5 találat a(z) kézimunka cimkére

Hetes adószám Kérdés

Népi játszóház vezetője vagyok. Alkalmanként játszót szoktam tartani, és kézműves terméket is szoktam késziteni (ezt is alkalmanként), hogy például falunapokon megismerjék a tevékenységemet. Ritkán előfordul, hogy értékesítem a terméket. Elmentem az adóhivatalba megkérdezni, hogyan végezhetem ezt a tevékenységet. Ott kaptam egy listát, kiválasztottam a tevékenységeket, és a 7-es adószámot javasolták. Alanyi adómentes, adószámos magánszemély lettem. Most jön a hideg zuhany. Az egyesületben – ahol többnyire játszóztam –felhívták a figyelmemet, hogy nem tudják most már elfogadni ezt az adószámot. Nem jó. Kérdésem az, milyen adószámot vagy engedélyt kérjek ezekre a tevékenységekre, hogy szabályos legyen? Számlát mindíg adtam, a legkisebb tételről is. Továbbra sem szeretnék szabályt szegni. A másik kérdésem az, gyakran vagyok munkanélküli vagy közfoglalkoztatott. Jövedelem kiegészítés céljából, ha lenne rá kereslet, szőhetnék-e szőnyeget például? Milyen összegig, hogy ne veszítsem el az ellátásomat? Ez a tevékenység ugyanis nem rendszeres, alkalomszerű. Példának okáért lassan két éve nem tudom igénybe venni az adószámos tevékenységet. Egyik ok, hogy nem fogadják el az adószámomat, a másik, hogy nincs kereslet. Köszönöm szépen.

Karácsonyi vásáron árulná saját termékeit? Így kell adóznia Cikk

A karácsonyi vásárokon, piacokon sokan próbálják eladni az általuk készített termékeket. Hogyan kell adózni a különböző kézimunkák (karkötők, hajcsatok, hajgumik, kitűzők, pulóverek stb.) értékesítéséből származó bevétel után?

Ingó értékesités Kérdés

Egy magánszemély különféle esküvői kellékeket vásárol, illetve maga készít például gyűrűpárnát. Ezeket interneten, illetve börzén fogja értékesíteni. Szükséges-e adószámot kérnie? Ha nem éri el az ebből származó éves bevétel a 600 ezer forintot, bevallást kell tennie? Ha igen, melyik sorban, és milyen adókötelezettség terhel? Köszönöm.

Karácsony ide vagy oda, ők sem ússzák meg az adózást Cikk

Reneszánszukat élik a kézzel készített ajándékok, így karácsony tájékán is egyre többen próbálnak kiegészítő jövedelemhez jutni kézimunkák készítéséből és árusításából. Tudni kell, hogy az így szerzett jövedelem is adóköteles; cikkünkben fogódzót nyújtunk a vonatkozó adózási szabályok megismeréséhez.

Nyugtaadási kötelezettség Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az egyik ügyfelem azt a kérdést tette fel, hogy mennyi összegig lehet nyugtát adni. Az ügyfél most kezdte újra a tevékenységét, párnahuzatokat, székre huzatokat, plüssállatokat készítenek megrendelésre, és a vevők többsége nem kér számlát, viszont ők szeretnének nyugodtan aludni, így bevételt is produkálni. Számlatömbjük van. Köszönettel: Kamarásné Judit

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egyházból egyesület – ingatlanok

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Finacont Kft

Alapítvány átad

Kis Gábor

számviteli és adótanácsadás

Finacont Kft

Mezőgazdasági vállalkozóból őstermelő

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs