169 találat a(z) készpénz cimkére

Karosszérialakatos tevékenysége, online kassza 2017.01.01-től Kérdés

Tisztelt Tanácsadó! Segitséget szeretnek kérni a pénztárgéppel kapcsolatban: Az ügyfelem karosszériajavítással foglalkozik, a munkáit biztosító felé számlázza, a biztosító átutalással fizeti meg a számlák értékét. A vállalkozásban nagyon csekély készpénzes számla. Az éves forgalom 95 százaléka átutalásos számla, az 5 százalék készpénz abból tevödik ki, hogy a cascós javítás alkalmával az önrészt fizetik meg, illetve egy nagyon kevés készpénzes javítás. Kérdésem: ügyfelemnek igy is kötelező-e a pénztárgép használata, vagy van-e lehetőség, hogy mentességet kapjon, ha van, hogyan, mit kell tennie? A számlákat számítógépes számlázó programmal készítő programozó azt mondta, még bövthető egy olyan lekérdező résszel, ami az adóhatósági ellenőrzéshez az adatszolgáltatást biztosítja. Elöre is köszönöm Kutasi Gabriella

Külföldön történő gépvásárlás készpénzért Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem Németországban szeretne gépet vásárolni (mintegy 5 millió forint) készpénzért. Van-e akadálya ennek, illetve itthon milyen kötelezettsége van ezzel? Gondolok itt a hazai 1,5 millió forintos korlátra. Előre is köszönöm a válaszát.

Ez vár a 100 ezer dollárnál több készpénzt bevalló ukrán politikusokra Cikk

Az ukrán főügyészség ellenőrizni fogja azokat a parlamenti képviselőket és más tisztségviselőket, akik a vagyonbevallásukban 100 ezer dollárnál nagyobb készpénzt vallottak be, hogy befizették-e az adót a megjelölt összeg után – jelentette ki Jurij Lucenko főügyész keddi kijevi sajtótájékoztatóján.

Cafetéria 2017 Kérdés

A válaszokból nem egyértelmű számomra, hogy a vállalkozásoknál a caferétia összege SZÉP kártya 450 000 (figyelembe az egyes zsebeket meghatározó maximumot) és pluszban adható 100 000 forint pénzösszeg, vagy a 450 000 Ft összeget úgy kell figyelembe venni, hogy ez a maximum, tehát SZÉP-kártya és a készpénz összege? Köszönöm előre is válaszukat.

Magánbankkártyával fizet céges vásárláskor: így lehet elszámolni Cikk

Lehetséges-e, illetve nem jogsértő, ha valaki például céges levelet ad fel, kér róla céges számlát, annak végösszegét saját magán bankkártyájával fizeti ki, majd utána ezt a pénzt kiveszi a cég házi pénztárából? Inkább céges bankkártyával kellene fizetni vagy készpénzzel? – kérdezte olvasónk. Sinka Júlia, okleveles adószakértő válaszolt.

Illetékfizetés készpénz ajándékozása után Kérdés

Édesapám 2 millió forint készpénzt ajándékozna nekem. Kell-e utána illetéket fizetni, a megajándékozottnak van-e még egyéb fizetni való utána?

Készpénzes bizonylat könyvelése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem alapja a korábban az Önök egyik szakértője adott válasz, ez a következő: http://adozona.hu/kerdesek/2014_5_16_Kezi_nyugtas_bevetel_konyvelese_wuf Kérdésem az lenne, hogy miként értelmezhető az azonnali könyvelés abban az esetben, ha egy vállalkozás könyvelőcéget foglalkoztat? Azt nem értem, hogyha képződik egy készpénzes bizonylat egy vállalkozásnál, akkor az nyilván csak következő hónapban lesz lekönyvelve, hiszen ekkor kerül leghamarabb a könyvelőirodához a bizonylat. Így nem sérül az azonnali könyvelés elve? Ez mivel magyarázható? Meddig tolerálható a könyvelés halasztása? Vagy ez a kötelezettség nem így értendő? Válaszát köszönöm.

Visszáru Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy partnercég egy évben egyszer lehetőséget biztosít arra, hogy árut visszavesz. Viszont ragaszkodik ahhoz, hogy készpénzben számlázzuk vissza az árut, ő pedig abban az értékben készpénzben kiszámlázz újabb árut. Megteheti ezt? Mi azt szeretnénk, hogy visszavételezze az árut és az új vásárlás értékébe számítsa be. Ha kérhetem, válaszában a törvényi helyet is jelölje meg ami erre lehetőséget biztosít. Köszönöm!

Szokásos piaci ár az eljárási, az áfa- és az szja-szabályokban Cikk

A szokásos piaci árat a társasági adón kívül az általános forgalmi adóról, a személyi jövedelemadóról szóló törvény, továbbá az adózás rendjéről szóló törvény is szabályozza. Ezúttal itteni alkalmazását vesszük sorra, különös tekintettel az eljárási törvényben foglaltakra.

Bérleti díj szja-vonzata Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó katás ügyfelem bérli az üzlethelyiségét, magánszemélytől. A bérleti szerződésben rögzítették, hogy a közterheket a bérbeadó fizeti. Az szja-levonást és -bevallást a bérbeadó kérésére nem tesszük meg. A teljes bérleti összeg készpénzben kifizetésre kerül. Jól járunk-e el? Tisztelettel.

Készpénz bejelentése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Van bejelentési kötelezettsége egy kft.-nek, ha a kft. a tulajdonosoknak, mint magánszemélyeknek évente egyszer (szerződés szerint) 2 millió forintnál nagyobb összegű bérleti díjat fizet ki a telek használatáért készpénzben? Köszönöm.

Négymillió embernek százezer forint kápéban Cikk

Az alkalmazottak kedvezményes adózás mellett évente százezer forintot kaphatnak készpénzben. A közszféra alkalmazottjainak ezen felül 100 ezer forintot, míg a magánszféra dolgozóinak 350 ezer forintot utalhat Szép-kártyára a munkáltató – olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium közleményében.

Cafeteria: készpénznek vehetjük Cikk

Csütörtökön kerül az Országgyűlés elé a béren kívüli juttatásokkal kapcsolatos előterjesztés. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Magyar Időknek azt mondta: a magánszektorban évi 450 ezer, a közszférában 200 ezer forint lenne a kedvezményes közteherrel adható cafeteria felső határa – írja a hvg.hu.

A kormány kért valamit Varga Mihálytól, a cafetéria a tét Cikk

A kormány arra kérte Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert, vizsgálja meg a következő napokban, hogyan lehetséges készpénzesíteni a cafeteriát – közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Cafeteria: a készpénzesítés hátrányaira figyelmeztetett a SZEF Cikk

A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) azt kéri Orbán Viktor miniszterelnöktől, hogy a kormány őrizze meg a cafeteria szolgáltatás lényegét, és a SZÉP-kártyát bővítse további funkciókkal.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Mikor mehetek nyugdíjba?

Winkler Róbert

nyugdíjszakértő

Személyi kedvezmény igénybevétele

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close