16 találat a(z) könyvelők cimkére

NAV 2.0: Jelentős változás jön júliustól, így lehet sima az átállás Cikk

Július 1-jén indul a NAV 2.0, ami a jelenleginél szigorúbb adatszolgáltatási kötelezettségeket ró az adóalanyokra. Sárospataki Albert, a Billingo.hu online számlázó ügyvezető igazgatója szerint viszont az online rendszerekkel kiküszöbölhetők az átállás nehézségei. Interjúnk.

Így bírják a folytonos változásokat a könyvelők és az adótanácsadók Cikk

Felmérést végzett tagsága körében a Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesülete 2018 tavaszán arról, mennyire képes a szakma alkalmazkodni a területet érintő folyamatos jogszabályi, technológiai, üzleti és munkaerőpiaci változásokhoz.

Tételes áfabevallás: túl alacsony az összeghatár, ötszöröse lenne jó Cikk

Komoly adminisztrációs többletterhet ró a mikro- és kisvállalkozásokra, hogy jövőre a jelenlegi egymillióról százezer forintra csökken az áfa-adatszolgáltatás összeghatára – véli a Minősített Könyvelők Egyesülete. Az érdekképviselet ötszázezer forintos adatszolgáltatási határt javasol.

Könyvelők felügyelete Kérdés

Tisztelt Szakértő! Mérlegképes továbbképzésen hallottam, hogy felállt az a bizottság, amelynek célja a könyvelők felügyelete. Hallottam már olyat is, hogy akár még a könyvelők díját is hivatalból meghatároznák. Ez azt jelenti, hogy minden könyvelőnek, adótanácsadónak minimum ezt az óradíjat kellene alkalmaznia egy adott cég könyvelési díjának meghatározásakor. Ha például én nem a fővárosban könyvelek, akkor nekem a meghatározott díj alapján kell eljárnom, függetlenül attól, hogy az ügyfél valójában mennyit hajlandó fizetni. Állítólag a könyvvizsgálóknál is van ilyen már régóta. Kérem, hogy erről tájékoztassanak. Köszönettel: Reinhardt Éva

18 ezer szakértőt töröltek. Figyelem, új ellenőrök jönnek! Cikk

Tizennyolcezer szakértőt töröltek a képzési hiányosságok miatt a nyilvántartásból. Új felügyelet lesz.

Könyvelőket, adótanácsadókat minősítő rendszert vezetett be az adótanácsadók egyesülete Cikk

A Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesülete XIX. Országos Adójogi konferenciáján adott át első ízben tagjainak minősítő védjegyet és oklevelet, mellyel segít a megbízható könyvelőt, adótanácsadót kereső vállalkozásoknak.

Könyvviteli szolgáltatást végzők áfája július1-től. Kérdés

Tisztelt Cím! "Az Áfatörvény bosszúja.." cikket szíveskedjenek kiegészíteni egy július 1-jétől alkalmazandó példával. Tisztelettel: Önadózó Kft

Adótanácsadó végzettség Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem, hogy 2015-től kötelező-e könyvelőknek a bevallások beküldéséhez az adótanácsadói végzettség? Van-e ilyen jogszabály, ami ezt előírja? Zsu

Tiltakoznak a könyvelők Cikk

A Magyar Könyvelők Országos Egyesülete (MKOE) tiltakozik a pénzmosás elleni küzdelem címén az adóhatóság által generált többletadminisztráció miatt.

NGM: több ezer könyvelőt törölhetnek a nyilvántartásból Cikk

Közel 10 ezer olyan könyvelőt keres meg levélben a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM), akikről nem állapítható meg egyértelműen, hogy rész vettek-e a kötelező továbbképzésen. Akik ezt nem tudják bizonyítani azokat a tárca törli a nyilvántartásból - mondta Balog Ádám, a tárca adóügyekért felelős helyettes államtitkára a szak-ma.hu honlapnak adott interjúban.

Meghosszabbítottuk a határidőt: nyerjen előfizetést az Adózóna-kvízzel! Cikk

Ön mennyire felkészült könyvelő? Tegye próbára tudását, és nyerjen éves Adózóna előfizetést!

Az adótanácsadók és könyvelők harmada veszteséges Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jövőre fokozottan ellenőrzi majd többek között az adószakértőket és a könyvelőket, akik papíron mintegy 20 ezer cégben működnek ezzel a főprofillal, és több mint harmaduk veszteséges - közölte szerdán a Gazdasag.hu.

Minden ötödik számla bűzlik a könyvelőknek Cikk

A vállalkozások által elszámolt költségek közel ötöde esetében megkérdőjelezhető, hogy a vállalkozás érdekében merült-e fel – derül ki a Könyvelőiroda-vezetők Klubja és a Penta Unió Zrt. több mint ezer könyvelőt felölelő anonim felméréséből. Ugyanakkor az ilyen kérdéses számlák többsége esetében a könyvelőt is bevonják a fiktív „elszámolási ügyletekbe”.

Áfaemelés helyett tételes áfa-bevallásra szavaznak a könyvelők Cikk

A Magyar Könyvelők Országos Egyesülete (MKOE) szerint a tételes áfa-bevallás bevezetése kiválthatná a tervezett áfa-emelést - közölte a szervezet szombaton.

Egy évet csúszik a mérlegképesek kreditrendszerének módosítása Cikk

Nem indul tehát a jövő hónaptól a kredites minősítési rendszer. A részletszabályokról szóló rendeletet még nem is tárgyalta a kormány, majd csak egy év múlva kerül erre sor - értesült az Adózóna.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Készpénzes számla, pénztárgép, adatszolgáltatás

Szolnoki Béla

adószakértő, könyvvizsgáló

Számviteli bizonylat 2020.07.01-től

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Egyéni vállalkozó egyben őstermelő is

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close