23 találat a(z) kölcsönzés cimkére

Folyamatosan olvad a munkaerő-kölcsönző cégek száma Magyarországon Cikk

Bár a munkaerő-kölcsönzés egyre népszerűbb foglalkoztatási forma a hazai vállalkozások körében, a 2014-es csúcs után mégis évről évre csökken a munkaerő-kölcsönző cégek száma. A február 28-ig esedékes biztosítékemelés pedig további cégmegszűnésekhez vezethet – derül ki az Opten céginformációs szolgáltató adatbázisából.

Munkaerő-kölcsönzés Kérdés

Tisztelt Adózóna ! Munkaerő hiánya miatt másik vállalkozás átadná pár napra szakmunkásait, ki-beléptetések nélkül szeretnénk megoldani. Hogyan lehet egyik, illetve másik fél részéről ezt dokumentálni, és milyen formában, milyen bejelentési (nyomtatvány) kötelezettségek mellett? Köszönöm előre is válaszukat.

Autókkal üzletelő bűnbandát füleltek le Cikk

Nagy értékű gépjárművekre szakosodott bűnszövetséget számolt fel a rendőrség, a banda tagjai nagy értékű gépkocsikat kölcsönöztek jellemzően külföldön, majd azok többségét hamis papírokkal itthon értékesítették. A csalással okozott kár a szakértői vélemények szerint megközelíti az egymilliárd forintot – közölte Szabó Zita, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szerdán az MTI-vel.

HIPA - közvetített szolgáltatás 1. Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkaerő-közvetítéssel és -kölcsönzéssel foglalkozó cég nagyobb partner cégei kétféle megbízást adnak ügyfelemnek: 1. Partner cég által meghatározott pozícióra embert kell felkutatniuk, melynek eredményeként a partner cég munkaszerződést köt a kiközvetített emberrel (közvetítés), mely iparűzési adóalap csökkentésre nem alkalmas. 2. Partner cégen belüli kisebb részfolyamatokra keresnek rövid távon (olcsó) munkaerőt, melyet az ügyfelemmel kapcsolatban levő iskolaszövetkezetben dolgozó diákokkal oldanak meg, melynek eredményeként nem kötnek munkaszerződést a diákokkal, így közvetítésnek nem számít. Kérdése: Az iskolaszövetkezettől megvásárolt "diákmunka szolgáltatás" közvetített szolgáltatásként levonható-e az adóalapból? - Hiszen megbízási szerződést kötnek a partner céggel, melynek tárgya az elvégzendő kisebb munkafolyamat (például adatrögzítés, csomagolás) és nem a munkaerők közvetítése. - Megbízási szerződésük tartalmazza, hogy ehhez közvetített szolgáltatói teljesítményt vesznek igénybe. - Számláikban 100 százalékban továbbszámlázzák ezt és a számlán megjelenik, hogy "számla közvetített szolgáltatást tartalmaz" Igyekszünk nagyon körültekintően eljárni, ezért a szakmai véleményét szeretném kérni abban, hogy lehetnek-e még "buktatók" a fenti gazdasági eseményben akár számlázás, akár szerződés vonatkozásában?

Bankkártyás borravaló - kölcsönzött munkaerő Kérdés

Kedves Szakértő! Kávézó ügyfelem csak kölcsönzött munkaerőt alkalmaz, saját munkavállalója nincsen. A kérdésem az lenne, hogy ilyen esetben a bankkártyás borravalót kinek kell számfejtenie, bevallania és kifizetnie (a kölcsönző cégnek vagy ügyfelemnek)? Véleményem szerint az egyértelmű, hogy ez a bankkártyás borravaló az szja törvény értelmében a kifizetéskor számfejtendő bérként, melyből csak nyugdíjjárulékot szükséges vonni. Segítségét előre is köszönöm.

Munkaerő-kölcsönzés Kérdés

Tisztelt Adózóna! Cégünk munkaerő-kölcsönzéssel, munkaerő-közvetítésével foglalkozik. MiIyen adóterhet jelent, vagy jelent-e egyáltalán, ha cégünk a leendő munkaerő, illetve a meglévő alkalmazottak számára buszt biztosít felvételiztetés, vagy munkába járás céljából egy távoli városban, illetve ha fizeti a leendő vagy meglévő munkaerőnek a szállást egy munkásszálláson?

Munkaerő-kölcsönzés feltétele Kérdés

Szeretnék segítséget kérni abban, hogy ha egy cég szeretne foglalkozni munkaerő kölcsönzéssel, akkor milyen szakmai végzettséget kell igazolni? Ha van valakinek egy bérügyintézői és egy tb szakelőadói végzettsége, az elég-e az engedély kiadásához? Ki és hogyan adja ki az engedélyt, és van-e különbség abban, hogy Magyarországra vagy az EU-ba kölcsönöz munkaerőt? Köszönöm előre is a választ.

Segítség, kölcsönbe adtak! A munkaerő-kölcsönzés szabályai Cikk

Noha a munkaerő-kölcsönzés intézménye nem új keletű és jogszabályok által szigorúan szabályozott, ennek ellenére az e tevékenységben érintett munkavállalók helyzete gyakran jóval „bonyolultabb” és bizonytalanabb, mint a „szimpla” jogviszonyban alkalmazott társaiké.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Nyugdíj számítása ekhósnál

Winkler Róbert

nyugdíjszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 február
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
hirdetÉs