötelező feltüntetni, hogy áfatörvény területi hatályán kívüli értékesítés, vagy elég annyi, hogy adómentes értékesítés? köszönettel a választ.

Közösségi értékesítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Meg szeretném kérdezni, hogy közösségi értékesítésnek minősíthető-e a következő ügylet. Cégünktől egy német partnere terméket rendel meg, a terméket azonban be kívánja szereltetni egy másik magyarországi céggel a végtermékébe. Nem szeretné az általunk előállított terméket "megutaztani", tehát azt kérné, hogy azt szállítsuk ki a végterméket előállító magyarországi céghez, ebben az esetben hogyan igazolhatjuk, hogy az általunk értékesített termék elhagyta az országot és megérkezett a megrendelőhöz?

Áfa – láncértékesítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk német cégtől vásárol darusínt, melyet továbbértékesít egy másik magyar vállalkozásnak, amely ezt az anyagot Szlovákiába építi be az ott elvállalt munkájába (erre a projektre rendelkezik szlovák közösségi adószámmal). Az anyag nem kerül leszállításra Magyarországra, hanem a német cégtől egyenesen Szlovákiába szállítják. A fuvarozást a mi cégünk rendeli meg. Kérdésem, hogy nekünk az anyag értékesítésekor a magyar megrendelő felé milyen számlát kell kiállítani azaz 27 százalékos áfatartalommal, vagy közösségi értékesítésnek minősül-e az értékesítés? Köszönettel: G-Kvitt Kft.

Láncügylet harmadik országból Kérdés

Tisztelt Szakértők! Egy amerikai cég ("A" cég) elad egy terméket egy osztrák cégnek ("B" cég), aki ezt eladja egy magyar cégnek ("C" cég) úgy, hogy az amerikai cég közvetlenül Magyarországra küldi az árut a magyar cégnek. A fuvart az amerikai cég szervezi. Vámolni és az import áfát megfizetni a magyar cég fogja belföldön, amit aztán az áfabevallásában vissza fog tudni igényelni. Kérdésem az lenne, hogy az osztrák "B" cég milyen számlát fog adni a magyar cégnek, közösségi értékesítésről szólót, amit aztán a magyar "C" cég szintén ugyanabban a bevallásban bevall és összesítő nyilatkozatot ad be róla? Sem az osztrák, sem pedig az amerikai cég nincs letelepedve Magyarországon. Válaszukat előre is köszönöm. Üdvözlettel: Márkus Lászlóné

Áruértékesítés Szlovákiába Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérném szíves segítségét az alábbiban. Áfakörös zöldség-gyümölcs piaci értékesítéssel foglalkozó kereskedő burgonyát értékesített szlovák "Mánya spol.s.r.o" nevű élelmiszer-kiskereskedelmi boltnak Magyarországon. A szlovák cég rendelkezik közösségi adószámmal (leellenőrizve), a magyar eladó nem. A számlát a magyar eladó 27 százalékos áfa felszámításával állította ki. Helyes ez a kiállítás? Szükség volna a magyar eladónak is közösségi adószámra? Áfabevallásban a 27 százalékos termékértékesítésnél fog szerepelni, vagy ez már közösségi értékesítés, és helytelen a számla is? Köszönöm a segítséget.

Közösségi értékesítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Abban kérném állásfoglalásukat, hogy helyesen járunk-e el az alábbi esetben, ha sima közösségi értékesítést számlázunk, a közösség területére, a hatályos áfaszabályozás szerint. Cégünk egy ciprusi cégnek számláz. Az árut a ciprusi cég szlovákiai raktárába szállítjuk DPD-vel vagy GLS futárszolgálattal. A ciprusi cég Magyarországon forintban a bankszámlánkra a bankban befizeti a számlák ellenértékét. Felmerült a kérdés, hogy szabályos-e az eljárásunk, vagy ez esetleg egy háromszögügyletnek minősül-e. Köszönöm válaszukat.

