27 találat a(z) kórház cimkére

Katás vállalkozó táppénze Kérdés

Tisztelt Szakértő! Főállású katás egyéni vállalkozó, havi 50 ezer forintos tételes adófizető. 2018. április 23-május 28-ig műtik, kórházban lesz, emiatt keresőtevékenysége szünetel. Érdeklődöm, hogy kaphat-e erre az időszakra táppénzt, és a tételes adó fizetése alól hogyan mentesülhet erre az időszakra? Köszönöm segítségüket.

Kata, táppénz Kérdés

2016, 2017, 2018 katás egyéni vállalkozó havi 75 ezer forintos befizetéssel. Mit kell leadni és milyen jövedelmet kell igazolni, hogy táppénzt kapjon? 2017. december 22-24. között kórház, 2017.12.25-től táppénz, de lehet, hogy kitart febr végéig térdműtét miatt. A NAV felé hogyan jelezzem, mit kell kitölteném, hogy beteg lett, és ne írják elő a katát. Köszönöm.

Ünnepek: a kórházak és a mentők folyamatosan, a patikák ügyeleti rendben működnek Cikk

Folyamatos és zökkenőmentes lesz betegellátás a karácsonyi időszakban is az Állami Egészségügyi Ellátó Központ fenntartásában működő intézményekben, kórházakban, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) is teljes készenlétben áll az ünnepek alatt. A patikák ügyeleti rend szerint lesznek nyitva.

Szerelési hiba a kórházban – fogházat kaptak a felelősök Cikk

A másodfokon eljáró Győri Törvényszék is felfüggesztett fogházra ítélte pénteken a mosonmagyaróvári kórházi haláleset négy vádlottját, helyben hagyva az első fokon eljáró Mosonmagyaróvári Járásbíróság tavaly június 8-ai határozatát – tájékoztatta a Győri Törvényszék sajtószóvivője az MTI-t.

Magánszemély által munkaidőn kívül végzett munka közben történt súlyos baleset Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ismerősömnél egy veszélyes fa kivágását végezte egy ismerős, segítségképpen. A munka végzése közben a fiatalember súlyos balesetet szenvedett, leesett és eltörött egy gerinc csigolyája. Kórházban van, megműtötték. Kinek, mi a további teendője, és kinek milyen problémája származhat az ügyből? Benkéné

Alapítványi támogatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy közhasznú alapítvány adományokat gyűjt és alapító okirata szerint egy kórház és rendelőintézet korszerű működéséhez szükséges feltételeket, felújításokat, tárgyi eszközök beszerzését, a kórház dolgozóinak szakmai képzését támogatja. Az alapítványhoz a kórház és rendelőintézet igazgatója olyan kéréssel fordult, hogy mivel a kórház létezése egy nevezetes évfordulóhoz érkezett, szeretnének a kórház történetéről könyvet kiadni, melyhez kérik az alapítvány támogatását. Az alapítvány a kuratórium döntése alapján megadta a pénzügyi támogatást a könyv kiadásához. A könyvkiadás számlája a kórház nevére szól, melyet a támogatásból a kórház egyenlített ki. Kérdésem a következő: terheli-e az alapítványt bármilyen adókötelezettség ? Köszönettel Erdélyi Jánosné email: [email protected]

Ezeknek a kórházaknak a legnagyobb az adósságuk Cikk

A tavalyi 45 milliárd forintos adósságkonszolidáció ellenére április végén ismét 28,1 milliárd forintra duzzadt a kórházak tartozása, amely egyetlen hónap alatt 5,5 milliárd forinttal ugrott meg – írta a Magyar Nemzet szombaton a Magyar Államkincstár adatai alapján.

Óriási a tartozásuk – áfacsökkentésben reménykednek Cikk

Már 45 milliárd forinttal tartoznak a kórházak az orvostechnikai eszközöket beszállító vállalkozásoknak. A cégek az egészségbiztosítási kassza év végi maradványának szétosztásában bíznak.

Gyógyszer, kórházi ellátás: ennyit kell érte fizetni Észtországban Cikk

Észtországban zömmel munkáltatói befizetésekből finanszírozzák a társadalombiztosítást, de a magánszemélyeknek is a zsebükbe kell nyúlniuk, ha gyógyszerre vagy kórházi ellátásra van szükségük.

Ma hagyja ki a patikát és az orvost! Cikk

Ma, a Semmelweis-napon zárva lesznek a gyógyszertárak, a háziorvosi rendelők és a szakrendelők, továbbá a közszolgálati tisztviselők napján szünetel az ügyfélfogadás a kormányhivatalok és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ügyfélszolgálatain.

Kórházi napidíj: nem megy simán a cseheknél sem Cikk

A cseh kormány szerdai döntése szerint hatvan korona, azaz mintegy 720 forint lesz az új kórházi napidíj.

Mennyit kell fizetnünk, ha beutaló nélkül megyünk kórházba? Cikk

Összeszedtük, milyen költségekkel kell számolnunk, ha anélkül megyünk kórházba, hogy beutalót kapnánk.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Reklámajándék 2.

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Eltulajdonított eszköz

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Meghiúsult tárgyieszköz-értékesítés

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close