138 találat a(z) környezetvédelmi termékdíj cimkére

Környezetvédelmi termékdíj Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy mezőgazdasági társaság fekete fóliát vásárolt egy belföldi kft.-től. Az eladó az alábbi szöveget írta a számlára: "A vevő eseti nyilatkozata alapján a termékdij fizetésére a vevő kötelezett". A társaság saját felhasználására vásárolta a fóliát. Az eladó azt mondta, hogy ebben az esetben a mezőgazdasági társaságnak nincs teendője.Tényleg így van? Válaszukat köszönöm. Vighné Erzsébet

Mentesség, visszaigénylés és új szabályok a termékdíjban Cikk

A környezetvédelmi termékdíjról szóló cikkünk második részében a mentesség, a visszaigénylés szabályait tekintjük át, valamint kitérünk a díjjal kapcsolatos speciális előírásokra. Ladi Zsuzsanna és Mladonyicki Balázs blogjában összefoglalta a július 1-jétől hatályos változásokat is.

Környezetvédelmi termékdíj: lehet, hogy Önnek is fizetnie kell Cikk

Kevés adózó látja át teljesen, és tudja megfelelően alkalmazni a környezetvédelmi termékdíjjal kapcsolatos szabályozást. Pedig mivel igen bonyolult, gyakran változik, sok vállalkozást érint és komoly jogkövetkezmények kapcsolódnak hozzá, nagyon is indokolt foglalkozni vele. A LeitnerLeitner szakmai blogjában Ladi Zsuzsanna és Mladonyicki Balázs cikksorozatban foglalta össze a tudnivalókat.

Bevallás adókról, termékdíjról, tranzakciós illetékről Esemény

2014. július 20. (július 21.)

Környezetvédelmi termékdíj Kérdés

Tisztelt Cím! Az lenne a kérdésem, hogy dobozgyártás esetén, a dobozkészítéshez szükséges hullámkarton alapanyag termékdíját átvállaltuk az eladótól, így a termékdíj-kötelezettség minket terhel. A dobozra ráfóliáztatunk egy védőréteget egy másik céggel, a fóliának van-e termékdíja, ha igen, az kit terhel? Köszönettel a választ.

Környezetvédelmi átalánydíj-fizetők! Fontos határidő közeleg Cikk

Április 1-jétől módosult a környezetvédelmi termékdíj törvény, a csekély mennyiségű csomagolást forgalomba hozó vállalkozás fogalmát a csekély mennyiségű kibocsátó váltotta fel, akik április 20-áig jelentkezhetnek be az adóhatóságnál.

Környezetvédelmi termékdíj Kérdés

Tisztelt Szakértő! Gazdasági társaságunk húsboltot és vendéglátó egységet (éttermet) is működtet. A húsboltban csomagolóanyagot, papírt és nejlontáskát használnak az áru becsomagolásához a vevők részére. Az étteremben vannak olyan vendégek, akik kérik az étel csomagolását hazavitelre.Kérdésem, hogy a csomagolóanyaggal kapcsolatosan kell-e, kellett volna-e környezetvédelmi termékdíjat fizetnünk, illetve mi a teendőnk, hogy szabályosan járjunk el? Köszönöm válaszukat.

Környezetvédelmi termékdij könyvelése Kérdés

A számlakibocsátó a számla aljára feltünteti, hogy a reklámhordozó papír termékdíj összege a bruttó árból X forint. Kell-e ezt nekem (a számlakibocsátó) tételesen könyvelnem, ha igen, akkor hogyan? Vagy a negyedéves bevallás alapján csak a 86.-ba bekönyvelnem egy összegben a befizetési kötelezettséggel szemben? Válaszukat köszönöm.

Környezetvédelmi termékdíj elszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Átalánydíjas környezetvédelmi termékdíjat fizetünk a NAV-nak a csekély importra való tekintettel. Az összeg 12 000 Ft/év. Kérdésem: az összeg csökkenti az adóalapunkat ? Hogyan könyvelendő? Köszönettel várom a választ.

Újabb határidő a cégek nyakán: ez is csökkentheti az iparűzési adót Cikk

Január 31-ig kell eldönteni, hogy a környezetvédelmi termékdíj kötelezettség keletkezésének időpontját az adóköteles termék értékesítésének (felhasználásának) vagy készletre vételének időpontjához kötik a cégek – hívja fel az érintettek figyelmét a MAZARS. A könyvvizsgáló és tanácsadó vállalat rámutat: érdemes számolni, mert az utóbbi változat ugyan előrehozza a fizetési kötelezettséget, de csökkenti az iparűzésiadó-alapot és a kapcsolódó adminisztrációs terheket.

Környezetvédelmi termékdíj bevallás Kérdés

T.Cím! Amennyiben egy cég könyvelője a NAV-hoz benyújtott T180-as nyomtatványon teljeskörű meghatalmazással rendelkezik, jogosult-e környezetvédelmi termékdíj bevallást is beadni, vagy ahhoz másfajta meghatalmazás kell?

Bevallás, áfa, jövedéki, neta, kiva, egyéb adók Esemény

Ebből nőtt az adóbevétel Cikk

Tíz százalékkal, 923,9 milliárd forinttal több adó folyt be tavaly Magyarországon, mint egy évvel korábban. A konjunkturális helyzet ezt nem indokolta. Mivel magyarázható a növekedés?

Környezetvédelmi termékdíj: pórul járhatnak a környezettudatos cégek? Cikk

Akaratlanul is a környezettudatos cégeket sújthatja a 2012-ben bevezetett környezetvédelmi termékdíj szabályozás egy rendelkezése.

Környezetvédelmi termékdíj Kérdés

Tisztelt Szakértő! Uniós országból használt laptopokat vásárolunk, papírdoboz, fólia, illetve raklapos csomagolásban. Kell-e környezetvédelmi termékdíjat fizetnünk, és mi után? Hogyan könyveljük? Árrés szerint adózunk.Milyen információkat kell számlázáskor feltüntetni a termékdíj, és árrés szerinti kötelezettséggel kapcsolatosan? Előre is köszönöm válaszukat.Tisztelettel: Déné

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs