285 találat a(z) jövedéki adó cimkére

13 millió liter pálinka adó nélkül Cikk

A legtöbb pálinkának való gyümölcsből jó volt az idei termés, folytatódik az a tendencia is, amelynek részeként – élve a korlátozott adómentes lehetőséggel – évről évre többen főzetik ki cefréjüket, írja az agroinform.hu.

Visszaesett a cigaretta utáni adóbevétel Cikk

Iparági elemzők magyarázatot szeretnének találni arra, mitől csökken drasztikusan a cigaretta jövedékiadó-bevétele. A Napi Gazdaság információi szerint különösen gyenge lett az októberi forgalom. A iparági elemzők egyeztetnek a minisztériumban.

Bevallás adókról Esemény

Dec. 20.

A trafikmutyi meglékelte az adóbevételeket? Cikk

A dohánytermékek utáni adóbevételek nyári visszaesése nem lesz tartós - állított képviselői kérdésre adott válaszában az NGM államtitkára.

Az ár négyötöde adó Cikk

A Dohányipari Befektetők Magyarországi Szövetsége (DBMSZ) szerint Magyarországon a cigarettapiac egyike a legmagasabb adóterheket viselő ágazatoknak, a cigaretta teljes adótartalma 80 százalék körüli - írja a trademagazin.hu.

Emelik a dohány adóját, befagyaszták a parlamenti fizetéseket a lengyelek Cikk

A jövő évi költségvetési tervhez kapcsolódva a lengyel kormány szerdai ülésén a szeszes italok és és a dohánytermékek jövedéki adójának emelése mellett döntött - írja a napi.hu

Varga Mihály: korai még sírni a jövedéki adó miatt Cikk

Elhamarkodott lenne Varga Mihály szerint két hónap adata alapján beszélni a dohánytörvény miatt kieső adóbevételekről, illetőleg azok pótlásáról. A nemzetgazdasági miniszter, Varju László (DK) írásban feltett kérdésére leszögezte: a hatásvizsgálathoz hosszabb időszaknak kell eltelnie, és több tényezőt kell figyelembe venni.

Több áfát és szja-t, kevesebb jövedéki adót fizethetünk jövőre Cikk

A kormány általános forgalmi adóból 1,5 százalékkal, személyi jövedelemadóból pedig 3 százalékkal több bevételre számít jövőre, ugyanakkor a jövedékiadó-bevételek 1,6 százalékkal csökkenhetnek a ma benyújtott 2014-es költségvetés szerint.

Házi pálesz veszélyzónában Cikk

Fokozott ellenőrzésre számíthatnak azok, akik otthon főznek pálinkát, bírságra pedig a házi pálinkát szabálytalanul értékesítők is. A NAV közzétette az otthoni párlatfőzés legfontosabb előírásait.

Cigi feketén Cikk

Miután augusztusban emelkedett a dohányárukra kivetett jövedéki adó Szerbiában, egyre több helyen árulnak cigarettát feketén, sőt az interneten is megjelentek cigarettát kínáló hirdetések - írta honlapján csütörtökön a B92 nevű szerbiai televízió.

Ebből nőtt az adóbevétel Cikk

Tíz százalékkal, 923,9 milliárd forinttal több adó folyt be tavaly Magyarországon, mint egy évvel korábban. A konjunkturális helyzet ezt nem indokolta. Mivel magyarázható a növekedés?

Adókedvezmények 2012-ben Cikk

A különböző adónemekből 2012-ben nyújtott kedvezményekről írt cikket a Napi Gazdaság.

Mennyi cigi és alkohol hozható be külföldről? Cikk

A drágulás miatt sokakban felvetődik, hogy külföldi útján tankolja fel cigarettakészletét, autójának benzintartályát, vagy nagyobb mennyiségű alkoholt hozzon nyaralásáról. Honnan, mekkora mennyiség szállítható vám- és áfamentesen? – a Nemzeti Adó- és Vámhivatal sajtóosztálya tájékoztatta az Adózónát.

Nemzeti dohányboltok: több mint 5200-an nyitnak július 1-jén Cikk

Több mint 5000 nemzeti dohánybolt nyílik meg, július 15-től pedig már csak ezekben lehet dohányárut kapni Magyarországon.

Kötelezettségszegési eljárás Magyarország ellen a jövedéki termékek miatt Cikk

Úgynevezett hivatalos felszólító levelet küldött május végén az Európai Bizottság Magyarországra, vagyis formálisan kötelezettségszegési eljárás indult, mert Brüsszel szerint a jövedéki termékekre vonatkozó magyar szabályozás egy részlete ellentétes lehet az uniós irányelvvel - derül ki az Európai Bizottság főtitkárságának honlapjáról.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Rehabos

Széles Imre

tb-szakértő

Készpénzes számla bejelentése

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Egyéni vállalakozó – pénzügyi lízing

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close