4 találat a(z) jövőre cimkére

Újabb adócsökkentés és otthonteremtési program jövőre is Cikk

Jövőre az adócsökkentés és az otthonteremtési program is segíti a családokat – erről az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára beszélt az MTI-nek.

Fordított adózás, áfás értékesítés és bérbeadás - mi változik? Cikk

Kötelező-e jövőre áttérniük általános szabályok szerinti adózásra azoknak, akik idén egyszerűsített áfamegállapítást alkalmaztak? Nyilatkoznia kell-e annak, akire a fordított adózás vonatkozik? Ha valaki a bérbeadást áfásan választja, az értékesítést pedig nem, akkor milyen szabály vonatkozik rá? Ha áfás értékesítést választ, akkor a lakás eladása is áfás lesz, hiába vette azt korábban áfamentesen? Olvasóink kérdéseire a Deloitte szakértői és Béres Molnár Gergely független szakértő közösen válaszoltak.

Jövőre korlátozzák a közbeszerzés kifizetését 100 ezer forint felett Cikk

2008. március 1-től a közbeszerzés nyertese és a közbeszerzésben közreműködő vállalkozó (alvállalkozók) között a közbeszerzés közvetlen megvalósításához kapcsolódó szerződés alapján történő kifizetést korlátozzák. Mikor tarthatják vissza a közbeszerzés összegének kifizetését? Egy újabb változásra hívja fel a figyelmet dr. Marosi Andrea, az Adózóna szakértője.

Érdemes-e 2008-ig várni ingatlanunk eladásával? Cikk

Nem mindegy, hogy kell-e az embernek adót fizetnie amiatt, mert pár éve vásárolt lakását néhány millióval drágábban tudja eladni, mint amennyiért vette. Ezúttal ez az időzítésen is múlhat, januártól ugyanis több ponton módosulnak a személyi jövedelemadóról (szja), illetve az általános forgalmi adóról (áfa) szóló törvény ingatlanértékesítéssel kapcsolatos szabályai.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Osztalék

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Munkanélküli ellátás a járvány miatti foglalkoztatás megszüntetése okán

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Katafizetés alóli mentesülés

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 március
H K Sze Cs P Sz V
24 25 26 27 28 29 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close