6 találat a(z) jövedéki engedélyes cimkére

Adatszolgáltatási határidő Esemény

Adatszolgáltatási határidő Esemény

Adatszolgáltatás Esemény

Jövedéki termékek készlet kezelése-számlázása program Kérdés

Tisztelt Szakértő! Milyen program használata szükséges egy jövedéki engedélyes kereskedőnek, ami tudja a szükséges nyilvántartásokat és adatszolgáltatást a NAV felé? Értelmezésem szerint nem kell engedélyes program, csak a megfelelő adatokat tudja biztosítani, valamint az export file-t a havi értékesítési adatszolgáltatásról. Mivel egy integrált rendszer számlázóprogramja alapból be lesz kötve a NAV-hoz. Az integrált rendszer készlet gazdálkodási modulja pedig zárt rendszerű. Köszönöm a válaszát.

Motorolaj számlázása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Járműjavító műhelyt szeretnénk üzemeltetni, ahol az általunk beszerzett anyagokkal végeznénk a szolgáltatást, így például olajcserét is. Kérdésünk, hogy ráírhatjuk-e a számlára magát a terméket, tehát a motorolajat is, kell-e hozzá valamilyen külön engedély, illetve kapcsolódik-e hozzá külön adókötelezettség, beletartozik-e a jövedéki engedéllyel forgalmazható termékek körébe? Köszönettel: Jászné Kürtösi Izabella

Jövedéki engedélyes Kérdés

Hogyan lehetnénk jövedéki engedélyes vállalkozás (csak palackozott bor behozatala az EU-ból), s a későbbiekben lesz-e módunk arra, hogy saját vállalkozáson belül értékesítsük is a terméket? Van egyszerűbb mód, mint nekünk nagykert üzemeltetni erre a célra? Sajnos, ha nem magunkon futtatjuk keresztül a terméket, akkor már nem éri meg behozni. Köszönjük a szíves válaszát!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Külsős kiküldött költségelszámolásának kérdése

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Adószámmal rendelkező magánszemély számla kiállítása

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 május
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close