4 találat a(z) jövőre cimkére

Újabb adócsökkentés és otthonteremtési program jövőre is Cikk

Jövőre az adócsökkentés és az otthonteremtési program is segíti a családokat – erről az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára beszélt az MTI-nek.

Fordított adózás, áfás értékesítés és bérbeadás - mi változik? Cikk

Kötelező-e jövőre áttérniük általános szabályok szerinti adózásra azoknak, akik idén egyszerűsített áfamegállapítást alkalmaztak? Nyilatkoznia kell-e annak, akire a fordított adózás vonatkozik? Ha valaki a bérbeadást áfásan választja, az értékesítést pedig nem, akkor milyen szabály vonatkozik rá? Ha áfás értékesítést választ, akkor a lakás eladása is áfás lesz, hiába vette azt korábban áfamentesen? Olvasóink kérdéseire a Deloitte szakértői és Béres Molnár Gergely független szakértő közösen válaszoltak.

Jövőre korlátozzák a közbeszerzés kifizetését 100 ezer forint felett Cikk

2008. március 1-től a közbeszerzés nyertese és a közbeszerzésben közreműködő vállalkozó (alvállalkozók) között a közbeszerzés közvetlen megvalósításához kapcsolódó szerződés alapján történő kifizetést korlátozzák. Mikor tarthatják vissza a közbeszerzés összegének kifizetését? Egy újabb változásra hívja fel a figyelmet dr. Marosi Andrea, az Adózóna szakértője.

Érdemes-e 2008-ig várni ingatlanunk eladásával? Cikk

Nem mindegy, hogy kell-e az embernek adót fizetnie amiatt, mert pár éve vásárolt lakását néhány millióval drágábban tudja eladni, mint amennyiért vette. Ezúttal ez az időzítésen is múlhat, januártól ugyanis több ponton módosulnak a személyi jövedelemadóról (szja), illetve az általános forgalmi adóról (áfa) szóló törvény ingatlanértékesítéssel kapcsolatos szabályai.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Német jövedelem, magyar kft.

Antretter Erzsébet

adószakértő, igazgató

Niveus Consulting Group Kft.

Helyi adó

Antretter Erzsébet

adószakértő, igazgató

Niveus Consulting Group Kft.

Családi gazdaság támogatás

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 október
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs