20 találat a(z) könyv cimkére

Adásvétel magánszemély és cég között Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy adószámos magánszemély könyveket ad el rendszeresen egy cégnek, erről számlát állít ki. Mit kell tőle vonnia a kifizetőnek, és hogyan kell bevallani? Válaszát köszönöm.

Könyvértékesítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk könyvgyártással és -értékesítéssel foglalkozik, amit 5 százalékos áfá-val számlázunk a megrendelőnek. Előfordul olyan eset, hogy a könyv borítóját nem mi, hanem egy másik cég gyártja le nekünk, és az lenne a kérdésem, hogy ebben az esetben a könyvborító is 5 százalékkal adózik, mint a termékkel kapcsolatos járulékos költség, vagy ez így 27 százalékkal?

Külföldi tulajdonú könyvek árusítása Kérdés

Belföldi tulajdonú nyomdaipari és kereskedelmi kft. magyar nyelvű könyvek legyártására kapott megrendelést egy ciprusi székhelyű könyvkiadótól. A könyvek átvétele Magyarországon történik, a számla így az 5 százalék áfát tartalmazza. A megrendelő nem vinné el a könyveket, hanem a kft. azt az általa üzemeltetett web-áruházban árusítaná. A ciprusi könyvkiadó részére a havi értékesítés alapján kellene a viszonteladói árat megfizetni. Jól gondolom-e, hogy a fizetendő viszonteladói árat a ciprusi könyvkiadónak áfamentesen kell-számláznia és azt a kft. a közösségi országokból történt beszerzésekre vonatkozó szabályok szerint kell kezelje? (A 27 százalék áfát befizetendőként bevallani és vissza is igényelhető, ezen túl a 14A60 Összesítő nyilatkozatot kell beadni.) Egyéb teendő van-e a leírt ügylet kapcsán ? Válaszukat előre is köszönöm.

Munkaszerződést kell kötni alkalmi munkavállalókkal is Cikk

Januártól az egyszerűsített foglalkoztatás keretébe tartozó munkaviszony létesítéséhez úgynevezett blanketta-munkaszerződést kell kötni; ez lép az alkalmi munkavállalói (AM) könyve helyébe.

Szüreti ellenőrzések: 110 feketemunkás Etyek mellett Cikk

Egy munkaerő-közvetítéssel foglalkozó vállalkozás 110 szüreti munkást foglalkoztatott kitöltetlen alkalmi munkavállalói könyvvel Etyek térségében - közölte az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF) pénteken.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Minimum tb-járulék

Széles Imre

tb-szakértő

Csekély értékű ajándék

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close