285 találat a(z) jövedéki adó cimkére

Bevallás adókról Esemény

Adóemelés: tízből három embert érint – Varga Mihály az adótervekről Cikk

A dohánytermékeknél nem kizárt a jövedéki adó emelés, ugyanakkor a jövedelemtípusú adóknál csökkentés várható – mondta Az Este című televíziós műsorban a nemzetgazdasági miniszter.

Jövedéki adó előlegének befizetése Esemény

Így csökkentenék az üzemanyagok árát Cikk

Jelentős mértékben csökkentenék az üzemanyagok jövedéki adóját, s így árukat is a szocialisták országgyűlési képviselői.

Jövedéki adó előleg befizetése Esemény

Május 25. (26.)

Agrár-, szeszesital- és dohányügyek: kötelezettségszegési eljárások Magyarország ellen Cikk

Az agrárkartellek elleni fellépés gyengítése, a szeszes italokra alkalmazott két különböző jövedéki adókulcs és a dohánytermékek kereskedelmét korlátozó intézkedések miatt küldött indoklással ellátott véleményt a magyar kormánynak az Európai Bizottság, második szakaszba léptetve a folyamatban lévő kötelezettségszegési eljárásokat.

Új jövedékiadó-szabályok január 1-jétől! Bizonytalanság a cégek körében Cikk

Január elsejétől a jövedéki termékek körébe tartoznak azok a kenőolajak, amelyekre termékdíjat kell fizetni. Emiatt nemcsak a kereskedőknek kell számtalan új feltételnek megfelelnie, hanem azoknak a kenőolajat felhasználó vállalkozásoknak is, amelyek azt közvetlenül külföldről szerzik be. Az új szabályok miatt szükségessé vált jövedéki engedélyt jellemzően csak a nagyobb cégek váltották ki, így egyre kevesebben szerzik be közvetlenül külföldről a kenőolajat. A módosítás jelentős bizonytalanságot okozott sok cég számára, a felvetődő értelmezési kérdésekre tájékoztatót tett közzé a NAV.

Fűtőolaj-importálás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Abban szeretném a segítségét kérni, hogy egyik partnerünk fűtőolajat szeretne importálni 3. országból. Kérdésem, hogy milyen engedélyeket kell ehhez beszerezni, ezek hol szerezhetők be? Az ügylet érinti-e a környezetvédelmi termékdíjat, esetleg vám-, vagy jövedékiadó-köteles? Milyen fórumon tudnék tájékozódni a témával kapcsolatban? Válaszát előre is köszönöm.

Jövedéki adó előlegének befizetése Esemény

Adók, járulékok, hozzájárulások befizetése Esemény

Február 25.

Bevallás adókról Esemény

Február 20.

Bevallás adókról Esemény

Kikényszerítették az adóemelés elhalasztását a kamionosok Cikk

Kész elhalasztani három hónappal a gázolaj jövedéki adójának emelését a román kormány, így január elsejétől csak a benzin adója nőne literenként hét eurócenttel - közölte Victor Ponta miniszterelnök hétfőn, miután a kamionosok országszerte sztrájkot hirdettek, tiltakozásul az üzemanyag adójának emelése ellen - írja a napi.hu.

Adóemelés miatt megbénult a közlekedés a magyar határ előtt Cikk

Meghatározatlan időre sztrájkot hirdetett hétfőn a Román Közúti Áruszállítók Szövetsége (UNTRR): a kamionosok forgalomlassítással tiltakoznak az üzemanyag jövedéki adójának emelése ellen.

Adóemelés miatt áll a bál Romániában Cikk

Traian Basescu román államfő nem írja alá a bukaresti kormánynak a Nemzetközi Valutaalaphoz (IMF) intézett szándéklevelét, mert nem ért egyet az üzemanyagra pótlólagosan kivetett jövedéki adóval.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

A kata új szabályozásának érvényessége

Szipszer Tamás

adószakértő

Használt termék közösségi beszerzés A60 jelentése

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close