128 találat a(z) kényszertörlés cimkére

Áfa elszámolása kényszertörlés alatt Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kft. adószámát törli a NAV 06. 09-én, a Cégbíróság elindítja a kényszertörlési eljárást 09. 06-án. A NAV visszavonja határozatát 10. 26-án (az akadály megszűnése és részéről eljárási hiba miatt), majd erről értesíti a Cégbíróságot, amely az kényszertörlési eljárást megszünteti. Jogerőre emelkedett 12. 05-én. Ez idő alatt a kft. végig működött (először a tudatlanság állapotában, majd később bízva a kedvező döntésben). A nagyrészt 5 százalékos áfakulcsot felszámító vendéglátást folytató kft. negyedéves áfabevalló, mely a következő bevallásokat nyújtotta be: 1. negyedév elszámolandó adó: - 1.100 e Ft /átvihető követelés jelöléssel 2. negyedév elszámolandó adó: - 1.050 e Ft / 2.150 e Ft visszaigényelhető, kiutalást nem kér jelöléssel. A 3. negyedév elszámolandó adója : - 240 e Ft . A 3. és a 4. negyedévi bevallásokat D1 és D2 jelölésekkel a megfelelő időszakokra bontva kell beadni. A fenti eseményeket ismerve mi a teendő az egyes negyedévekre már beadott, és beadandó áfabevallásokkal kapcsolatban? Köszönöm válaszát!

Kényszertörlés Kérdés

Van két kft. Kölcsön Kft. (kölcsönadó) 5 millió forintot adott kölcsön Mázli Kft.-nek (kölcsönvevő). Mázli Kft. kényszertörlését elrendelte a bíróság, és törölte is. Hogyan kell lekönyvelni az 5 millió forintot Kölcsön Kft.-nél, és milyen hatása van a társaságiadó-bevallásra (növelő-csökkentő)? Köszönettel: Bné

50 százalékkal nőtt a kényszertörlések száma Cikk

Jelentősen, 50 százalékkal emelkedett 2018 harmadik negyedévében a magyar vállalkozásokat érintő kényszertörlések száma, ezzel a három éve javuló trend fordult meg – derül ki a Bisnode Magyarország pénteken közzétett, legfrissebb adataiból.

Tagi kölcsön sorsa kényszertörölt vállalkozásnál Kérdés

Egy bt. kényszertörlésénél (majd törlik) tagikölcsön-állomány volt. Hogyan szabadulhat meg tőle a legkedvezőbb módon?

Eszközök kezelése kényszertörlés lezárásakor Kérdés

Tisztelt Szakértő! Nem volt még kényszertörlés alá kerülő vállalkozásunk. Az egyik kft. 2018.10.16. nappal hivatalból törölve lett. A kényszertörlés kezdetét megelőző nappal beadtunk minden bevallást és beszámolót. Azóta folyamatosan küldjük az esedékes adatszolgáltatásokat. Az egyértelmű, hogy a bevallással le nem fedett időszakokra be kell adni a 08,01,65,71 bevallásokat. Úgy gondolom, hogy törölt cégre mérleget nem kell beküldeni. A társaságnak egy gépjárműve van, amit nem használt, ezért a könyvvizsgálóval egyeztetve azt a készletek között mutattuk ki. Ennek értéke 450 ezer forint. Mi lesz a sorsa a kényszertörlés után? Nem létező cég nevén nem maradhat, a tulajdonos tagi hitel fejében kivinné. Jól értelmezem, hogy akkor áfafizetési kötelezettsége keletkezik, amit a záró áfabevallásba be kell állítani, és az áfát pénzeszköz hiányában a tulajdonos fogja megfizetni, mert neki kell helytállnia a kötelezettségekért? Arról úgy gondolom, nem lehet szó, hogy valakire rászámlázza. Mi lesz a jármű átírásának bizonylata? Válaszukat előre is köszönöm. Tisztelettel: Mlinár Jánosné

Kényszertörlés alatti cég számvitele, tartozásai Cikk

Kényszertörléssel foglalkozó sorozatunk második részében azt elemezzük, hogy milyen számviteli feladatok vannak kényszertörlési eljárás alatt álló cég esetében, és mi a teendő a társasággal szembeni követelésekkel?

Kényszertörlés előtti bevallások pótlása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az egyik cégem vezetőjének a működő cége mellett van egy "alvó cége is" – ez most derült ki számomra –, amelyre megalakulása óta semmilyen bevallást, illetve beszámolót nem adott be a hivatalos szervek felé. 2018 szeptemberében ezt a cégét kényszertörlési eljárás alá vonta a cégbíróság. A kényszertörlési eljárást közvetlenül megelőző időszakra vonatkozóan – a mi esetünkben ez 2017.01.01.–2017. 09. 15. – olvastam, hogy kell záró bevallást beadni a kényszertörlés jogerőre emelkedése előtti nappal bezárólag, de mi van ilyen esetben a 2010-2016. évi időszakokkal, azok beszámolási, illetve bevallási kötelezettségeikkel? Ezeket pótolni szükséges 2010-től? Én azt gondolom, hogy igen, de erre vonatkozóan semmilyen fórumon nem találtam eligazítást. Köszönöm válaszát. Üdvözlettel: Slága Andrea Zsuzsanna

Cégügyek: fontos szankciós szabályt semmisített meg az Ab Cikk

Az Alkotmánybíróság (Ab) Magyar Közlöny 154. számában kihirdetett határozata ez év december 31-ei hatállyal megsemmisítette a cégnyilvántartásról szóló 2006. évi V. törvénynek azt a rendelkezését, mely szerint ha egy céget kényszertörlési eljárásban törölnek a cégjegyzékből, akkor eltiltják azt, aki az eljárás megindításakor vagy az azt megelőző évben vezető tisztségviselő, korlátlanul felelős tag, korlátolt tagi felelősséggel működő gazdasági társaságban többségi befolyással rendelkező tag volt.

