350 találat a(z) jövedéki adó cimkére

Csökkenhetnek az üzemanyagárak Cikk

Beépíti a jövedéki adó változásait az üzemanyagárakba a Mol Nyrt., aminek eredményeként várhatóan csökkennek majd az üzemanyagárak – mondta a Mol Magyarország kiskereskedelmi vezetője csütörtökön az olajkonszern megújult töltőállomásának átadóján az MTI-nek, Budapesten.

Jövedék Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérem szíves segítségüket 2017.02.28-ai benyújtási határidővel a NAV J30-as nyilatkozatot mely adózóknak kell leadniuk? Illetve jól értem-e azt, hogy – "szárított dohánnyal kereskedő", tehát a nemzeti dohánybolt (dohánytermékkel kereskedő bt.) kötelezett ezt beadni? – "bejegyzett kereskedő" – minden kiskereskedelmi üzlet – például sarki kisbolt, élelmiszerbolt, vegyes kereskedés – köteles beadni? Köszönettel: Orbán Ágnes

Jogvesztő határidő közeledik a vállalkozások számára Cikk

Kevesebb, mint egy hét maradt a jövedékiadó-köteles termékek gyártásával, forgalmazásával foglalkozó cégek számára, hogy bejelentsék a NAV felé, kívánják-e folytatni tevékenységüket a 2017. április 1-jétől hatályba lépő új szabályozások mellett is. Amennyiben a vállalatok lekésik a határidőt, akkor az új jövedéki szabályozás hatályba lépésével nem folytathatják tevékenységüket – hívja fel a figyelmet az EY Magyarország.

Változó szabályok a gázolaj jövedéki adójának visszaigénylésére Cikk

Április 1-jén módosulnak a kereskedelmi gázolaj után érvényesíthető jövedéki adó-visszaigénylés szabályai a jövedéki adóról szóló 2016. évi LXVIII. törvény, illetve a jövedéki törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 45/2016. NGM-rendelet hatálybalépésével – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Ennyi dohányárut foglalt le tavaly a NAV Cikk

Közzétette a NAV a 2016 januárjától decemberéig lefoglalt dohánytermékek adatait.

Jövedéki adóelőleg befizetése Esemény

Nő a cigi és az alkohol jövedéki adója Ukrajnában Cikk

Január 1-jétől jelentősen emelkedik a szeszes italok és a dohányáruk jövedéki adója Ukrajnában – adta hírül szerdán az ukrán sajtó.

Őstermelő támogatása Kérdés

Az őstermelésből (felvásárlási jegy) származó bevétel 7 millió 900 ezer forint. Kapott SAPS és zöldítés támogatást 500 ezer forintot, és kapott gázolaj jövedékiadó-visszatérítést: 150 ezer forintot. Számolhatunk-e 40 százalékos költségátalányt? Vagyis melyik támogatást kell figyelembe venni az értékhatár vizsgálatáta során? Vagyis például a gázolaj-támogatással túllépheti-e a 8 millió forintot, de még érvényesítheti a 40 százalékot? Köszönettel: Krivikné Horváth Marianna

Őstermelők, értékhatárok Kérdés

Őstermelők 8 milliós értékhatárának figyelésekor (a 40 százalékos kistermelői költségátalány miatt) a gázolaj jövedékiadó-visszaigénylést hogyan kezelem? Tehát az árbevétel mellé ezt is hozzáadom vagy ez inkább támogatásnak minősül?

Drágulhat a világpiacon az olaj – így hat a hazai üzemanyagárakra Cikk

Valószínűleg nem lesz már ugyanolyan olcsó az olaj, mint az év elején a Raiffeisen Bank szakértője szerint, aki azt is elmondta, kérdéses, sikerül-e megállapodniuk az OPEC-országoknak a kitermelés csökkentéséről. Az ING Bank elemzője úgy vélte, csak jövő év második negyedében csökkenhet az üzemanyagok jövedéki adója Magyarországon a világpiaci olajárak várható emelkedése miatt.

Megabírság, drágább adminisztráció: mit hoz az új jövedéki törvény? Cikk

Jövő januártól a jövedéki adóról szóló törvény (Jöt.) szabályozza majd az energiatermékek adózását is. A több ezer céget érintő változás értelmében erre a területre is a jövedéki szankciórendszer szigorúbb és magasabb bírságolási értékhatárú tételei lesznek hatályosak. A jövedéki termékek esetében a gazdálkodónak a tevékenységével összefüggő adókockázatnak megfelelő összegű biztosítékkal kell rendelkeznie, amelyhez a jövedéki hatóság esetleges jogsértés esetén azonnal és szabadon hozzáférhet.

Új szakemberrel erősít az RSM Cikk

Vám-, jövedéki és termékdíj-tanácsadással bővíti adótanácsadási üzletágát az RSM Hungary dr. Falcsik István vezetésével. Ezzel a társaság adótanácsadási szolgáltatása teljes körűvé vált, felöleli a vállalati szféra számára legfontosabb adóterületek teljes spektrumát.

Csütörtöktől változhat a benzin adója Cikk

Szeptember 1-jétől egyes üzemanyagok jövedéki adójának mértéke a kőolaj világpiaci árához igazodik.

Csúnyán ráfázott a furcsa rejtekhellyel Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei mézes lapok közé elrejtve 100 doboz adózatlan cigarettát foglaltak le egy nő poggyászából a barabási határátkelőn. Az ügyben 200 ezer forint jövedéki bírságot szabott ki a NAV.

Jövedéki adóelőleg befizetése Esemény

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Katás bevétel

Szipszer Tamás

adószakértő

Osztalékelőleg után fizetendő szocho

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 november
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetÉs