148 találat a(z) könyvelő cimkére

Könyvelőket gyanúsítanak milliárdos áfacsalással Cikk

Tíz hónapos előkészítő munka eredményeként sikerült azonosítani egy könyvelő-házaspár vezette adóminimalizáló elkövetői kört, akik egymilliárd forintot meghaladó áfahiányt okoztak a költségvetésnek – közölte honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Könnyen ráfázhat a könyvelő, ha adótanácsokat is osztogat Cikk

A könyvelői munka – „hivatalosan” számviteli szolgáltatás – összetett tevékenység, sok mindent magába foglal. Kérdés, hogy vajon az adótanácsadás is e körbe tartozhat-e? Az alábbi, a valóságban is megtörtént eset tanúságait ajánlom minden könyvelő figyelmébe.

Tiltakoznak a könyvelők a számlarendelet ellen Cikk

A Magyar Könyvelők Országos Egyesülete (MKOE) tiltakozik a Nemzetgazdasági Minisztérium által hozott úgynevezett "számlarendelet" előírásai ellen.

Alkalmi munkavállalói szerződés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kft.-nél a könyvelési faladatokat a könyvelő alkalmi munkavállalóként látja el. Havonta 5 napra jelentjük be. Kérdésem, hogy helyes-e, ha az alkalmi munkavállalói szerződést úgy készítjük el, hogy napi 8 óra a ledolgozott munkaórák száma és kötetlen a munkaidő-beosztás? Válaszát tisztelettel köszönöm.

Könyvelőket, ügyvédeket vádol adócsalással és sikkasztással a NAV Cikk

Lezárták az államnak 800 millió forint kárt okozó cégtemető ügyében indított nyomozást. Adócsalás és sikkasztás miatt 157 ember, köztük könyvelők, ügyvédek ellen javasol vádemelést a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) - hangzott el péntek este az M1 Híradójában.

Az új számlarendelet miatt tiltakoznak a könyvelők Cikk

A Magyar Könyvelők Országos Egyesülete tiltakozik az új számlarendelet ellen – írja az Országos Sajtószolgálat (OS).

Vigyázat, csalók igényelhetik vissza adóját! Cikk

A NAV Közép-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatósága az utóbbi időben több olyan esetben is folytatott nyomozást, amelynek gyanúsítottjai magánszemélyek nevét felhasználva jogosulatlanul igényeltek vissza személyi jövedelemadót.

Könyvelői szerződés Kérdés

Tisztelt Szakértők! Egyéni vállalkozóként végzem egy cég könyvelését. A szerződésben kikötötték, hogy be kell járnom, és az ő programjukon kell elvégeznem a munkát, mivel már olyan mennyiségű számla van a cégben. Kivéve a bérszámfejtést, azt a sajátomon. Hat hónapja vagyok ott, és többszöri írásbeli kérésre sem hajlandók a programot betanítani. Így gyakorlatilag az éves mérlegbeszámoló elkészítése is nehézségekbe ütközik. A programozó cég segít telefonon, de ez kevés. Ezen felül minden anyagot rendszeresen késve kapok meg, a tavalyi utolsó negyedéves tételek berögzítésével is el vannak maradva. Írásban többször kértem őket, de halogatnak. Egy hete felmondtam, a szerződésben rögzített 3 hónapos felmondási idővel. Úgy érzem, hogy a fent leírtak kimerítik a súlyos szerződésszegés fogalmát. Nincs részletesen szabályozva a szerződésben, hogy milyen esetben mi a szankció, ezért sem mondtam fel azonnali felmondással. Kérdésem,hogy kötelezhető vagyok-e a mérlegbeszámoló elkészítésére a fenti hiányosságok mellett? Köszönöm válaszukat!

Négymilliárdos adócsalással vádolnak egy tatabányai cégcsoportot Cikk

A főügyészség közleménye szerint K. A. 2007 előtt cégeket alapíttatott vádlott-társaival, de a vállalkozások tevékenysége során keletkező adó- és járulékfizetési kötelezettségeket nem teljesítették, a hasznot pedig szétosztották.

Jön a bírság, ha ezekről elfeledkezik Cikk

Nagyon sokszor hallani a vállalkozóktól, hogy a társasági adót az éves kötelezettség 90 százalékáig kell feltölteni. Ez nem így van. Az adót a várható adó 100 százalékára fel kell tölteni. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy korántsem csak az adóhatóság felé vannak kötelezettségeink év vége felé. A Piac és profit összeszedettk néhány dolgot, amire ha most szakítunk időt, megúszhatjuk a bírságot.

Meddig terjed a könyvelői felelősség? Cikk

Mire vonatkozhat a könyvelői felelősség? Saját érdekében meddig kell megőriznie egykori ügyfelének iratait? Olvasói kérdésre szakértőnk, Szolnoki Béla válaszolt.

Szabályzat a pénzmosásról Kérdés

Megbízásos jogviszonyban könyvelek egy Kft-nél, így rendelkeznem kell a szabályzattal, miszerint "Kijekölt személy bejelentése" elnevezésű nyomtatványon be kell jelenteni egy kiemelt személyt, aki a szolgáltató vezető beosztású alkalmazottja. Nekem, mint szolgáltatást végzőnek ilyen alkalmatottam nincs.Ilyen esetben mi a teendő, kit kell kiemelt személynek tekinteni? Válaszát előre is köszönöm.

Ennyit keresnek a könyvelők Cikk

A könyvelők fizetése már nem éri el az országos átlagot sem, munkájuk ugyanakkor várhatóan jövőre sem csökken. Jobb helyzetben vannak a főkönyvelők, akik megközelítőleg kétszer annyit visznek haza havonta – derül ki a PENTA UNIÓ Zrt. legfrissebb felméréséből.

Egy cégtörlés kálváriája Cikk

Tájékozatlan ügyintézőkre, óriási papírmunkára, ismétlődő üresjáratokra számíthat az, aki meg akarja szüntetni a cégét. Szerzőnk egy bt végelszámolásának történetét és tanulságát írta le.

Akár 20 millióra is bírságolható a könyvelő és az adószakértő Cikk

Már 2013. július elejétől hatályosak a pénzmosás megelőzéséről 2007. évi CXXXVI. (Pmt.) törvény új szabályai, amelyek 90 napot adtak a belső szabályzatok átdolgozására, azaz szeptember 28-áig kellene ezeket korszerűsíteni. A törvény megsértése esetén a felügyeletet ellátó szerv drasztikus bírságokat vethet ki.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kata

Szipszer Tamás

adószakértő

Ifa külföldi gyakornok után

Szipszer Tamás

adószakértő

VISSZADÓ

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs