285 találat a(z) jövedéki adó cimkére

Kereskedelmigázolaj-visszatérítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kereskedelmi gázolaj visszatérítésével kapcsolatban kérem válaszukat. 2017. április havi gázolaj-felhasználás után igénylem vissza a jövedéki adóból a 7 forint/liter összeget (a visszaigénylés egyéb engedélyhez kötött feltétele megvan több éve). 2018. május 2-án nyújtottam be az igényemet. A régi jövedéki törvény 57/C § (5) bekezdése alapján az adó-visszaigénylési jog a vásárlás napján keletkezik, és legfeljebb a vásárlás hónapját követő 12 hónapon belül érvényesíthető. 2018. április 30-a – a visszaigénylési jog utolsó napja – nem volt munkanap, áthelyezett pihenőnap volt, a következő munkanap május 2. Kérdésem: jogos-e a 2017. április hónapra vonatkozó visszaigénylésem vagy sem? Ezt a határidőt is az Art. szabályozza? Köszönöm!

Közúti fuvarozó – gázolaj jövedéki adójának visszaigénylése Kérdés

Igen Tisztelt Szakértő! Közúti teherfuvarozásban felhasznált kereskedelmi gázolaj jövedéki adójának visszaigénylésével és a BEV_J02 nyomtatvány kitöltésével kapcsolatban felmerült kérdések megválaszolásában szeretném szíves segítségüket kérni. Társaságunk a visszaigénylést 2017. évre szeretné benyújtani. Az üzemanyagkártyás tankolásokról adott hónap végén egy számlát kapunk, amely az egyes tankolások adatait is tartalmazza. Szeretném megkérdezni, hogy – a visszaigényelhetõ adó mértékének és kódjának meghatározásakor az egyes tankolások idõpontját vagy a számla kiállításának dátumát kell figyelembe vennem, – illetve a 2017.04.01. elõtti (régi jövedéki törvény hatálya alá tartozó) számlák illetve tankolások esetében igényelhetek-e vissza támogatást, ha a számla, illetve a tankolás 12 hónapnál korább? Szíves segítségüket nagyon köszönöm! Maradok tisztelettel: Nyitrai Tamás

Nem változik az üzemanyagok jövedéki adója áprilistól Cikk

A Brent olajfajta napi jegyzési adatai alapján 50 dollár fölött maradt az ásványolaj hordónkénti átlagára az adóhatóság által vizsgált időszakban, így áprilistól nem változik az üzemanyagok jövedéki adója.

Kereskedelmi gázolaj – változásbejelentés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kereskedelmi gázolaj jövedéki adójának éves visszaigénylését kezdeményezem a 2017. évre. 2017. januárban lett nyilvántartásba véve egy Mol-kártyás autó, 2017 novemberben pedig lett egy másik autó, szintén nyilvántartásba lett véve egy Shell-szerződés. A NAVJ21 nyomtatványon a D lapon csak a Shell üzemanyagkártyát tüntettem fel. Mindkettőre megy a tankolás. Kérdés: változás esetén ismételten fel kell tüntetni minden kártyakibocsátót? Úgy gondoltam, hogy ha bejelentettem, az már a rendszerben van. Tartok tőle, hogy az éves visszaigénylésem jogtalan lehet, mert a változásbejelentő felülírta az elsőt e tekintetben. Van-e teendőm ebben az esetben, és mire kell odafigyelni? Köszönettel.

Jövedéki termék behozatala Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott egy jövedékiital-nagykereskedő, aki EU-ból és harmadik országból kíván jövedéki italt behozni Magyarországra, értékesítési céllal. Hogyan történik a folyamat? Milyen adófizetési kötelezettség keletkezik, és azt mikor kell bevallani? Részletesen szeretném kérni a segítségét, hogy mi a teendő. Köszönettel.

Minibárból értékesítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Panzió, kizárólag vendégei részére minibárfogyasztást lehetővé tesz, melyben sörök, pálinkák is elhelyezésre kerülnek. Ennek lehet bármilyen jövedéki adós vonzata? Külön engedély kell az italforgalmazáshoz? Köszönöm előre is a választ.

Pezsgős ajándékozás szabályai Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyik társaságunk wellness, masszázs és kozmetikai szolgáltatásokat végez. A társaság kedvezményes árú szolgáltatás csomagokat is állít össze. Egy, pároknak összeállított szolgáltatáscsomagnak része lenne egy üveg ajándékba adott pezsgő. Az ajándékba adott pezsgő miatt a társaság a jövedéki adó törvény hatálya alá kerül-e, illetve terheli-e NÉBIH-nek fizetendő élelmiszerbiztonsági felügyeleti díj? Válaszát előre is köszönöm.

Tállai: ezt kell tudni a jövedéki adó bevallási tervezetéről Cikk

Már minden jövedéki adófizetésre kötelezett vállalkozó megkapta a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) a decemberi időszakról szóló bevallási tervezetét. A hivatal nyilvántartása szerint a mintegy hétszáz vállalkozó összességében 100 milliárd forint jövedéki adót, illetve dohány áfát fizet majd a költségvetésbe – tájékoztatta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-t.

Jövedéki adó visszaigénylése: fontos változások a szabályokban Cikk

A jövedéki adót visszaigénylő gazdákat érintő fontos változás, hogy 2017-ben megváltoztak a mezőgazdaságban felhasznált gázolaj adóvisszaigénylésének szabályai – emlékeztet a NAV.

Jövedéki adóelőleg befizetése Esemény

Ez az alap az üzemanyagok jövedéki adójánál a következő negyedévben Cikk

Közzétette a NAV az ásványolajadó-mértékek megállapításához szükséges, Brent napi jegyzési adatok alapján meghatározott átlagárat.

Ennyit lehet spórolni az NGM szerint, ha a NAV készíti a bevallásokat Cikk

Mintegy 700 milliárd forintot takaríthat meg az állam, ha a tervek szerint 2021-től szinte minden adóbevallást, a vállalkozásokét és a magánszemélyekét is a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) készíti el, és megszűnik a papíralapú bevallás – közölte Izer Norbert, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adószabályozásért és számvitelért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán.

Jövedéki szabály változására figyelmeztet a NAV Cikk

Idén már nem a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV) kell benyújtani a boros elszámolást az egyszerűsítettadóraktár-engedélyeseknek és a kisüzemi bortermelőknek. Legközelebb 2018. augusztus 15-éig kell a hegybíró felé eleget tenni ennek az elszámolási kötelezettségnek – hívja fel a figyelmet az adóhatóság.

Gázolaj-jövedékiadó visszatérítésére elszámolható számlák Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2016. évben vásárolt, de fel nem használt, leltárra vett gázolaj után 2017-ben visszaigényelhető-e a jövedéki adó? Köszönöm.

Egyszerűsített adóraktár év végi leltárfelvétel bejelentése Kérdés

Tisztelt Szakértő! A Jöt. 17..§ (2) bekezdése szerint az adóraktár engedélyese köteles az üzleti év mérlegfordulónapjával készülő leltárfelvétel időpontját a NAV-nak három nappal megelőzően bejelenteni. Kérdésem: ez a kötelezettség vonatkozik-e az egyszerűsített adóraktári engedélyesre is? Válaszukat előre is köszönöm: Köntös Antónia

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Környezetvédelmi termékdíj

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close