15 találat a(z) könyvelők cimkére

Így bírják a folytonos változásokat a könyvelők és az adótanácsadók Cikk

Felmérést végzett tagsága körében a Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesülete 2018 tavaszán arról, mennyire képes a szakma alkalmazkodni a területet érintő folyamatos jogszabályi, technológiai, üzleti és munkaerőpiaci változásokhoz.

Tételes áfabevallás: túl alacsony az összeghatár, ötszöröse lenne jó Cikk

Komoly adminisztrációs többletterhet ró a mikro- és kisvállalkozásokra, hogy jövőre a jelenlegi egymillióról százezer forintra csökken az áfa-adatszolgáltatás összeghatára – véli a Minősített Könyvelők Egyesülete. Az érdekképviselet ötszázezer forintos adatszolgáltatási határt javasol.

Könyvelők felügyelete Kérdés

18 ezer szakértőt töröltek. Figyelem, új ellenőrök jönnek! Cikk

Tizennyolcezer szakértőt töröltek a képzési hiányosságok miatt a nyilvántartásból. Új felügyelet lesz.

Könyvelőket, adótanácsadókat minősítő rendszert vezetett be az adótanácsadók egyesülete Cikk

A Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesülete XIX. Országos Adójogi konferenciáján adott át első ízben tagjainak minősítő védjegyet és oklevelet, mellyel segít a megbízható könyvelőt, adótanácsadót kereső vállalkozásoknak.

Könyvviteli szolgáltatást végzők áfája július1-től. Kérdés

Adótanácsadó végzettség Kérdés

Tiltakoznak a könyvelők Cikk

A Magyar Könyvelők Országos Egyesülete (MKOE) tiltakozik a pénzmosás elleni küzdelem címén az adóhatóság által generált többletadminisztráció miatt.

NGM: több ezer könyvelőt törölhetnek a nyilvántartásból Cikk

Közel 10 ezer olyan könyvelőt keres meg levélben a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM), akikről nem állapítható meg egyértelműen, hogy rész vettek-e a kötelező továbbképzésen. Akik ezt nem tudják bizonyítani azokat a tárca törli a nyilvántartásból - mondta Balog Ádám, a tárca adóügyekért felelős helyettes államtitkára a szak-ma.hu honlapnak adott interjúban.

Meghosszabbítottuk a határidőt: nyerjen előfizetést az Adózóna-kvízzel! Cikk

Ön mennyire felkészült könyvelő? Tegye próbára tudását, és nyerjen éves Adózóna előfizetést!

Az adótanácsadók és könyvelők harmada veszteséges Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jövőre fokozottan ellenőrzi majd többek között az adószakértőket és a könyvelőket, akik papíron mintegy 20 ezer cégben működnek ezzel a főprofillal, és több mint harmaduk veszteséges - közölte szerdán a Gazdasag.hu.

Minden ötödik számla bűzlik a könyvelőknek Cikk

A vállalkozások által elszámolt költségek közel ötöde esetében megkérdőjelezhető, hogy a vállalkozás érdekében merült-e fel – derül ki a Könyvelőiroda-vezetők Klubja és a Penta Unió Zrt. több mint ezer könyvelőt felölelő anonim felméréséből. Ugyanakkor az ilyen kérdéses számlák többsége esetében a könyvelőt is bevonják a fiktív „elszámolási ügyletekbe”.

Áfaemelés helyett tételes áfa-bevallásra szavaznak a könyvelők Cikk

A Magyar Könyvelők Országos Egyesülete (MKOE) szerint a tételes áfa-bevallás bevezetése kiválthatná a tervezett áfa-emelést - közölte a szervezet szombaton.

Egy évet csúszik a mérlegképesek kreditrendszerének módosítása Cikk

Nem indul tehát a jövő hónaptól a kredites minősítési rendszer. A részletszabályokról szóló rendeletet még nem is tárgyalta a kormány, majd csak egy év múlva kerül erre sor - értesült az Adózóna.

A könyvelők Alkotmánybíróság elé viszik az áfatörvényt Cikk

Alkotmánybírósághoz (AB) fordul a Magyar Könyvelők Országos Egyesülete (MKOE), mert álláspontja szerint a január elsejétől hatályos áfatörvény több rendelkezése is ellentétes az alkotmánnyal - írta a hétfői Magyar Nemzet.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Zöldszüret támogatása II.

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Családi gazdaság

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Műemléképület felújítása fordított vagy egyenes áfa?

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

2019 november
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X