40 találat a(z) jóváíró számla cimkére

Jóváíró számla teljesítési ideje Kérdés

Számla korrekciója áfaszempontjából Kérdés

Áfabevallás 02-K lap kitöltése, szállítói jóváírások Kérdés

Szállítói jóváíró számla áfatartalma Kérdés

Jóváíró számla, fordított áfa Kérdés

Jóváíró számla teljesítés dátuma Kérdés

Módosítani kell-e az árbevételt? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szerződés módosulása miatt jóváíró számlát kellett kiállítania vállalkozásunknak, amely a 2019. évet érinti. Az eredeti számlában felszámított fizetendő áfa és annak alapja is csökken. A jóváíró számla teljesítési ideje is 2019. évi, a számla kelte 2020. év februári. Vevőnk a jóváíró számlát februárban kézhez kapta. Kérdésem: módosítani kell-e a 2019. évi árbevételünket az adó alapjával, illetve az áfakülönbözetet beállíthatjuk-e a februári bevallásunkba? Köszönöm válaszát.

Áfabevállas jóváíró számla esetén Kérdés

Egy internetes kiskeresedelemmel fogalkozó vállalkozás jutalékot fizet a portálnak, amely a termékeit értékesíti. A vevők által át nem vett, vagy visszaküldött, vagyis a meghiúsult ügyletekről jóváíró számlát állítanak ki a részünkre. A jóváíró számlákat a bevallás 66. sorában kell szepeltetni mint csökkentő tételt, vagy a 31. sorban a fizetendő áfát növelő tételként. Számomra nem egyértelműek a 153/C paragrafusban leírtak. Köszönöm a válaszukat!

Uniós jóváírás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Mikrobeszámolót készítő vállalkozás 2020. januári kiállítási és teljesítési időponttal több euróban kiállított szállítói jóváíró számlát kapott, az előzményszámlák 2019. éviek. Helyesen járok el, ha a 2019. évre bekönyvelem az eredeti számla árfolyamán mínuszosan, vagy 4549 nem számlázott tételre könyvelem? Majd 2020. januárban vallom be az áfát mindkét oldalra, a 14. és a 31. sorban? Válaszát előre is köszönöm.

Jóváíró számla kata bevétel Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk szolgáltatást nyújtott egy kisadózó egyéni vállalkozónak. A vállalkozó kifogásolta a szolgáltatást, ezért részére jóváíró számlát állítottunk ki, melynek összegét vissza is utaltuk a kisadózónak. Ez az összeg meghaladta az 1 millió forintot. Ezzel összefüggésben cégünknek kell beadni K102 adatszolgáltatást? Előre is köszönöm!

Szállító jóváíró számlája Kérdés

Kereskedők egymás közötti forgalmunk után a szállító bonust fizet a vevő részére. A szállító számlázza ki, negatív összeggel, a számla nem helyesbítő számla, az eredeti számlára nincs hivatkozás, a számla áfatartalma eléri a 100 000 forintot. Kérdésem: hol kell, illetve kell-e ezt a számlát a vevőnek szerepeltetnie az áfabevallás belföldi összesítő jelentés lapján?

Export, számlázás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk árut exportál Norvégiába. Ezekhez a termékekhez kapcsolódóan kötbér- és fuvarköltség-kötelezettségünk keletkezik, amit jóváíró számlaként állít ki a cég a vevő felé. Kérdésem az lenne, hogy milyen áfaminősítésben kell ezeket a számlákat kiállítani? A kimenő termékexport értékesítés, a hozzá kapcsolódó kötbér, fuvarköltség-jóváírás szolgáltatás vagy exportértékesítés? Válaszukat előre is köszönöm! Üdvözlettel: Ildikó

Így kell értelmezni az áfatartalmat jóváíró számlák esetén Cikk

Jóváíró számlánál az eredeti számlánál vagy a módosító számlánál kell-e vizsgálni, hogy az áfatartalom elérte-e a 100 ezer forintot? Olvasói kérdésre Antretter Erzsébet, a Niveus Consulting Group szenior menedzsere válaszolt.

100 ezer forint áfatartalom jóváíró számlákban Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott egy beszállító, akitől egy hónapban kb. 20 olyan számla érkezik (kiskereskedelem), amelynek áfatartalma eléri a 100 ezer forintot. Természetesen ezek bekerülnek a bevallásba (M lap). 2 hónap, fél év, egy év múlva visszaküldésre kerül ezen számlákon kiszámlázott termékekből egy-két darab, mely jóváírásra is kerül, és ezen jóváíró számlán a sok-sok tételből a számla végösszegében összejön a 100 ezer forint áfa. Ha ez a számla 50 tételt tartalmaz, akkor mind az ötven tételt egyesével fel kell tüntetni a bevalláson, visszakeresve hozzá az eredeti számlát. Kérdezem, hogy helyesen járok-e el, ha csak azokat a jóváíró számlákat teszem a bevallásba, amelyek áfaösszege eléri a 100 ezer forintot? Vagy azokat is be kellene tennem, amelynél a módosító számla áfatartalma 100 ezer alatt van, viszont az eredetileg kiállított számla áfatartalma 100 ezer forint felett volt? Köszönöm válaszát!

Jóváíró számla Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk egy multinacionális cég kis leányvállalatéként működik Magyarországon. A vállalat központilag a rendelésre hivatkozva állít elő jóváíró számlát. Magyarországon azzal, hogy az eredeti számlára hivatkozva kell a jóváírást előállítani, komoly problémával küzdünk technikailag. Szeretném megkérdezni hogy Ön szerint az alábbi megoldás elfogadható-e? Az eredeti számlán egy cikkszámon számlázunk ki a vevőnek egy terméket, ezt úgynevezett konfigurátor cikknek hívják, több összetevőt tartalmaz. Azonban ha jóváírást kell készíteni erre a cikkre, azt az összetevők cikkszámán tudjuk megtenni. Adott esetben akár 4 cikkszámot használunk a jóváíró számlában az eredeti egy helyett. Tehát a jóváíró számlán szereplő cikkszámok nem szerepelnek az eredeti számlán. Ön szerint ez elfogadható megoldás? A szofter fejlesztése nagyon sok pénzbe kerülne, amit az anyavállalat nem akar megfinanszírozni, mivel évente kb. 10 számlát érintő problémáról beszélünk. Válaszát előre is köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Tárgyi eszköz

Pölöskei Pálné

adószakértő

Nemleges nyilatkozatú őstermelő szochója

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 május
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close