Adó- és járulékbevallások kényszertörlési eljárás alatt és után Cikk

A kényszertörlési eljárás feltételeit és az eljárás egyes szakaszaiban beadandó bevallási kötelezettségekről készítettünk összefoglalót sorozatunk első részében.

Kényszertörlés Kérdés

https://adozona.hu/kerdesek/2018_9_3_Kenyszertorlesi_eljaras_cvk fenti hivatkozásra tekintettel: Névtelen kommentelő: Tisztelt Szakértő! Konkrét kérdéseket tettem fel, amelyekre Ön általános válaszokat adott, így két kérdés megválaszolatlanul maradt. A kérdés elküldése előtt, természetesen tanulmányoztam az Ön által hivatkozott jogszabályokat, sőt még a NAV 63. sz.információs füzetét is. Ez utóbbiból kivonatolt válasza sajnos nem volt segítségemre. Kíváncsi lettem volna, hogy miért van egy eltérő megszűnési dátum a cégkivonatban, kell-e ezzel valamit kezdeni? Kell-e a kényszertörlési eljárás befejeztével újabb beszámolót készíteni? Kérem, válaszoljon ezekre a kérdésekre is.

Kényszertörlés és felszámolás Kérdés

Ha a társaságot kényszertörlési eljárásban a cégbíróság törli, minden esetben felszámolási eljárás lesz a következmény, vagy azzal lezárt lesz az adószám? Az eljárás vége, amikor M dokumentumokat kell beadni azok azon a cég megszűntnek nyilvánítása 24/1 A megszűntnek nyilvánítás dátuma: 2018.05.30. Az eljáró bíróság határozatának száma: Cgt.13-17-004546/3 A határozat jogerőre emelkedésének időpontja: 2018.06.23. Változás időpontja: 2018.08.30. Bejegyzés kelte: 2018.08.30. Hatályos: 2018.08.30. (CK – 2018.09.01.) Ebből derül ki? Válaszát köszönöm.

Kényszertörlési eljárás Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kft.-vel szemben kényszertörlési eljárást indított a cégbíróság. A cégkivonatban azt látjuk, hogy a kényszertörlési eljárás kezdete 07/10., de a cég megszűntnek nyilvánítása is látható a cégkivonatban, 06/04-ei dátummal. Kérdésem, hogy beszámolót milyen záró dátumig kell készíteni? Illetve, hogy az eljárás befejezését követően is kell-e még beszámolót készíteni? A NAV tájékoztatása szerint 07/10-től is kell bevallásokat adni (áfa, járulék stb) a megfelelő megszűnő kódokkal. Ez így helyes? Mi a teendő a társaságnál fellelhető vevő és szállító kintlévőséggel, tárgyi eszközzel, egyéb vagyoni elemekkel? Van-e egyéb tudnivaló a könyvelési feladatokat illetően ebben az esetben?

Kényszertörlés Kérdés

Egy kft.-nél kényszertörlést rendelt el a cégbíróság. Milyen kötelezettségek terhelik a kft.-t? Meddig tart a kényszertörlési eljárás? Válaszukat előre is köszönjük

Kényszertörlés Kérdés

Tisztelt szakértő! Egyik ügyfelemnek törölték az adószámát adótartozás miatt 2016. 05. 26-án.A cég azóta nem műkösik, sem bevétele, sem kiadása nem volt. Beszámoló és tao-bevallás le lett adva 2016-2017. évre. Most kapott egy végzést, hogy kényszertörlés alatt áll 2018. 03. 21-től, s be kell adni egy beszámolót a kényszertörlési eljárást megelőző nappal. Az adótartozását rendezte, tartozása csak a tulajdonossal szemben van 16 044 350 forint tagi kölcsön. Kérdésem, hogy a tagi kölcsön fejében ki lehet-e vezetni a tárgyieszközökből az épületeket és berendezéseket? Az épületek könyvszerinti értéke 8 644 850 forint, a berendezéseké 20 29 187 forint. Vagy esetleg más teendőm is van ezzel kapcsolatban? Kérem szíveskedjen tájékoztatni a kényszertörlési eljárásról és az ezzel kapcsolatos teendőkről, mert ilyenem még nem volt, s szeretném elkerülni a büntetést. Várom válaszát és segítségét.Előre is köszönöm. Üdvözlettel Huéber Józsefné

Kényszertörléskor könyvelői feladatok Kérdés

Kedves Szakértő! Kérném szépen segítségét a következő kérdésben: a kft.-t kényszertörléséről úgy értesültem, hogy a NAV-nak beadott 08-as bevallásra hibaüzenetben közölték, hogy a cég kényszertörlés alatt áll. Persze, teljesen megalapozottan. A lekért cégkivonatban a következő dátumok állnak: a megszűntnek nyilvánítás dátuma: 2018.05.16.A kényszertörlési eljárás kezdő dátuma: 2018.06.19. Milyen bevallásokat, nyomtatványokat és beszámolókat kell beadnom, hova, és milyen határidőkkel? Köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Építési telek – egyenes vagy fordított áfa?

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Jutalék áfa – építőipar

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Használt ingatlan értékesítése

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close