285 találat a(z) jövedéki adó cimkére

Jövedéki adó előleg befizetése Esemény

Jövedéki adó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk a jövőben Lengyelországban szeretne jövedékiadó-köteles olajterméket vásárolni, majd azt Csehországban eladni úgy, hogy az érintett terméket Magyarország kihagyásával az eladótól közvetlenül a vásárlóhoz szállítanák. Kérdésünk az lenne, hogy ilyen esetben keletkezik-e jövedékiadó-fizetési kötelezettségünk? Válaszukat köszönjük!

Vége a nemzeti pálinkabiznisznek? Ők főzhetik már csak a nedűt Cikk

Január 1-jétől jelentős mértékben megváltoztak a magán- és a bérfőzésre vonatkozó szabályok – hívja fel a figyelmet közleményében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Már csak saját gyümölcsből lehet otthon pálinkát főzni, és azért is adót kell fizetni. A már meglévő desztilláló berendezéseket január 15-éig (azaz holnapig!) be kell jelenteni a lakóhely szerinti önkormányzati adóhatóságnak.

Kereskedelmi gázolaj-visszaigénylés Kérdés

Tisztelt Szakértő! A következő tájékoztatót kaptuk a NAV Baranya Megyei Vám-és Pénzügyőri Igazgatóságától: "A Nemzeti Adó és Vámhivatal Baranya Megyei Vám és Pénzügyőri Igazgatóság Egységes Ügyfél Címtár nyilvántartása szerint Ön kereskedelmi gázolaj utáni jövedéki adó bevallás beküldésére meghatalmazott személy. Felhívom a figyelmét, hogy a Jövedéki adóról és jövedéki termékek forgalmazásának szabályairól szóló 2003. évi CXXVII. törvény (Jöt) kereskedelmi gázolaj visszaigénylésére vonatkozó 57/C § (1) bekezdés b) pontja 2015. január 1-vel módosult, miszerint 2015. január 01-től az eddig érvényben volt 17 Ft helyett 11 Ft a visszaigényelhető összeg literenként. A jogszabályváltozást követően (2015. január 1-e után) benyújtott kereskedelmi gázolaj utáni visszaigénylésben függetlenül attól, hogy a visszaigénylés milyen időszakra vonatkozik csak a literenkénti 11 Ft-os visszaigénylés érvényesíthető." Kérem Önöket, legyenek szívesek állást foglalni, hogy akkor 2014. évre beadott visszaigénylésre mely összeg a helyes. Köszönettel: Éva

Jövedéki adó előleg befizetése Esemény

Jövedéki adó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Büfés egyéni vállalkozó dobozos sört szeretne forgalmazni. Van-e neki jövedékiadó-fizetési kötelezettsége? Hogyan alakul a helyzete, ha csapolt sört forgalmazna? Köszönettel.

Jövedéki adó befizetés Esemény

Bevallás adókról, ágazati különadókról Esemény

2014. november 20.

Jövedéki adóelőleg befizetése Esemény

2014. november 25.

Jövedékiadó-előleg befizetése Esemény

Október 27.

Bevallás adókról Esemény

Október 20.

Bevallás baleseti adóról, visszatérítendő jövedéki adóról Esemény

Október 15.

Furfangos adócsalókat fogtak fülön Cikk

Nem fizették meg a 217 millió forint jövedéki adót a feldolgozásra váró dohány után, amelyre titkos nyomozás és nemzetközi együttműködés eredményeként találtak rá a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyi nyomozói.

Bevallás adókról Esemény

2014. szeptember 22.

Jövedéki adó előlegének befizetése Esemény

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kiküldetés?

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Áfa levonhatósága

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close