Háromszögügylet Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem, hogy jól gondoltam vagy sem: egy Magyarországon bejegyzett működő cég Németországból szerez be árut, amit értékesít is egy román cégnek úgy, hogy az árut rögtön Németországból Romániába fuvarozzák és a fuvart a román vevő intézi. Én úgy gondolom, hogy a magyar cég bevallja a 65-ös megfelelő sorában, valamint feltünteti A60-on a közösségi beszerzést, valamint közösségi értékesítést, jelölve, hogy háromszögügylet, és a költségszámla is mentes, valamint a bevételi is. A bevételi számlára pedig feltünteti, hogy a román cég a háromszögügylet végső beszerzője, így az ügylet után ő az adófizetésre kötelezett. Kérdésem még, hogy a számlán kell-e valamelyik jogszabályra hivatkozni vagy ennyit elég feltüntetni. Válaszát előre is köszönöm!

Közösségi számlázás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. közösségen belüli adómentes szolgáltatást nyújt áfaadóalany, közösségi adóalany vállalkozásnak. A felek között időszaki elszámolási szerződés áll fenn, mely első ütemének a kiszámlázása még nem történt meg, de a fizetése már igen, azzal, hogy az első elszámolási időszak befejezése előtt a kifizetés már meg is érkezett a megbízott számlájára (előre fizetés). Kérdés: ki kellett volna már állítani a számlát, vagy ez ráér az első elszámolási időszak végét követő 15 napon belül?

Közösségi értékesítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Közösségen belül magyar adóalany terméket értékesít, amit számláz közösségi adóalany felé, de a terméket nem fuvarozzák el Magyarországról, hanem azt belföldön közösségi adóalany értékesíti. A magyar adóalany ehhez szolgáltatást nyújt a közösségi adóalany felé, mint közvetítő. Egyrészt termékértékesítés, illetve szolgáltatásnyújtás szerepel a számlán. Jelen esetben, ha a terméket nem szállítják el, a számlát áfásan kell kiállítani, mint termékértékesítésről és mint szolgáltatásnyújtásról annak ellenére, hogy közösségi adóalany felé számlázunk? Ebben kérem megerősítését. Tisztelettel: Benedekné

Áfaügyben döntött a Kúria: igaza lenne a NAV-nak, de nem bizonyította Cikk

A tagállamok közötti saját vagyon mozgatása – függetlenül a mozgatás céljától – fő szabály szerint termékértékesítésnek minősül, azaz szolgáltatás igénybevétele céljából történő vagyonáthelyezés is eredményezhet az áfafizetési kötelezettség szempontjából termékértékesítést.

Áfa önrevizió Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kérdésem áfa témakörben a következő: Közösségi értékesítésről számlát állítottunk ki 2016. 08. hónapban, 2016. 09. hónapban helyesbítenünk kellett a számlát, aminek a következtében az adóalap csökkent. Ebben az esetben kell-e önrevíziózni a 08. hónapot? Köszönettel a választ.

Közösségi értékesítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem a következő lenne: Egy tagállambeli cég rendel tőlem papír dobozokat, amelyeket nekem Magyarországra kell kiszállítanom, mert ott tölti meg egy másik cég a saját termékével. A töltés után az áru (doboz+töltelék) elhagyja Magyarország területét. Ebben az esetben számlázhatok-e a megrendelő tagállambeli cégnek áfamentesen? Abban az esetben, ha nem szállítom ki a dobozokat a másik céghez, hanem CMR kíséretében átadom a vevőnek, aki a későbbiek során visszajuttatja nekem a lepecsételt CMR okmányt, valamint ad egy nyilatkozatot arról, hogy a dobozokat külföldre betárolta, számlázhatok áfa mentesen? Köszönöm a válaszát!

Számlázás áfaregisztrált partnernek Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az lenne a kérdésem, hogy ha vállalkozásunk (áfás, közösségi adószám van) olyan EU-országbeli külföldi partner felé számláz, amely Magyarországon áfaregisztrációval, adószámmal rendelkezik, akkor a számlázás során milyen módon kell eljárni? Szolgáltatásnyújtás esetén (például tervezés, nem ingatlanhoz kapcsolódó), illetve termékértékesítés esetén (elhagyja az országot) magyar áfakulccsal kell-e számlázni vagy adómentes lesz az értékesítés? Partnerünk magyar közösségi adószámát adta meg (HU...) ezt fel kell tüntetni a számlán? Esetleg a magyar adószámot (...-2-51) ? Köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Térburkolat, esővíz-elvezetés

Nagy Norbert

adószakértő

Lízingzárás könyvelése

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close