42 találat a(z) kézi számla cimkére

NAV online számla Kérdés

Tisztelt Szakértő, A 2018. július 1-től hatályos online számlázási rendszerrel kapcsolatban kérem szíves válaszukat. Idén ősszel cégünket végelszámolással megszünteti a külföldi anyavállalat, így el szeretnénk kerülni az integrált rendszer módosításával kapcsolatos többlet munkát és költségeket erre a rövid, maximum 4 hónap időtartamra. Számláinkat a külföldi anyavállalatunk által működtetett integrált rendszerrel állítjuk elő. Az összes leányvállalat ezt a rendszert használja, különböző országokban. Helyesen járunk-e el akkor, ha a belföldi értékesítéseinkről, kézi számlát állítunk ki, és a NAV webes felületén bejelentjük a 100 ezer forint feletti áfatartalmúakat? Belföldi számlázásaink száma minimális, havonta körülbelül 2-3 számláról van szó. A többi közösségi, illetve harmadik országba történő értékesítéseinkről továbbra is az integrált rendszerrel történne a számlázás. Be kell-e jelenteni a NAV-nak, ha áttérünk kézi számlázásra (csak a belföldi értékesítéseink tekintetében)? Köszönöm megtisztelő válaszukat.

Kötelező adatszolgáltatás - számlázás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném megtudni, hogy azon adózók, akik számlázóprogram helyett továbbra is kézi számlát állítanak ki, hogyan kell majd adatot szolgáltatniuk 2018.07.01-től a NAV részére a 100 ezer forintot meghaladó áfát tartalmazó számláikról? Van már erre vonatkozólag valamilyen törvényi előírás? Válaszát előre is köszönöm!

Egyéni vállalkozó adózása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Segítséget szeretnék kérni, a következő kérdésem lenne: egyéni vállalkozásként fitnessedzéseket tartok, de még egyetemre járok nappali szakon. Pénztárgép-kötelezett lennék, de ha a kézzel kiállított számlákat lejelentem a NAV felé, akkor nem kell pénztárgép, ugye? Mi a nyomtatvány neve, amin le kell majd jelenteni a NAV felé a számlákat? S ugye 27%-os áfás számlát kell kiállítani? Előre is köszönöm a válaszukat.

Webáruház számlázási szabályai Kérdés

Szeretném megkérdezni, hogy webáruházi értékesítés esetében elegendő-e kézzel kiállított számla, vagy kötelező-e számlázó program használata? Esetleg várható-e online számlázási kötelezettség? Köszönöm szépen!

Számlázóprogram használata Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy cég új tevékenységgel bővíti tevékenységi körét.Eddig nem használt számlázóprogramot. Az új tevékenységéhez számlázóprogramot vásárol.Köteles-e ezután valamennyi számláját gépi úton előállítani, vagy megtehet-e azt, hogy az új tevékenységére gépi számlázást, a többi tevékenység tekintetében pedig, ahogy eddig is, kézi számlákat állít ki? Sok esetben nem is lenne megoldható a gépi számlázás, mivel a számla kiállítása nem helyhez kötött, hanem változó helyszíneken történik. Tisztelettel várom válaszát.

Számlázás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Arra szeretnék választ kapni, hogy szerződéses megállapodás alapján a bérleti díjat mindig a következő hónapban számlázzuk, és a fizetési határidő is következő havi, a 2015. december hó 01-31-ig terjedő időszakra szóló számlát milyen teljesítési határidővel kell kiállítani? És a 2016. januárit? Még egy kérdésem lenne: úgy hallottam, hogy 2016. január 1-jétől nem lehet kézi számlát használni, csak számlázóprogrammal előállitottat. Igaz ez? Vagy csak minden kézi készpénzes számlát be kell jelenteni a NAV-nak, és nincs a tevékenységek között a bejelentésikötelezettség-mentesség? Sürgősen szeretném válaszukat megkapni. Köszönettel.

Sztornó számla Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. kézi számlát állít ki, és az az eset állt elő, hogy egy számlát hibásan állított ki, amit az üzleti partnere kifogásolt, ezért sztornózta a számlát. Az összegben volt a hiba. A hibás számlát követően állított már ki készpénzes számlát, így a folytonosság nem tartható. Szabályos így? Vagy mi lehet a megoldás? Válaszát köszönöm!

Jelentési kötelezettség a NAV részére Kérdés

Tisztelt Adózóna! Katás, mellékállású, alanyi adómentes egyéni vállalkozó vagyok. Tevékenységi köröm: 6920 '08 Számviteli, könyvvizsgálói, adószakértői tevékenység (főtevékenység). Csak kézi számlatömböt használok. Érdeklődni szeretnék, hogy kell-e a NAV részére jelentem az általam kibocsátott számlákat? Előre is köszönöm szíves válaszát. Üdvözlettel, Kálmán Csaba.

Számlatömb érvényessége Kérdés

Tisztelt Szakértő! A bejövő költségszámlák között előfordul olyan kézi számla, aminek a sorszáma AJ7S-N és 6 darab szám. Használhatók-e még ezek a számlatömbök? A napokban több ilyen számlát is kapott a cég különböző vállalkozóktól, és befogadta azokat. Véleményem szerint ezeket selejtezni kellett volna 2007. december 31-én. Kérem szépen, segítsen eligazodni, hogy mi a helyes eljárás ilyen esetben. Milyen törvényre tudok hivatkozni, ha mégis szabálytalan a kiállított számla? Várom megtisztelő válaszát. Üdvözlettel. Sz.E.

Kézzel írt számla javítása Cikk

Hogyan lehet, illetve kell kijavítani a kézzel írt számlát? Olvasói kérdésre Bartha László adójogi szakjogász válaszolt.

Számlázással és számla módosításával, korrigálásával és érvénytelenítésével kapcsolatos tudnivalók Kérdés

Tisztelt Szakértő! Abban szeretném a segítségét kérni, hogy milyen jogszabályokra, előírásokra kell tekintettel lenni a számla kiállításával, módosításával, helyesbítésével illetve érvénytelenítésével kapcsolatosan. Milyen tartalmi és jogszabályi feltételeknek kell megfelelni a gépi számlázáskor, illetve a kézi számla kiállításánál? Köszönettel: Benkő Eszter

Számlakibocsátás – online pénztárgép Kérdés

Tisztelt Szerkesztőség! 2014. április 1-jén megjelent a NAV honlapján a fenti címmel egy tájékoztatás. Szeretném a véleményüket kérni ebben a témában. Ha a vevő számlát kér, valóban az a helyes, ha nem ütjük be az online pénztárgépbe, és csak a kézi kiállítású számlát kapja meg? Így ezt a számlát kell a könyvelésben rögzíteni? Ebből következik-e az is, hogy jelenteni kell a PTGSZLA nyomtatványon a számlaforgalmat?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Őstermelő traktor beszerzése

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Életkori pótszabadság

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Rehab mentor

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 november
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetÉs