229 találat a(z) kártérítés cimkére

A halál oka: kórházi fertőzés – ki felel a hátramaradt hozzátartozók ellátásáért? Precedens értékű Kúria-döntés Cikk

A Kúria nemrégiben közzétett eseti döntésében azt vizsgálta, hogy meddig terjed az egészségügyi szolgáltató felelőssége, ha a páciens a szolgáltató felróható mulasztása folytán életét veszti. A döntés (BH2022.154.) részleteit az alábbiakban mutatjuk be.

Csalásból eredő kár könyvelése Kérdés

Öröklési illetèk Kérdés

Kártérítés Kérdés

Bíróság által utólag megállapított kártérítés és jövedelem Kérdés

900 millió dolláros kártérítést követel a McDonald's-tól egy amerikai startup Cikk

Egy fagylaltgépeket érintő probléma technológiai-jogi csatározásokba keverte az egyik legnépszerűbb gyorséttermet és egy kisvállalkozót, aki most úgy érzi: előbbi csúnyán átverte – írja a hvg.hu.

Akkor is vannak kötelezettségei a munkavállalónak, ha jogellenes a munkaviszony megszüntetése Cikk

2012-ben a munkajogi szabályozás megváltozott, mivel a jogalkotó elfogadta a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvényt (Mt.). A módosult munka törvénykönyve több ponton, így a munkáltató által történő jogellenes munkaviszony megszüntetés szabályaival összefüggésben is, új szabályokat tartalmaz. Ilyen a munkavállaló kárenyhítési kötelezettségének nevesítése, melynek értelmezési keretei alakulóban vannak. Ezzel kapcsolatban cikkünkben bemutatjuk a Kúria legújabb eseti döntését.

Kár levonása munkabérből Kérdés

Csomagküldő szolgáltatás által termék Kérdés

Biztosító kártérítése átalányadó esetén Kérdés

Kgfb: a veszélyhelyzet idején lejárt okmányok ellenére is fizetniük kell a kártérítést a biztosítóknak Cikk

A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy a veszélyhelyzet alatt lejáró hivatalos okmányok – ideértve különösen a forgalmi engedélybe bejegyzett műszaki érvényesség igazolását –, a veszélyhelyzet alatt és annak megszűnését követő 60 napig érvényesek.

Bíróság által megítélt munkabér: így kell elszámolni és bevallani Cikk

Munkaügyi bíróság a munkaviszony jogellenes megszüntetése miatt a munkavállalónak adott igazat. A megítélt összeg után milyen adó- és járulékfizetési kötelezettségek keletkeznek? Olvasói kérdésre dr. Radics Zsuzsanna társadalombiztosítási szakértő, jogász válaszolt.

Behajthatatlan követelés Kérdés

Ütközés céges járművel: így kell elszámolni a kártérítést Cikk

Kft. tulajdonában álló teherautóval véletlenül összetörtek egy személygépkocsit. A felelősséget a teherautó tulajdonosa (a kft. ügyvezetője) és a gépkocsivezető a helyszínen elismerte. A személygépkocsi javítási költségét a kft. kifizette a javító cégnek. A kft. a gépkocsivezetővel szemben nem támaszt semmiféle felelősségre vonást. Az a kérdésem, hogy a kifizetett összeg egyéb ráfordításként történő könyvelése helyes-e, és társaságiadóalap-növelő tételként kell-e számolni vele. Olvasónk kérdésére Hunyadné Szűts Veronika igazságügyi adó- és járulékszakértő válaszolt.

Kártérítés Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Lízing

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 január
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs